Recept na Italská panacota
Recept na Italská panacota je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě Italská panacota budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 l smetany ke šlehání (nejlépe 500 ml Rama cremefine a 500 ml obyčejné 33% šlehačky) 6 lžic krystalového cukru 6 plátků želatiny (10 g).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Italská panacota
Recept na Italská panacota: Želatinu připravíme podle návodu - necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě. Do kastrolu nalijeme šlehačku, osladíme a zahřejeme ji na cca 80°C (začíná se z ní kouřit, ale nevaří). Teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly (nešleháme!) vmícháme scezenou nabobtnalou želatinu. Hmotu nevaříme (!) a okamžitě ji nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy (biskupský chlebíček, srnčí hřbet...), necháme vychladnout a dáme na nejméně 6 hodin ztuhnout do ledničky. Zdobíme horkou ovocnou omáčkou (klasika je z lesních plodů), karamelem nebo čerstvým ovocem.
Poznámka k receptu na Italská panacota: Rostlinnou smetanu bych rozhodně nesháněl. nebrat. asi jak sójové maso...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italská panacota, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 18.01.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: 1 l smetany ke šlehání (nejlépe 500 ml Rama cremefine a 500 ml obyčejné 33% šlehačky) 6 lžic krystalového cukru 6 plátků želatiny (10 g)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italská panacota,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italská panacota - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italská panacota
|
|