RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Hovězí maso špek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Hovězí maso je maso tura domácího. Spolu s vepřovým masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách

Recepty - Hovězí maso špek

Hovězí maso - návody k vaření - online kuchařka

Hovězí maso je maso tura domácího. Spolu s vepřovým masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách: v celku (jako např. hovězí pečeně), nakrájené na plátky (např. steak nebo biftek), na drobné kousky (např. guláš) nebo mleté (karbanátek).Mladé kusy mají jemně vláknité maso, svalovina starších jedinců je hrubě vláknitá. Staří býci a dojnice mají nízký obsah intramuskulárního tuku, takové maso bývá tvrdší a méně chutné. U jalovic a volů naproti tomu dochází k brzkému ukládání všech typů tuku, který maso výrazně prorůstá, takže při řezu je vidět mramorování. Vnitrosvalový tuk zřetelně zlepšuje chuťové vlastnosti masa, nashromáždí-li se však větší množství mezisvalového tuku, je to už vnímáno jako nežádoucí.[7] Průměrný obsah tuku v jatečně opracovaných půlkách by proto neměl přesahovat 5,7–6,2 %, libové hovězí maso obsahuje do 3 % tuku. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Z hovězího masa se připravuje mnoho nejrůznějších pokrmů. Zvláště oblíbené je v americké, britské, francouzské a české kuchyni, naproti tomu v kuchyni Středomoří a Asie se uplatňuje poměrně málo. Nejčastější úpravou je pečení vcelku: roast beef nebo po nakrájení na plátky biftek, hovězí steak. V české kuchyni se používá především k přípravě polévky a guláše, z nejkvalitnějšího masa se dělá svíčková na smetaně. Méně kvalitní maso se připravuje jako mleté do hamburgerů a různých směsí, jako je např. chilli con carne.

