RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Grilování ocet

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné trou

Recepty - Grilování ocet

Grilování - návody k vaření - online kuchařka

Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné troubě kombinované s grilem) nebo žhnoucími kusy paliva (otevřená ohniště). Teplota okolního vzduchu při grilování by neměla být příliš velká, aby nedocházelo ve větším měřítku k jinému způsobu předávání tepla. Proti připálení povrchových vrstev se pokrm polévá šťávou. K tomu, aby došlo k dostatečné tepelné úpravě i uvnitř pokrmu, jsou pro grilování vhodnější tenčí kousky. Pokrm lze před přípravou vhodně okořenit.

Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % (nejčastější koncentrace je 8 %). Potravinářský ocet se vyrábí fermentací tekutin obsahujících etylalkohol, například vinný ocet z vína. Během fermentace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku etylalkohol na kyselinu octovou. Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů v řadě kuchyní světa. Byl takto používán již v antice. Pro své chuťové, konzervační, deodorační a čistící vlastnosti je často nazýván pokladem domácnosti.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů
Grilované špízy s tzatziky / dietni - recept od maminky
Grilované špízy s tzatziky  / dietni 1)Zeleninu, nakrájený žampion a kousky kuřecího masa napícháme libovolně na špízové jehly. Připravené špízy lehce potřeme olivovým olejem, octem balsamico, který smícháme s předem připravenými bylinkami a kořením. 2)Vložíme špízy na gril (na tácky)...
Kuřecí prsa na grilu - recept od maminky
Kuřecí prsa na grilu Marinujeme 2-3 hodiny, grilujeme asi 15 minut. Příloha: prakticky cokoliv (snad jen knedlíky bych vynechala :))...
Nejlepší recept na Grilovaný chléb se sýrem a zeleninou
Grilovaný chléb se sýrem a zeleninou Podle počtů jedlíků nakrojit krajíčky chleba, ale nedokrojit. Změklé máslo smícháme s česnekem, osolíme. Zářezy chleba potřeme máslovou směsí. Vložíme z obou stran plátky sýra. Pak vsuneme kolečka rajského jablíčka, proužky papriky a měsíček cibul...
Grilovaná rajčata s kapiemi
Grilovaná rajčata s kapiemi Rajčata nakrájíme asi na 2 cm kolečka, kapie podle velikosti na poloviny nebo třetiny. V oleji smícháme koření a prolisovaný česnek.. Pokapeme zeleninu olejovou směsí, nepřeháníme to s množstvím oleje, pokud olej zbude, použijeme ho příště třeba pod maso....
Pečené marinované papriky
Pečené marinované papriky Papriky vložíme do trouby nebo na gril a pečeme, dokud se nezačnou tvořit puchýře. Pak je vložíme do igelit. sáčku, aby se zapařily a šly lépe stáhnout z kůže :-). Mezitím si smícháme marinádu ze všech ostatních přísad a vše promícháme s ještě teplý...
Grilované vepřové závitky na jehle - recept od maminky
Grilované vepřové závitky na jehle 1/2 kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky. Stejně tak jarní cibulku, jen o něco kratší. Připravíme si FireWire, ti kdo neznají, jedná se o nerez ohebný grilovací špíz. Cibulku srolujte společně s vepřovým a napíchněme na špíz. Opakujte pr...
Grilované ovoce s balsamikovým krémem, chilli a zmrzlinou
Grilované ovoce s balsamikovým krémem, chilli a zmrzlinou Meloun nakrájíme na měsíčky a odstraníme jádra a slupku. Hrušku podélně rozpůlíme, odstraníme jadřinec a rozkrájíme ji na plátky, jablko rozkrájíme na kolečka a jadřinec vypíchneme vykrajovátkem. Ovoce pokapeme limetkovou nebo citronovou šťávou. Balsami...
Plněný chléb se šmakounem s mexickou příchutí
Plněný chléb se šmakounem s mexickou příchutí Přísady na směs důkladně prošleháme. Osolíme dle vlastní chuti. Sýr potřeme z obou stran a vložíme do zářezů chleba. Ten pak pomažeme zbytkem směsi ze všech stran. Alobal si postříkneme olejem a chléb se sýrem do něj pevně zabalíme. Grilujeme cca 20 mi...
Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso

Grilování

Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist