|
Recepty -
Jiné maso jablkoJiné maso - návody k vaření - online kuchařka
| Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu. Orientační složení masa: voda zhruba 70 % (tepelnou úpravou se až 30% ztratí); bílkoviny 15 - 20 %; tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 % (vepřové maso libové 20%, ale jinak až 40%); dusíkaté látky nebílkovinné 2 %; bezdusíkaté (extraktivní) látky (např. sacharidy) 1 % (hovězí maso i 5%); anorganické látky 1 %. Podle zpracování rozeznáváme tyto druhy: drobné masné výrobky, měkké salámy, trvanlivé masné výrobky, speciální masné výrobky, vařené masné výrobky, pečené masné výrobky, uzená masa, fermentované salámy. Maso je zřejmě nejkontroverznější potravinou vůbec. Na vhodnost masa pro lidskou výživu není jednoznačný názor. Existuje mnoho lidí, které nejedí buď veškeré maso, nebo pouze některý druh ať už z etického přesvědčení, náboženského vyznání, zdravotního nebo dalších důvodů.
Jablko je plod jabloně, patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě. ablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, čaje, aroma do jiných jídel. Mají nezastupitelné místo ve výživě - obsahují celou řadu látek prospěšných organismu, zvyšují imunitu, mají vliv na odolnost vůči stresu. Pro všechny tyto účinky se v populární literatuře a časopisech často opakuje doporučení konzumovat nejméně jedno jablko denně. Zajímavé je, že aromatické látky z jablek, pokud je v organismu nezničíme jinými látkami v potravě, prostupují tělem a uvolňují se např. skrze vlasy ven, pravidelní konzumenti jablek tak doslova voní po jablíčkách. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů | |
Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu - recept od maminky |
|
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2 dny). -------------------------------------------------- Slaninu si nakrájíme na drobn...
|
|
|
Daňčí kýta s jablkem - recept od maminky |
|
Koření jsem roztloukla v hmoždíři,přidala olej.Kýtu jsem nakrájela na plátky,lehce naklepala a dala na noc do oleje s kořením.V pánvi na oleji jsem zesklovatěla cibuli,dala plátky kýty a podusila asi 2o min.Potom jsem zalila vínem,přidala jablko nakrájené na m...
|
|
|
Pečený králík s brusinkovou omáčkou |
|
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na plátky. Vše dáme do pekáče. Naporcovaného králíka osolíme a dáme na zeleninu, přidáme koření a na kousky nakrájené jablko. Pečeme ve vyhřát...
|
|
|
Nejlepší recept na Králík na jalovci s bramboráčky s nivou |
|
Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Přendáme do pekáčku, jednotlivé porce přikryjeme plátky anglické slaniny, přidáme máslo, jalovec, podlijeme vínem a přikryté pečeme. Před koncem odkryjeme a dopečeme do zlatova. ...
|
|
|
Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím |
|
Kachnu: omyjeme, osolíme, okořeníme cca 2 pol. lž. staročeského koření- nešetřete, aby byla kachna krásně provoněná kořením, dáme koření i dovnitř, jablko omyjeme a jak je, tak ho vložíme do kachny, cibuli očistíme a celou ji také vložíme do kachny. Dá...
|
|
|
Nejlepší recept na Kopretinové jitrnice |
|
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji.Poprášíme kari kořením a přidáme na kostičky pokrájené jablko. Zamícháme a do kastrolu vytlačíme obsah jitrnic.Zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, přidáme majoránku a osmažíme.Na talíři posypeme strouhan...
|
|
|
Jehněčí na jablku |
|
Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24hodin. Maso i s marinádou přendáme do zapékací mísy, přiklopíme poklicí a v rozehřáté troubě pe...
|
|
|
Kachna se zelím.... - recept od maminky |
|
Maso: Kachnu osolíme (promneme a vetřeme do kůže), pokmínujeme, dáme na pekáč, který jen lehce vytřeme sádlem a dáme péct na 200 stupňů dle velikosti kachny. Během pečení podléváme opatrně. Zelí: kysané zelí dáme na růžovou cibulku, pokmínujeme a dus...
|
|
|
Králík se šalvějovou nádivkou - recept od maminky |
|
Králíkovi oddělíme přední i zadní nohy. Hřbet se žebry opatrně vykostíme a zadní stehna také. Osolíme, opepříme. Odřezky nakrájíme na malinké kousky. Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a orestujeme...
|
|
| |
| Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|