Recept na Jablečné povidla
Recept na Jablečné povidla je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Jablečné povidla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2,5 kg nahrubo nastrouhaných jablek (čerstvých) 60 dkg cukru 1 vanilkový cukr 1/2 dcl octa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablečné povidla
Recept na Jablečné povidla: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce a přidáme cukr, vanilkový cukr a ocet a důkladně promícháme. Necháme odstát 24 hodin a občas promícháváme. Druhý den vaříme a často mícháme, aby se to zespoda nepřipálilo necháme vyvařit šťávu až do zhoustnutí. Já jsem ještě nakonec rozmíxovala povidla ponorným mixérem, ale nemusí to být. Horké plníme do skleniček a pořádně zatáhneme víčka. Zavařovat se již nemusí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečné povidla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: martinka
- Datum vložení: 07.12.2012
- Počet porcí: 6 skleniček
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 2,5 kg nahrubo nastrouhaných jablek (čerstvých) 60 dkg cukru 1 vanilkový cukr 1/2 dcl octa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečné povidla,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečné povidla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečné povidla
|
|