|
Recepty -
Houby špenátHouby - návody k vaření - online kuchařka
| Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží jako potravina s malou kalorickou hodnotou[7] nebo jako pochutina. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky.
Špenát je druh jedlé krytosemenné rostliny z čeledi laskavcovitých. Je to jednoletá rostlina. Jedná se o důležitou listovou zeleninu. Kultivována byla v jihozápadní Asii, patrně v Persii. Navzdory všeobecnému mínění není špenát zvlášť bohatý na železo, ale i tak obsahuje cenné živiny. Podle některých výzkumů[zdroj?] je to dobrý prostředek na prevenci rakoviny. Ve špenátu jsou obsaženy karotenoidy (i beta-karotenu), a to ve vysokých koncentracích. Obsahuje také lutein, karotenový pigment, který působí antioxidačně. Výzkumy prokázaly[zdroj?], že častější konzumace potravy bohaté na beta-karoten pomáhá předejít degenerace žluté skvrny oční sítnice, která často způsobuje slepotu u starších lidí. Špenát se odedávna doporučoval na vysoký krevní tlak (obsahuje hodně draslíku, který reguluje krevní tlak), anémii a také zácpu. Také obsahuje vysoký obsah vitamínu K 380ug/100g. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Výtečná nádivka z hlívy ústřičné - recept od maminky |
|
Rohlíky (ideálně starší) nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a "rozhňácáme" rukama,přidáme nasekaný svazek petrželky (té dáme celkem hodně) poté necháme uležet. Na pánvi na oleji zesklovatíme cibulku na drobno,...
|
|
|
Žampiony " Wellington" |
|
Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolím...
|
|
|
Špenátové houboše - recept od maminky |
|
Houby podusíme a nadrobno posekáme, stejně jako spařený špenát. (Pokud použijeme špenát mražený, necháme ho předem rozmrazit). Obojí dáme do mísy, přidáme čerstvý i strouhaný sýr, vejce, utřený česnek podle chuti, sůl a pepř. Nyní vše promícháme a ...
|
|
|
Nejlepší recept na Špenátové gnocchi s hlívou a masem |
|
Na trošce oleje zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso, zprudka orestujeme, přidáme sůl, pepř, houbové koření a pod pokličkou dusíme za občasného podlévání vodou. K téměř měkkému masu přidáme nakrájenou hlívu a pórek a ještě podusíme. Když je v...
|
|
|
Recept na Plněné žampiony špenátovou nádivkou |
|
Žampiony očistíme,omyjeme,vydlábneme lžičkou nožičky i trochu vnitřek. Rozškvaříme nakrájený špek,přidáme nakrájenou cibuli,necháme zesklovatět,pak přidáme špenát(já měla porcovaný,ale je asi jedno jaký),když povolí přidáme rozetřený česnek(dal...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|