|
Recept na Jemné bílé kluski - Kluski śląskie
Recept na Jemné bílé kluski - Kluski śląskie je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Jemné bílé kluski - Kluski śląskie budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg oloupaných brambor 1 žloutek 1 KL přepuštěného másla 1 KL soli bramborová moučka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jemné bílé kluski - Kluski śląskie
Recept na Jemné bílé kluski - Kluski śląskie: Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě, dáme pozor, aby se nerozvařily. Uvařené, přecezené brambory ještě horké uštoucháme do hladka. Chvilku necháme chladnout natolik, aby se ještě teplé daly zpracovat. Přidáme máslo. Pokud by masa vychladla a nebude se chtět lepit, přidejte ještě máslo. Teplou masu vložíme do zadělávací mísy, rozdělíme na 4 části, jednu část vyjmeme z mísy, na její místo nasypeme bramborovou moučku. Dosolíme, přidáme žloutek, přidáme odebranou čtvrtinu, vypracujeme do hladka. Vypracujeme kuličky promáčkneme uprostřed. Nebo můžeme vyválet váleček, pokrájet a promáčknout. Vodu osolíme, přivedeme do varu. Rovnou lžičku škrobové mouky rozpustíme v cca deci studené vody a za stálého a rychlého míchání pomalu vléváme do vařící vody. Voda by měla lehce vřít, vkládáme kluski, lehce vařechou promícháme, aby se nepřichytily na dno. Vaříme cca 5 minut. Doporučená příloha: smažená cibulka
Poznámka k receptu na Jemné bílé kluski - Kluski śląskie: Pro ty, kterým se nechce trápit a matlat s těstem doporučuji: Zajeďte si do Auchanu, tam si lopatičkou naberte z mražáku, a je to.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemné bílé kluski - Kluski śląskie, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: gmptop (Miloš Peroutka)
- Datum vložení: 03.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1 kg oloupaných brambor 1 žloutek 1 KL přepuštěného másla 1 KL soli bramborová moučka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemné bílé kluski - kluski śląskie,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemné bílé kluski - Kluski śląskie - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemné bílé kluski - Kluski śląskie
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|