|
Recepty -
Houby citronHouby - návody k vaření - online kuchařka
| Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží jako potravina s malou kalorickou hodnotou[7] nebo jako pochutina. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky.
Citron je plod citronovníku (Citrus limon). Plody citronů jsou tzv. hesperidia a jsou vejcovitého tvaru, velikosti slepičího vejce či menší. Je nepatrně větší než limetka. Citrony obsahují velké množství kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g) a přibližně kolem 87 % vody, proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamín B, cca 3 % sacharidů. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 16 receptů | Zobrazuji: 1-16 receptů | |
Nejlepší recept na Václavky na smetaně |
|
Václavky očistíme, nakrájíme, propláchneme, dáme do hrnce s vařící vodou a 1 minutu povaříme. Nalejeme do sítka a ještě jednou propláchneme. Máslo rozpustíme přidáme papriku, krátce orestujeme, zalejeme asi 300 ml vody a přidáme propláchnuté václavky. P...
|
|
|
Recept na Paštika z hub |
|
Dobře očištěné houby nakrájíme a povaříme 10 min. ve slané vodě. Na masovém strojku pomeleme játra, houby, cibuli. Rýži uvaříme do měkka, vychladlou rozmixujeme s vejci. Promícháme s mletou směsí a dobře ochutíme pomletým kořením, osolíme podle chuti. ...
|
|
|
Žampiony porto bello plněné cuketkou |
|
Klobouky hub otřeme vlhkým ubrouskem nebo oloupeme a rozložíme "masem nahoru" (= jako mističku) na plech potřený olejem. Nohy z hub nakrájíme nadrobno. Oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo a důkladně z ní vymačkáme přebytečnou vodu. Smícháme nohy z hub, cuketu,...
|
|
|
Houby po čínsku |
|
Z vajec hladké mouky vody a soli umícháme hustší těstíčko. Plodnice nebo proužky z nich protáhneme těstíčkem aby byli celé obaleny a smažíme do světlehnědá na oleji. Ještě horké podáváme s uvařenou sypkou rýží. Pokrm klademe do hlubokých misek ne...
|
|
|
Hřiby na paprice |
|
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na větší kousky pokrájené houby, osolíme, přidáme obě papriky, zalijeme vývarem a dusíme cca 5 minut. V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k houbám a dusíme ještě cca 15 - 20 minut. Houby musí zů...
|
|
|
Recept na Krkovička vášnivého houbaře |
|
Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat. Marináda: olej(asi 2 lžíce),sklenička brusinek,sojová omáčka, šťáva z citronu, skořice, koření grilovací či ďábelské, med. Druhý den dáme plátky krkovice na vystlaný pl...
|
|
|
Čertovy houby |
|
Nakrájené houby podusíme na másle asi 10 minut, pokud je potřeba, zakápneme vodou. Ze smetany, hořčice, kečupu, sojové omáčky, citronové šťávy a čili pasty umícháme omáčku, kterou zalijeme podušené houby. Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, muškátov...
|
|
|
Recept na Paštika z hub |
|
Dobře očištěné houby nakrájíme a povaříme 10 min. ve slané vodě. Na masovém strojku pomeleme játra, houby, slaninu a cibuli. Rýži uvaříme do měkka, vychladlou rozmixujeme s vejci. Promícháme s mletou směsí a dobře ochutíme pomletým kořením, osolíme pod...
|
|
|
Recept na Houbová pomazánka s bílým vínem |
|
Houby si nakrájíme nadrobno a zakápneme je šťávou z citrónu. Poté podusíme houby na malém množství olivového oleje. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji šťávou, kterou nám pustily houby,dál přidáme bílé víno, vše rozšlehám...
|
|
|
Žampiony z trouby |
|
Šampiňóny umyjeme, nožičky vylomíme, necháme oschnúť. Do oleja pretlačíme cesnak, štetcom natrieme zvonka i znútra hlavičky týmto cesnakovým olejom. Osolíme, okoreníme. Dáme piecť do rozohriatej rúry otvoreným klobúčikom hore - zachytíme šťavu, pečiem...
|
|
|
Nejlepší recept na Houbový burger |
|
Z výše uvedených surovin připravíme marinádu, do ní naložíme houbové klobouky a necháme 2 hod. odležet. Houby dáme na plech (do zapékací mísy nebo pekáčku) a vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Pečeme 10 min. , otočíme a pečeme dalších 10 min. Upeč...
|
|
|
Žampiony s tvarůžkem v bramborovo-zeleninovém ďolíčku |
|
Do osolené vařící vody si dáme vařit oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory. V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, přidáme plátky česneku a cca 3minuty restujeme. Přidáme rajčata, rozmarýn, trošku soli a pepře a pod pokličkou dusíme 10minut....
|
|
|
Nejlepší recept na Carpaccio ze žampiónů |
|
Klouboučky hub pečlivě očistíme a oloupeme, nožky odkrojíme a žampionky nakrájíme na tenké plátky. Olej, ocet, bylinky a šťávu z citronů promícháme s pepřem a solí. Vidličkou vyšleháme do hladké emulze. Houby upravíme na talíře a přelijeme zálivkou...
|
|
|
|
Recept na Bedly na víně |
|
Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme). Nožičky bedel a slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme vínem a povaříme....
|
|
|
Houbový salát jednoduchý |
|
Šampiňóny umyjeme, prekrájame na menšie kúsky, dáme variť do slanej vody na cca 4 - 5 min. Scedíme, vychladíme. Zmiešame s pokrájanou cibuľou, štedro okoreníme, pridáme podľa chuti citrónovú šťavu aj víno (možno vynechať), pokvapkáme olejom a posypeme pos...
|
|
|
| Nalezeno: 16 receptů | Zobrazuji: 1-16 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|