Recept na Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise
Recept na Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - ostatní.
K přípravě Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 velké hrušky 100 g másla 2 lžíce krupicového cukru omáčka Créme Anglaise: 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička vanilkového extraktu Vanilleschoten 30 g moučkového cukru 2 žloutky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise
Recept na Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise: Nejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny. Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku vanilkového extraktu a na nejnižší teplotě zahříváme až k bodu varu. Za občasného promíchání pak udržujeme při lehkém probublání asi 5 minut. Horkou smetanu poté po malých částech pomalu vléváme do žloutkové směsi a stále šleháme. Vrátíme na plotýnku s nízkou teplotou a za stálého míchání uvedeme téměř k bodu varu. Po zhoustnutí omáčky odstavíme a občas promíchneme. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Na pánvi roztopíme máslo a hrušky opékáme dozlatova. Přisypeme cukr a necháme vše zkaramelizovat. Opečené plátky hrušek vyjímáme z tuku na talíř a při podávání je přeléváme vlažnou vanilkovou omáčkou.
Poznámka k receptu na Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise: Doporučuji vynikající vanilkový extrakt - http://www.toppotraviny.cz/vanilka-a-vanilkove-pro...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 22.01.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Ostatní
- Suroviny: 2 velké hrušky 100 g másla 2 lžíce krupicového cukru omáčka Créme Anglaise: 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička vanilkového extraktu Vanilleschoten 30 g moučkového cukru 2 žloutky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou anglaise,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise
|
|