|
Recepty -
Jiné maso rybízJiné maso - návody k vaření - online kuchařka
| Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu. Orientační složení masa: voda zhruba 70 % (tepelnou úpravou se až 30% ztratí); bílkoviny 15 - 20 %; tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 % (vepřové maso libové 20%, ale jinak až 40%); dusíkaté látky nebílkovinné 2 %; bezdusíkaté (extraktivní) látky (např. sacharidy) 1 % (hovězí maso i 5%); anorganické látky 1 %. Podle zpracování rozeznáváme tyto druhy: drobné masné výrobky, měkké salámy, trvanlivé masné výrobky, speciální masné výrobky, vařené masné výrobky, pečené masné výrobky, uzená masa, fermentované salámy. Maso je zřejmě nejkontroverznější potravinou vůbec. Na vhodnost masa pro lidskou výživu není jednoznačný názor. Existuje mnoho lidí, které nejedí buď veškeré maso, nebo pouze některý druh ať už z etického přesvědčení, náboženského vyznání, zdravotního nebo dalších důvodů.
Rybízy jsou jednodomé nebo dvoudomé, opadavé nebo ojediněle i stálezelené keře s jednoduchými střídavými listy. Rybízy jsou opylovány hmyzem, některé velkokvěté andské druhy kolibříky. Semena jsou šířena ptáky. Některé druhy jsou pěstovány jako ovocné dřeviny, především rybíz černý (Ribes nigrum), rybíz červený (Ribes rubrum) a srstka angrešt (Ribes uva-crispa). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 18 receptů | Zobrazuji: 1-18 receptů | |
Pikantní kančí krkovička - recept od maminky |
|
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet. V hrnci osmažíme do zlatova n...
|
|
|
Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně |
|
Srnčí hřbet odblaníme, prošpikujeme ho slaninou, osolíme a vetřeme do něj koření na divočinu. Mezitím si očistíme zeleninu, kterou nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Na másle a sádle orestujeme zbytek slaniny, na ní pak zprudka h...
|
|
|
Nejlepší recept na Dančí maso na kořenové zelenině |
|
Odblaníme maso a nakrájíme na kostky. Očistíme kořenovou zeleninu a také nakrájíme na kostky, nebo nastrouháme nahrubo. Taktéž cibuli najemno a slaninu na kostičky. Na sádle zpěníme cibulku, vložíme slaninu, po chvilce kořenovou zeleninu. Restujeme do růžo...
|
|
|
Recept na Guláš ze zajíce |
|
Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, najemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme. V průběhu dušení přidáme rybízovou zavařeninu. Když je maso měkké, tak ho vyndáme, šťávu se zele...
|
|
|
Recept na Kančí kýta s brusinkovou omáčkou |
|
Den předem si očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici. Nachystáme si pekáč s poklicí a troubu zapneme na 200°C. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme...
|
|
|
Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu - recept od maminky |
|
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2 dny). -------------------------------------------------- Slaninu si nakrájíme na drobn...
|
|
|
Recept na Kostelecké jelení maso |
|
Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2 hřebíčky. Na směs vložíme maso nakrájené na větší kostky a orestujeme ze všec...
|
|
|
Svíčková nejen z koňského masa |
|
Kořenovou zeleninu, cibuli, citron(nahrubo nakrájené), trochu octa a koření převaříme, necháme vychladnout a teprve přidáme maso. V tomto láku necháme v chladu do 3 dnů marinovat a můžeme občas maso otočit. Pak všechno přendáme do "tlakáče" a vaříme, až ...
|
|
|
Skopová kýta na smetaně - recept od maminky |
|
Skopovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji spolu se slaninou, nakrájenou na kostky, pak k ní přidáme maso, koření, podle potřeby podlijeme vodou a maso dusíme do měkka. Při dušení maso obracíme a pod...
|
|
|
Recept na Divočák v rybízovinné omáčce s knedlíkem |
|
Na oleji opražíme cibuli, přidame maso a necháme pořádně orestovat, až pustí štávu. Přidáme dvě lžíce koření a malinko podlijeme domácim vývarem, necháme dusit a po chvilce přidáme džem a promícháme. Podusíme a zahustíme moukou s vodou. Asi po 10 mi...
|
|
|
Divoká konina,nebo hovězí na žampionech |
|
Maso si nakrájíme na kusy, jako u guláše, aby bylo dřív hotové, cibuli na menší kousky a žampiony na plátky. Na oleji si osmahneme cibuli, přidáme maso které prudce orestujeme, pak ztlumíme oheň a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř vydusí, ...
|
|
|
Recept na Králík s karamelizovanou šalotkou a rybízovou omáčkou |
|
Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a poté vložíme omoučené králičí porce. Smažíme dohněda, z kaž...
|
|
|
Recept na Rychlá králičí svíčková na brusince |
|
Na marinádu smícháme víno, marmeládu, pepř, koriandr, rozmarýn, bazalku. Do ní vložíme maso, alespoň na 1 hodinu (čím déle, tím lépe). Pak na lžíci oleje osmahneme filety, podlijeme troškou vody a dusíme asi 20 min.téměř do měkka. Mezitím si ve zbytku m...
|
|
|
Recept na Pomalu pečená srnčí pochoutka |
|
1.Na oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mrkev,petržel, celer a asi po 5 min. přidáme česnek a máslo a chvilku ještě orestujeme. Přendáme do pekáče. 2.Hladkou mouku vsypeme do sáčku a přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso. Tak...
|
|
|
Nejlepší recept na Kořeněný králík se švestkami |
|
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů. Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme po obou stranách. Potom podlejeme nálevem, ve kterém bylo maso naloženo (i s kořen...
|
|
|
Rumový zvěřinový guláš |
|
Osmahneme sibuli, zasypeme paprikou, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou, než se voda vydusí. Potom poprášíme moukou, krátce opečeme, zalijeme vínem, přidá...
|
|
|
Kančí na černém rybízu a brusinkách - recept od maminky |
|
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme. Cibuli nakrájíme na větší kousky, orestujeme dozlata na rozpáleném oleji, poté přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme marmelády, vsypeme brusinky, vložíme sáček či "čajítko" s kořením, lehce osladíme (zále...
|
|
|
Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou |
|
Zaječí maso omyjeme a rozdělíme na menší kousky. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Smícháme ocet, vodu a víno, přidáme zeleninu, celé koření a 10 min vaříme. Horkou marinádu nalejeme na zaječí maso. Necháme vychladnout, přikryjem...
|
|
|
| Nalezeno: 18 receptů | Zobrazuji: 1-18 receptů |
|
|
|