Slanina nebo také špek je označení pro solené či uzené vepřové sádlo. Vyrábí se převážně z vepřového bůčku, kýty nebo hřbetu. Samotná slanina se vyrábí naložením do soli na několik týdnů a případně pozdějším vyuzením. Slanina se používá buď v syrovém stavu ve studené kuchyni, typicky chlebíčky, nebo se dále tepelně zpracovává jako hlavní součást jídla nebo jako doplněk.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 58 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Recept na Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Znojemská pečeně podle Kluků v akci Maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme polovinou uvedeného množství slaniny. Osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran osmažíme dohněda. Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dohněda. Přidáme ...
Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě
Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě Do očištěného a osušeného masa delším, úzkým nožem vytvoříme přes celou délku masa otvory. Do jednoho vsuneme celou mrkev a do zbývajících špalíčky špeku. Maso pro lepší udržení tvaru utáhneme nití a ze všech stran okořeníme. Pokud nám zbylo kou...
Nejlepší recept na Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího
Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ho v kastrolu, který lze vložit do trouby. Přidáme maso a ze všech stran ho zpru...
Recept na Hovězí po myslivecku
Hovězí  po myslivecku Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky a síle cca 1 cm 6-8 plátků) a prudce je opečeme na troše oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se bude dusit v silně kořeněném vývaru. V hrnci opečeme na kostičky nakrájený uzený špek, a...
Nejlepší recept na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením
Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením Maso alespoň den dopředu prošpikujeme špekem a stáhneme provázkem do pevného tvaru, osolíme, opepříme čerstvě drceným pepřem, potřeme olejem, posypeme tymiánem, položíme na ně bobkové listy a kuličky jalovce, dáme odležet do lednice. V pánvi rozehřejeme...
Hovězí plátky ve vlastní šťávě - recept od maminky
Hovězí plátky ve vlastní šťávě Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, okraje nařízneme aby se nám plátky nekroutily. Maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce. Necháme chvíli odpočinout a mezitím si nakrájíme na drobno cibuli a slaninu a česnek. V hr...
Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel
Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme v kastrólu se silnějším dnem, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž opečeme kostky masa. Podlijeme červeným vínem (v žádném případě ne vodou)...
Mole moreno (černé mole) - recept od maminky
Mole moreno (černé mole) Toto je recept na jednoduchou přípravu dobrého mole. Špek nakrájíme na drobné kostičky a v hlubší pánvi na něm osmažíme oloupanou a sekanou cibuli a česnek dozlatova. Pálivé chile papričky de árbol nebo pique utlučeme v hmoždíři, přidáme k cibuli a troc...
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití. Mezitím si vyškvaříme zbyt...
Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem - recept od maminky
Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem Postup na maso: Polovinu očištěné zeleniny nakrájíme na tenké nudličky (jako sirky), polovinu nakrájíme na kostky 1x1 cm. V rendlíku nejprve orestujeme na polovině másla na středním ohni nudličky zeleniny. Stačí cca.2 minuty, měly by zůstat křupavé. Citron...
Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou - recept od maminky
Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou Špenát si rozmrazíme a přebytečnou vodu vylijeme. V kastrolku si rozehřejeme tuk, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme jí do sklovata,pak přidáme špenát a vydusíme ho do husta. Poté přidáme prolisovaný česnek, špenát osolíme, opepříme a odstav...
Divoké hovězí s hrubozrnou hořčicí na černém pivě
Divoké hovězí s hrubozrnou hořčicí na černém pivě 1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici a necháme uležet. 2. Mezitím si nakrájíme cibuli a špek nadrobno a vhodíme na rozpálené sádlo, restujeme dozlatova. Přihodíme maso a necháme zatáhnout. Podlijeme černým pivem, přihodíme...
Nejlepší recept na Hovězí divočina
Hovězí divočina Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Na malé kostičky nakrájenou slaninu, či špek rozškvaříme na troše oleje a maso na něm necháme zprudka zatáhnout. Poté maso osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky, podlijeme bujónem, za...
Nejlepší recept na Divoké maso dvou barev
Divoké maso dvou barev Oba druhy masa nakrájíme na stejně velké kostky. Do hrnce dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme opéct nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel, bobkový list a nové koření. Po opečení přidáme hovězí maso, podlije...
Hovězí pečeně uzenáře Krkovičky
Hovězí pečeně uzenáře Krkovičky Hovězí maso převázané režnou nití, prošpikujeme uzeným špekem, potřeme směsí oleje s kořením Vitana – Divočina a dáme uležet do lednice nejlépe do druhého dne. Druhý den necháme naložený kus masa zprudka opéct na pánvi, aby se maso zatáhlo. Do peká...
Recept na Zámecký paprikový guláš
Zámecký paprikový guláš Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 min. (maso se musí zatáhnout ze všech stran). Když je maso opečené přidáme nadrobno nakrájený česnek a...
Kližka v chutném sosíku
Kližka v chutném sosíku Maso(nejlépe jeden krásný sval vcelku) ) opláchneme, osušíme a prošpikujeme špekem. Pro udržení hezkého tvaru maso omotáme nití, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny, co se nám nevejde do masa nakrájíme na velice drobounké kostičky a dáme do rozehřátého pa...
Hovězí na celeru
Hovězí na celeru Maso si připravíme den předem. Prošpekujeme, osolíme, potřeme sardelovou pastou. Do misky si nastrouháme celer a nadrobno nakrájené cibule, zakápneme trochou oleje a přidáme pepř a maso pěkně promícháme a dáme do lednice. Druhý den dáme do pekáčku celý obsa...
Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní - recept od maminky
Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme - okraje nenařezáváme! Mleté maso si v misce pečlivě smícháme s vínem, jemně nakrájenou cibulí a česnekem, kořením a troškou čerstvého tymiánu. Na připravené plátky masa si poklademe náplň, rozetřeme po cel...
Recept na Duhová pečeně
Duhová pečeně Vepřové i hovězí maso nakrájíme na stejné kostky. V trošce oleje rozmícháme polévkovou lžíci směsi koření „Duhová pečeně“ a tuto nalijeme na předem osolené kostky masa a řádně vetřeme rukou. Maso necháme s kořením v chladnu marinovat cca 6 hodin-12...
1 |
Nalezeno: 58 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby

Hovězí maso

Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist