|
Recepty -
Grilování bylinkyGrilování - návody k vaření - online kuchařka
| Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné troubě kombinované s grilem) nebo žhnoucími kusy paliva (otevřená ohniště). Teplota okolního vzduchu při grilování by neměla být příliš velká, aby nedocházelo ve větším měřítku k jinému způsobu předávání tepla. Proti připálení povrchových vrstev se pokrm polévá šťávou. K tomu, aby došlo k dostatečné tepelné úpravě i uvnitř pokrmu, jsou pro grilování vhodnější tenčí kousky. Pokrm lze před přípravou vhodně okořenit.
Bylinky již mnoho let patří do života lidí. Často rostou přímo v divoké přírodě, díky čemu jsou i snadno dostupné. Samozřejmě je však dnes můžete i pěstovat ve své zahrádce nebo zakoupit v obchodě. Většina z nich ani nijak výrazně nezatíží vaši peněženku. Byliny se užívají nejen ke konzumaci, ale také na různé obklady či koupele. Můžete z nich vařit čaje i je přidávat do pokrmů. Většina z nás si nedovede představit vaření a pečení bez bylinek, které dodávají pokrmům chuť i aroma. Přidávají se do polévek, využívají se při vaření příloh i k masu. Výborně se hodí do buchet, koláčů i cukroví. Do polévek se přidává například celer, petržel, pažitka, saturejka nebo majoránka. Například zmíněný celer působí jako přírodní afrodiziakum, chrání nás před mikroorganismy, pomáhá při chřipce a nachlazení. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, A, K nebo E. Je také bohatý na draslík, hořčík, chróm a sodík. Při vaření ho můžete použít jako čerstvý i sušený. Využívají se jeho plody i listy. Při přípravě masa využijete například rozmarýn, tymián, bazalku nebo oregáno. Rozmarýn zlepšuje prokrvení, posiluje paměť a napomáhá k lepšímu soustředění. Je účinný také při problémech s játry a žlučníkem. Hodí se především k tučnému masu. Můžete ho využít při pečení skopového, vepřového nebo kachního masa. Bylinky jako oregáno nebo bazalka jsou součástí zejména středozemní kuchyně. Hodí se tak i k přípravě různých těstovinových omáček a pizzy. Bazalku si můžete vypěstovat i doma v květináči, na konci léta ji usušit a uložit do kořenky. Napomáhá trávení a při nervozitě. Tymián zase potlačuje střevní potíže a nadýmání. Vaření s bylinkamiPři pečení vám přijdou vhod bylinky jako anýz, zázvor, skořice nebo hřebíček, které dodají vašim buchtám a koláčům úžasné aroma. Zejména zázvor se dnes dostává do povědomí široké veřejnosti. Můžete ho zakoupit jako sušený i čerstvý. Je bohatý na esenciální oleje, podporuje chuť k jídlu, usnadňuje trávení a pomáhá při nevolnosti. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů | |
|
Grilovaná kuku(kukuřice) |
|
1)kukuřici osolíme, opepříme. Do misky si dáme grilovací koření, olej a kukuřici do toho naložíme. 2)kukuřici osolíme, do misky si dáme jemně nasekané bylinky, grilovací koření a podle chuti dokořeníme. Kukuřici naložíme. Necháme odležet. A pak grilujem...
|
|
|
Nejlepší recept na Hermelín na bylinkách s bramborem |
|
Hermelín (počet dle strávníků ) „rozplácneme“ dlaní na silnější placku, aby popraskal. V misce smícháme grilovací koření s olejem, (já dělala jen 2 porce, takže jsem dala jen půlku sáčku s kořením), nadrobno posekané bylinky. Pečlivě v něm hermelí...
|
|
|
Makrela se zeleninou na grilu |
|
Makrelu potřeme olejem (já používám olivový), okořeníme, posypeme bylinkami. Mezitím si nakrájíme na kostky syrovou zeleninu a brambory a ochutíme. Můžeme dát do alobalu vše dohromady, nebo rybu a zeleninu s brambory zvlášť. Záleží na každém. Můžeme tak...
|
|
|
|
Kukuřičné listy - recept od maminky |
|
Oloupané rajče nakrájíme na drobné kostičky, maso osolíme, opepříme, přidáme sekané bylinky a krájené rajče, zamícháme a vytvoříme z něj šišky. Kukuřičné listy důkladně opláchneme, odřízneme nožem ze středu listu tvrdou část, tím list rozdělí...
|
|
|
Recept na Křidýlka pikantně na bylinkách |
|
Nejprve si připravíme marinádu: Bylinky rozetřeme v hmoždíři, nebo droboulince nasekáme. Pomeranč očistíme, nastrouháme kůru a šťávu vylisujeme. Okořeníme a zakápneme asi 1 PL oleje. Pečlivě prošleháme, případně dochutíme – já nesolila, ale kdo ...
|
|
|
Nejlepší recept na Grilované brambory s tuňákem |
|
Brambory důkladně umyjeme a rozkrojíme na poloviny. Potřeme olejem s grilovacím kořením. Dáme na rozpálený gril. Tuňáka slijeme. Maso dáme do misky, přidáme najemno nakrájenou cibuli, mírně osolíme a opepříme. Přidáme šťávu z 1/2 citronu. Promícháme. ...
|
|
|
Grilované vepřové plátky |
|
Plátky masa řádně okořeňte svou oblíbenou kořenící směsí, a naložte na noc do olivového oleje. Druhý den připravíme plátky slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli a brambory, zelenou papriku, koření a zelené bylinky. Plátky a zeleninu osolte, dokořeníme a ...
|
|
| |
| Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|