RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Grilování kmín

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné trou

Recepty - Grilování kmín

Grilování - návody k vaření - online kuchařka

Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné troubě kombinované s grilem) nebo žhnoucími kusy paliva (otevřená ohniště). Teplota okolního vzduchu při grilování by neměla být příliš velká, aby nedocházelo ve větším měřítku k jinému způsobu předávání tepla. Proti připálení povrchových vrstev se pokrm polévá šťávou. K tomu, aby došlo k dostatečné tepelné úpravě i uvnitř pokrmu, jsou pro grilování vhodnější tenčí kousky. Pokrm lze před přípravou vhodně okořenit.

Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného (Carum carvi). Jde o jedno z nejstarších používaných evropských koření. Jeho používání je doloženo už ze starověku. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel. Hospodářské využití kmínu je především jako pochutina do těsta v pekařství (pokmínovaný chléb), v konzervárenství, v likérnictví, ve farmacii a mnoha dalších odvětvích potravinářského průmyslu. Přidává se při vaření brambor, do kyselého zelí, k masům a do salátů. Obsažený karvon pozitivně ovlivňuje trávení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů
Grilovaná krkovička v marinádě - recept od maminky
Grilovaná krkovička v marinádě Marináda = Všechny ingredience důkladně promícháme. Kečup a worčesterovou omáčku s olejem doplníme dle vlastní chuti a požadované hustoty marinády. Marinádu pak necháme 30 minut uležet v chladnu. Plátky krkovičky potřeme marinádou a naskládáme do uzaví...
Nejlepší recept na Hermelín na bylinkách s bramborem
Hermelín na bylinkách s bramborem Hermelín (počet dle strávníků ) „rozplácneme“ dlaní na silnější placku, aby popraskal. V misce smícháme grilovací koření s olejem, (já dělala jen 2 porce, takže jsem dala jen půlku sáčku s kořením), nadrobno posekané bylinky. Pečlivě v něm hermelí...
Recept na Klobásková gril show
Klobásková gril show Střeva propláchneme a necháme ve vodě. Různé druhy masa si zkombinujeme podle svých chutí. Maso si pomeleme najemno i nahrubo a smícháme s kořením dle našich zvyků a chutí. Do některých směsí masa, nejlépe těch méně pikantních vmícháme mezi maso i tvrdý...
Kapří filet na grilu - recept od maminky
Kapří filet na grilu Chytíme si kapra, zbavíme šupin, vyfiletujeme, necháme kůži a nadrobno krájíme přes kostičky. Dostatečně osolíme z obou stran. Na marinádu si rozpustíme máslo, přidáme koření a bylinky a směsí maso potřeme. Necháme alespoň půl hodiny marinovat. Pečeme n...
Recept na Babiččin grilovaný bůček
Babiččin grilovaný bůček V misce smícháme marinádu ze všech ingrediencí, šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře, soli a mletého kmínu. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. Bůček nakrájíme na centimetrové plátky, potřeme bylinkami s česnekem a naložíme do m...
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami Roštěnou jemně prsty naklepeme a nakrájíme na menší plátky, okořeníme a necháme chvíli v lednici odležet. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme maso a opečeme z obou stran aby bylo maso "zatáhlé". Pak přidáme houby ( sušené zpaříme horkou vodou), zalijeme h...
Grilovaný filet z lososa s brambůrkem a rajským
Grilovaný filet z lososa s brambůrkem a rajským Kůži lososa několikrát propícháme vidličkou. Z koření a trochy oleje umícháme kašičku, kterou pečlivě z obou stran vmasírujeme do lososa, pokapeme šťávou z citronu a necháme odležet alespoň hodinu. Brambory očistíme a nakrájíme na plátky, rovněž raj...
Nejlepší recept na Zelňáky s uzeným masem na grilu
Zelňáky  s uzeným masem na grilu Strouhanku zalijeme smetanou a necháme vsáknout. Mleté maso dáme do mísy, přidáme namočenou strouhanku, na kostičky nakrájené uzené maso, pokrájené zelí a ochutíme solí, kmínem a mletou paprikou. Řádně promícháme a ze vzniklé hmoty tvoříme oválné pla...
Houbovo-masové placičky na grilu,v pánvi,nebo v troubě
Houbovo-masové placičky na grilu,v pánvi,nebo v troubě Očištěné hřiby nakrájíme, vložíme na orestovanou cibuli a přidáme koření. Až hřiby pustí šťávu, dusíme přibližně 20minut. Občas malinko podlijeme a promícháme ode dna. Poté necháme vychladit, stačí na pokojovou teplotu. Podušené hřiby promíchá...
Recept na Makrely s libečkem na grilu
Makrely s libečkem na grilu Makrely rozmrazíme, omyjeme, vysušíme a nasolíme. Smícháme olej, jemně sekanou nať libečku, pepř, kmín, drcený česnek, citronovou šťávu, vše dle vlastního uvážení. Touto směsí naplníme makrely a necháme v chladu proležet, pak grilujeme na roštu po obou ...
Medový špíz
Medový špíz Maso, jablko a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme si máslo, přidáme trochu vývaru ( 1,5 dl ),rozpuštěný med a 4 lžíce olivového oleje. Maso napichujeme střídavě s jablkem a cibulí. Napíchané špejle osolíme, opepříme a necháme půl hodinky odpočinout...
Vinné listy na grilu
Vinné listy na grilu Listy vinné révy dvě minuty povaříme v osolené a okyselené vodě. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Pohanku zalijeme vývarem tak, aby sahal centimetr nad ni. Přivedeme k varu, vaříme 5 minut a pak přiklopíme pokličkou a pohanku necháme doj...
Grilovaný pstruh na másle a česneku
Grilovaný pstruh na másle a česneku Pstruha omyjeme, osolíme i ve vnitř, pořádně posypu drceným kmínem, přidám nakrájený česnek, podliju vodou a na povrch ryby dám plátky másla. Vložím do pekáče a dám do trouby na gril(popř.klasicky peču), pstruha polévám výpekem....
Omeleta plněná grilovanými ledvinkami - recept od maminky
Omeleta plněná grilovanými ledvinkami Ledvinky očistíme, vykrojíme tuk, dobře je opereme, nakrájíme na plátky, několikrát propláchneme pod tekoucí vodou a dvakrát spaříme vařící vodou, necháme okapat a vysušíme je. Slaninu pokrájíme na kostky, cibuli na kolečka. Na grilovací jehly napichuj...
Recept na Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají
Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají Papriková pasta: Papriky a feferonku opláchněte , odstraňte jádřince a nakrájejte na větší kousky. Dejte do rendlíku, zalijte asi 100 ml vody a na mírném plameni duste, až se papriky rozvaří a veškerá tekutina odpaří. Poté papriky propasírujte přes ...
Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry - recept od maminky
Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry Připravíme nádivku. Drůbeží játra opečeme na másle se špetkou římského kmínu, při opékání je rozmačkáme vidličkou. Promícháme, připravíme na plátky nakrájené žampiony a ještě 5 minut opékáme. Pak osolíme, opepříme, přidáme petrželku, strouha...
Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso

Grilování

Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist