|
Recepty -
Jiné maso KořeníJiné maso - návody k vaření - online kuchařka
| Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu. Orientační složení masa: voda zhruba 70 % (tepelnou úpravou se až 30% ztratí); bílkoviny 15 - 20 %; tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 % (vepřové maso libové 20%, ale jinak až 40%); dusíkaté látky nebílkovinné 2 %; bezdusíkaté (extraktivní) látky (např. sacharidy) 1 % (hovězí maso i 5%); anorganické látky 1 %. Podle zpracování rozeznáváme tyto druhy: drobné masné výrobky, měkké salámy, trvanlivé masné výrobky, speciální masné výrobky, vařené masné výrobky, pečené masné výrobky, uzená masa, fermentované salámy. Maso je zřejmě nejkontroverznější potravinou vůbec. Na vhodnost masa pro lidskou výživu není jednoznačný názor. Existuje mnoho lidí, které nejedí buď veškeré maso, nebo pouze některý druh ať už z etického přesvědčení, náboženského vyznání, zdravotního nebo dalších důvodů.
Koření se obvykle používá k vylepšení chutě a vůně pokrmů (původně sloužilo k překrytí chutě a zápachu zkažených potravin), někdy také k jejich konzervaci. Vyrábí se ze sušených nebo čerstvých částí rostlin. Koření představuje velmi rozmanitou skupinu přírodních látek. Vyznačují se výraznou a příjemnou (někdy i odpornou) chutí a vůní. Často mají i léčivé účinky. Proto jsou mnohé kořeninové rostliny i léčivými rostlinami. Kořenícími látkami jsou především různé silice, hořčiny a třísloviny, etérické oleje a česnekové silice. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 299 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 14 |
Pečený divočák - recept od maminky |
|
Na dno plechu dáme trochu nastrouhané zeleniny, já měla zeleninu s cibulí, česnekem a slaninou, vše promíchané v jedné misce. Na zeleninu naskládáme maso, opět trošku zeleniny, koření od každého tak 5-6 ks a lžíci sádla. Podlijem vodou a dáme péct na 250°C...
|
|
|
Recept na Jezevec na zelenině |
|
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované špekem, osolené a posypané kořením na divočinu. Uzavřeme druhým pekáčem a v troubě ...
|
|
|
Nejlepší recept na Domácí párky |
|
Maso očistíme a omyjeme. Nakrájíme na kostky, promícháme se solí a natlačíme do kameninové nádoby tak, aby vzduch neměl k masu přístup. Odložíme na dva dny do chladničky. Pak maso pomeleme 2x najemno a vložíme do nádoby. Přidáme zbytek soli (pokud jsme ji ne...
|
|
|
Daňčí ragú - recept od maminky |
|
Na sádle opečte kořenovou zeleninu. Krátce na to přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Když se nám směs začne lehce připékat, přidejte cibuli. Když i cibule začne zlátnout, vložte do kastrolu daňčí maso. Krátce ho opečte, aby se zatáhlo. Přidejte koře...
|
|
|
Pikantní kančí krkovička - recept od maminky |
|
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet. V hrnci osmažíme do zlatova n...
|
|
|
Jelení guláš podle Jirky |
|
Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou. Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme v...
|
|
|
Rybí karbenátky v nálevu |
|
příprava: Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout. Připravíme si nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout, karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny. Poté zalijeme nálevem ...
|
|
|
Recept na Mufloní kýta |
|
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4 –5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme. Pripravené stehno vyberieme z marinády a osušíme. Mäso prešpikujeme hranolkami slaniny, okore...
|
|
|
Recept na Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou |
|
Maso očistíme, odblaníme, po vlákně masa prošpikujeme uzenou slaninou, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kořením divočina a necháme v chladničce 24 hod. odpočinout. V pekáčku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, maso ze všech stran orestujem...
|
|
|
Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně |
|
Srnčí hřbet odblaníme, prošpikujeme ho slaninou, osolíme a vetřeme do něj koření na divočinu. Mezitím si očistíme zeleninu, kterou nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Na másle a sádle orestujeme zbytek slaniny, na ní pak zprudka h...
|
|
|
Jehněčí kýta na česneku |
|
Prolisovaný česnek smícháme se solí. Tuto směs vetřeme do kýty a pak kýtu lehce potřeme olivovým olejem. Necháme hodinku uležet. Do hlubšího plechu dáme cibule nakrájené na proužky, koření, libeček, 1 lžíci olivového oleje a všechno zalijeme vývarem ne...
|
|
|
Nejlepší recept na Srnčí medailonky |
|
Panenku si nakrájíme na plátky, kloubama prstů je mírně naklepeme. Z obou stran posolíme, okořeníme kořením na divočinu + kořením chilli a šípek, zakapeme olivovým olejem, dáme do misky a necháme odležet. Maso zprudka opečeme na rozpálené pánvi, když je m...
|
|
|
Ragú z divočáka |
|
Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v plátěném uzlíčku nebo vajíčku na čaj) a dusíme asi hodinu. (Kdo má rád, může př...
|
|
|
Recept na Srnčí krk na česneku |
|
Maso opláchneme osušíme prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem posolíme posypeme kořením na divočinu.Cibuli zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do pekáče přidáme bylinky,koření maso podlijeme trochou vývaru dáme do trouby předehřáté ...
|
|
|
Srnčí kýta na smetaně |
|
1) Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření divočina. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc. 2) Druhý den prošpikujeme slaninou, osolíme. 3) Do pekáče dáme zeleninu, koření, kýtu 4) Podlijeme vodou, dáme do trouby péct na...
|
|
|
Jelení žebra na jalovci pečená |
|
Jelení žebra naporcujeme tak, aby nám vznikly přibližně stejné porce. V rozpuštěném másle rozmícháme koření a v hmoždíři rozdrcené kuličky jalovce se lžičkou hrubozrnné soli. Vzniklou kořenitou směsí bohatě potřeme naporcovaná jelení žebra a uloží...
|
|
|
Recept na Vepřová játra po uhersku |
|
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme. Krátce opečeme a vloží...
|
|
|
Pečený jehněčí bok |
|
Okolo rebierok mäsa vyrežeme kapsu. Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu a vytrieme vnútro kapsy aj povrch boku. Necháme v chlade aspoň 2 hodiny marinovať. Pripravíme si náplň : Rožky narežeme na kocky a zvlhčíme mliekom. Pridáme žĺtok, soľ, korenie...
|
|
|
Nejlepší recept na Marinovane, pomalu pecene jehneci |
|
Vsechno sypke koreni dame na suchou panev a na mirnem ohni nechame lehce provonet. Nasypeme do mixeru, pridame med, teriyaki, citronovou stavu, strouzky cesneku a promixujeme. Nakonec pridame olivovy olej. Takto pripravenou marinadou ze vsech stran potreme maso, vlozime do le...
|
|
|
Nejlepší recept na Dančí maso na kořenové zelenině |
|
Odblaníme maso a nakrájíme na kostky. Očistíme kořenovou zeleninu a také nakrájíme na kostky, nebo nastrouháme nahrubo. Taktéž cibuli najemno a slaninu na kostičky. Na sádle zpěníme cibulku, vložíme slaninu, po chvilce kořenovou zeleninu. Restujeme do růžo...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 14 | Nalezeno: 299 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|