|
Recepty -
Houby hořčiceHouby - návody k vaření - online kuchařka
| Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží jako potravina s malou kalorickou hodnotou[7] nebo jako pochutina. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky.
Hořčice je dochucovací přípravek v podobě husté žluté nebo žlutohnědé pasty vyrobené z mletých hořčičných semínek smíchaných s vodou, octem, solí, cukrem, mletým kořením, olejem nebo jinou kapalinou. Má ostrou, mírně až silně pálivou chuť. Hořčice kremžská – původem je z rakouského města Kremže, vyrábí se ze směsi semen bílé a černé (hnědé) hořčice, obsahuje viditelně hrubě mleté černé slupky a vyšší procento cukru. Přibarvená kremžská hořčice má žlutohnědou barvu a nepřibarvená má šedohnědou. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Houbová čína II |
|
Vše 20min podusíme, pak přidáme trochu pokrájeného pórku, můžeme asi 4 lžíce kečupu. Na závěr dáme sojovou omáčku, v níž jsme rozmíchali trochu solamylu. Lehce ještě povaříme a podáváme s rýží, nebo třeba jen na topinky....
|
|
|
Čertovy houby |
|
Nakrájené houby podusíme na másle asi 10 minut, pokud je potřeba, zakápneme vodou. Ze smetany, hořčice, kečupu, sojové omáčky, citronové šťávy a čili pasty umícháme omáčku, kterou zalijeme podušené houby. Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, muškátov...
|
|
|
Zapečené žampióny - recept od maminky |
|
Z žampiónů odstraníme nožičky (část můžeme nasekat a použít do náplně) a hlavičkami vyložíme máslem vymazaný pekáček. Sýry nastrouháme a smícháme s nasekanou šunkou, vejci, kořením a hořčicí. Směsí naplníme hlavičky a dáme péct do trouby....
|
|
|
|
Pečené lesní houby v hořčičném bešamelu |
|
Pekáč vymastíme, dáme vrstvu kostiček cibule, vrstvu plátků hub, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme snítky bylinek (já jsem použila rozmarýn, oregano, bazalku) a dáme péct do trouby do zezlátnutí (200°C cca 20min.) Smícháme smetanu s hořčicí, veg...
|
|
|
Recept na Utopenci s hlívou - pikantní |
|
Smícháme vodu, ocet, worcester, olej, hořčici, přidáme bobkový list, mletý pepř, koření, nakrájenou chilli papričku, sůl a hlívu. Vše vaříme 10 minut. Pak rovnáme vrstvy - párek, cibule a nálev s hlívou. Nakonec lžící pomačkáme, aby unikl přebytečn...
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|