|
Recept na Karamelový dort
Recept na Karamelový dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Karamelový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto: 7 vajec 7 PL kryštálového cukru 5 PL polohrubej múky 1/2prášku do pečiva 2 PL kakaa Krém: 1 liter mlieka(nie odstredeného) 1 zlatý klas 5 PL polohrubej múky 300g kryštálového cukru 150g masla Šľahačka: 2 šľahačky 8 PL kryštálového cukru 1 kopcová PL želatínového stužovača (Dr.Oetker, čo sa mieša s vodou) PL-polievková lyžica zarovnaná..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karamelový dort
Recept na Karamelový dort: Cesto: 7 bielkov vyšľaháme do snehu s 7 PL cukru, pridáme žĺtka, preosiatu múku a kakao a kypriaci prášok. Zamiešame už iba ručne zľahka. Dáme piecť do formy priemer 24 cm asi 35 minút. Krém: 300 g cukru upálime na karamel, zalejeme 1/2 l mlieka, necháme rozvariť, kým sa všetok cukor roztopí. V druhom 1/2 l rozmiešame 1 zlatý klas a 5 PL polohrubej múky. Vlejeme do karamelového mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo aj kaša musí mať rovnakú teplotu (necháme to asi hodinu pri izbovej teplote). Maslo vymiešame na penu a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Šľahačka: 8 PL cukru upálime na karamel, zalejeme šľahačkou, pomaly privedieme do varu, odstavíme. Necháme vychladnúť a vyšľaháme. 1 kopcovú PL stužovača rozmiešame s trochou vody s metličkou, keď začne hustnúť, vmiešame do šľahačky. Na upečený korpus vylejeme krém, na to šľahačku. Necháme v chladničke asi 4 h. Navrch môžme spraviť ešte karamelovú posýpku: Asi 5 PL dáme do hrnca s 1 PL masla a stále miešame, kým sa nám spraví taká mrvenička (ešte predtým, ako sa začne cukor topiť). Vysypeme na tanier a keď to vychladne, ozdobíme tortu.
Poznámka k receptu na Karamelový dort: Alebo vanilkový puding
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamelový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Katarinka (Katka)
- Datum vložení: 01.02.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Cesto: 7 vajec 7 PL kryštálového cukru 5 PL polohrubej múky 1/2prášku do pečiva 2 PL kakaa Krém: 1 liter mlieka(nie odstredeného) 1 zlatý klas 5 PL polohrubej múky 300g kryštálového cukru 150g masla Šľahačka: 2 šľahačky 8 PL kryštálového cukru 1 kopcová PL želatínového stužovača (Dr.Oetker, čo sa mieša s vodou) PL-polievková lyžica zarovnaná.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamelový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamelový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamelový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|