|
Recepty -
Houby nivaHouby - návody k vaření - online kuchařka
| Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží jako potravina s malou kalorickou hodnotou[7] nebo jako pochutina. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky.
Sýr Niva je sýr s modrou plísní uvnitř hmoty. Tento kravský sýr je napodobeninou francouzského ovčího sýra Roquefortu. Obsahuje 52 % sušiny, 50 % tuku v sušině a 5 % NaCl (kuchyňské soli), 1,5 % cukru. Sýr má barvu smetanovou až sýrově žlutou. Povrch je světle hnědý a celistvý se zřetelnými vpichy a na řezu s mramorovitým prorostem světlé až tmavě zelené ušlechtilé plísně. Barva na povrchu je znakem vyzrálosti sýrů a neovlivňuje jejich zdravotní nezávadnost. Vnitřní prorost plísní může být i mírně drobivý nebo roztíratelný podle stupně zralosti sýra. Chuť sýru je slaná, výrazně pikantní a má příchuť po ušlechtilé plísni. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů | |
Recept na Žampiony plněné kuřecími játry |
|
Žampiony oloupeme, vydlabeme středy, které můžeme použit do jater. Rozpustíme špek, přidáme cibulí, pak nastrouhanou na jemno mrkev a celer, chvíli orestujeme a přidáme na drobno nakrájená játra, utřený česnek, sojovou omáčku asi lžíci, k.lžičku sladké ...
|
|
|
Recept na Plněné žampiony s brokolicí |
|
Žampiony omyjeme, vykrojíme nožičku, případně i trošku vnitřku - aby bylo víc místa pro náplň. Položíme na pekáč a osolíme a posypeme kořením dle chuti. Vydlabané nožičky a zbytky žampionů nakrájíme na malé kousky spolu s cibulí a dáme dusit na tro...
|
|
|
Recept na Plněné žampiony brokolicí a Nivou |
|
Kloboučky žampionů vydlabeme lžičkou, vše vydlabané i nožičky, nakrájime na malé kousky. Špek nakrájíme, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibulí, osmažíme, pak nakrájené nožičky a zbytky žampionů, povařenou a rozmixovanou brokolici(ne celou růžici, j...
|
|
|
Recept na Lahodné zapečené liškové sendviče |
|
Cibuli si nakrájíme na droboučko, stejně tak uzené maso. Na másle osmažíme cibulku, přidáme malé kousky lišek, drcený kmín, osolíme, až budou lišky podušené a voda z nich vydušená, dáme k nim na chvíli ohřát uzené maso, ztáhneme z plotýnky a necháme v...
|
|
|
Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku |
|
Ve 2dl vody necháme rozvařit 2kostky zeleninového bujonu.Žampiony sloupneme a vyřízneme nožky.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě překrojíme na polovinu,žampionové nožky rozkrojíme na silné plátky.Celou slaninu nakrájíme na drobnější kostičky.Ni...
|
|
|
Žampionová chuťovka |
|
1. Vydlabeme vnitřek žampionů. Zbytek můžete použít do číny apod. 2. Žampiony po okraj naplníme sýrem NIVA. 3. Rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme na pár minut (max. 15 min) péct do předem předehřáté trouby na 18O°C. Počítejte s tím, ...
|
|
|
Žampiony s tvarůžkem v bramborovo-zeleninovém ďolíčku |
|
Do osolené vařící vody si dáme vařit oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory. V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, přidáme plátky česneku a cca 3minuty restujeme. Přidáme rajčata, rozmarýn, trošku soli a pepře a pod pokličkou dusíme 10minut....
|
|
|
Recept na Italské žampiony plněné bylinkami a gorgonzolou |
|
Žampiony očistíme a vyndáme nohy. Okořeníme bylinkami (čerstvé by byly lepší, ale já měla jen sušené), zakápneme olejem a naplníme sýrem. Nandáme do zapékací misky vytřené oliv. olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 min. dle velikosti ža...
|
|
|
Nejlepší recept na Plněné smažené žampióny |
|
Zo šampiňónov vydlabeme vnútro aj s nožičkou malou lyžičkou a pokrájame na kocky .Klobúčiky očistíme so šupky (niekto to nerobí).Oravskú slaninu pokrájame tiež na kocky, osmažíme ju v kastróli,pridáme cibuľku, cesnak, spolu posmažíme, pridáme 1/4 ružice...
|
|
|
Žampiony plněné brokolicí a více druhy sýrů |
|
Zapneme si na předehřátí troubu(mám plynovou) Z brokolice použijeme pouze růžice, které vložíme do cedníku, necháme chvíli odkapat a poté je rozebereme na drobnější kousky(hlavní stvol a drobnější stonky použijeme na polévku). Žampony očistíme a nejl...
|
|
|
Nejlepší recept na Domácí spätzle s houbami |
|
Těsto na spätzle vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky. Těsto je o něco tužší než na lívance. Necháme 15 minut odpočinout. Mezitím na másle orestujeme dohněda cibuli se slaninou, vyjmeme, přidáme ještě kousek másla a podusíme osolené houby. N...
|
|
| |
| Nalezeno: 11 receptů | Zobrazuji: 1-11 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|