|
Recept na Husí prsa s pečenými jablky a marinovaným červeným zelím - kapustou
Recept na Husí prsa s pečenými jablky a marinovaným červeným zelím - kapustou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Husí prsa s pečenými jablky a marinovaným červeným zelím - kapustou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Husacie prsia aj s kosťou z 1 mladej husy, 3 PL husacej masti, 1 a 1/2 jablka s ponechanou šupkou bez stopky a jadrovníka, rozkrojené na 1/4-iny, soľ, mlieko na umytie prebytočnej soli, 50 ml 33% sladkej smotany na potieranie, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Husí prsa s pečenými jablky a marinovaným červeným zelím - kapustou
Recept na Husí prsa s pečenými jablky a marinovaným červeným zelím - kapustou: Očistené husacie prsia umyjeme, osušíme, vložíme do pekáča a poriadne nasolíme. Soľ vmasírujeme aj do zárezov na koži, ktorú sme predtým narezali až po mäso. Husacie mäso má totiž nasládlu chuť a my potrebujeme, aby sa mäso presolilo a vypiekol sa aj nadbytočný tuk. Odložíme na 48 hodín do chladničky. Potom vyberieme a mliekom vymyjeme nadbytočnú soľ. Položíme späť do pekáča prsiami nadol, podlejeme vodou a pridáme husaciu masť. Do hrudného koša husy vložíme nakrájané jablká a pekáč prikryjeme alobalom. Vložíme do studenej trúby a teplotu nastavíme na 150 - 160 stupňov. Pečieme pomaly 2 hodiny,prelievame šťavou. Po tejto dobe hus obrátime prsiami nahor, alobal odstránime a pečieme dalšie 2 hodiny a potierame šľahačkou, aby získala zlatožltú farbu. 5 minút pred koncom pečenia jablká vyberieme, teplotu zvýšime na 200 stupňov a dopečieme do chrumkava. Vyberieme, necháme chvíľu odpočinúť a nakrájame na porcie. Podávame s pečenými jablkami a s marinovanou červenou kapustou /recept tu na TRcz./ a s knedľou.
Poznámka k receptu na Husí prsa s pečenými jablky a marinovaným červeným zelím - kapustou: Zdroj: ja takto pečiem a podávam husacie prsia. Mäsíčko je mäkkučké a šťavnaté, kožička chrumkavá a jedlo krásne rozvoniava. Recept som vložila, lebo sa blíži Martinské posvícení.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Husí prsa s pečenými jablky a marinovaným červeným zelím - kapustou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 08.12.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Husacie prsia aj s kosťou z 1 mladej husy, 3 PL husacej masti, 1 a 1/2 jablka s ponechanou šupkou bez stopky a jadrovníka, rozkrojené na 1/4-iny, soľ, mlieko na umytie prebytočnej soli, 50 ml 33% sladkej smotany na potieranie, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na husí prsa s pečenými jablky a marinovaným červeným zelím - kapustou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Husí prsa s pečenými jablky a marinovaným červeným zelím - kapustou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Husí prsa s pečenými jablky a marinovaným červeným zelím - kapustou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|