RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Drůbeží maso tuk

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - U domácí drůbeže se tradičně rozlišuje hrabavá drůbež (kur domácí, krůty) a vodní drůbež (kachny a husy). Kuřecí maso je druh masa, který pochází z kuřat, mláďa

Recepty - Drůbeží maso tuk

Drůbeží maso - návody k vaření - online kuchařka

U domácí drůbeže se tradičně rozlišuje hrabavá drůbež (kur domácí, krůty) a vodní drůbež (kachny a husy). Kuřecí maso je druh masa, který pochází z kuřat, mláďat kura domácího hovorově označovaného jako slepice. Jedná se celosvětově o nejvíce rozšířený druh masa, který je konzumován. Kuřecí maso se dá připravovat mnoha způsoby (vařit, grilovat, péct, smažit), může se servírovat teplé či studené. Často se konzumují prsa kuřete, ze kterých se mohou dělat například řízky, dále pak stehna a křídla.

Vícenenasycené mastné kyseliny (angl. PUFA) jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi efektivněji než MUFA, a tím snižovat riziko vzniku krevních sraženin. Mají významnou úlohu v prevenci srdečně-cévních onemocnění. Do této skupiny vícenenasycených mastných kyselin patří omega-6 a omega-3 nenasycené mastné kyseliny kyseliny, které jsou pro naše zdraví velmi důležité. Transmastné kyseliny, neboli TFA (trans-fatty acids), se podílejí se na zvýšení hladiny cholesterolu v krvi a mají negativní vliv na náš srdečně-cévní systém. Rostlinné tuky jsou získávány z rostlin, které hromadí ve svých plodech, semenech nebo jiných částech tuky. Tyto tuky obsahuje např. dužnina a jádra palmy olejné, kokos, olejniny, jako jsou řepka, sója, slunečnice, sezam, podzemnice, světlice, aj. Převážná většina tuků rostlinného původu má ze zdravotního hlediska velmi vhodné složení mastných kyselin, protože obsahují vícenenasycené mastné kyseliny, které mají příznivější vliv na naše zdraví než tuky živočišné. Výjimku tvoří například tuk kokosový a palmojádrový, ve kterém převažují nasycené mastné kyseliny, jež jsou považovány za nevhodné pro zdraví. Často také tuky samy o sobě obsahují některé příměsi, jako jsou steroly, lecitiny, vitamíny rozpustné v tucích a jiné látky. Nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselina linolová a linolenová, jsou samy o sobě nepostradatelnou součástí potravy, neboť je jich třeba k syntéze glycerofosfatidů a prostaglandinů. Proto se označují jako vitamin F.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 58 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Recept na Pečené krůtí krky
Pečené krůtí krky Ve vhodné misce smícháme koření a 3 stroužky prolisovaného česneku. Doporučuju dle chuti každého, takže klidně začínejte s malým množstvím, směs musí pokrýt krky. Ale musí vám ta směska chutnat. Krky poctivě natřeme směskou a odložíme. Cibuli nakrá...
Krůtí ořez na másle
Krůtí ořez na másle Olej promícháme se solí a pepřem tak, aby vznikla hustá kašička (proto volíme dle chuti a nelze upřesnit množství). Maso nakrájené na sousta promícháme s touto směsí a necháme cca hodinu odpočinout. Na tuku prudce maso orestujeme, podlijeme jen velmi mírně...
Oběd z remosky - recept od maminky
Oběd z remosky Male zemiaky, salotku, rozne druhy zeleniny (zasadne nedavam paradajky), ocistim, dam do misy kde ich polejem 2 lyzicami olivoveho oleja a zasypem cca 1 lyzicou koreniacej zmesi na americke zemiaky. Zemiaky neprekrajujem...ak nemam male, tak ich prekrojim na polovicku, to iste s ...
Nejlepší recept na Korunovační kuře
Korunovační kuře Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z kostí a nakrájíme. Meruňky namočíme do vody. Na tuku lehce orestujeme nadrobno nakr...
Králík po hambursku - recept od maminky
Králík po hambursku Králíka protkneme plátky šunky a okurky. Kořenovou zeleninu s cibulí nakrájíme na plátky a podusíme na tuku se slaninou nakrájenou na kostičky. Do základu přidáme osolené maso, okořeníme jej divokým kořením, přidáme opláchnutý a nakrájený citron, maso z...
Krůtí prsa delikates
Krůtí prsa delikates Z nasekané petrželové natě,soli pepře,worcestru a citronové šťávy připravíme marinádu.Maso nakrájíme na proužky dlouhé asi6-8 cm,dáme do mělké nádoby a necháme uležet asi 4 hodiny.Pak maso vyjmeme,a necháme odkapat.Bílek rozšleháme vidličkou a každý k...
Kuřecí nugety Tescoma s chutí - recept od maminky
Kuřecí nugety Tescoma s chutí Maso omyjeme,osušíme,přes folii naklepeme a nejlépe přes noc naložíme do připravené marinády. Kdo spěchá,stačí 1 hodina,ale to je lépe do marinády přidat 3 rozdrcené stroužky česneku. Po uplynutí námi požadované doby maso obalujeme v rozdrcených lupínc...
Recept na Housenka
Housenka Část masa k zavinutí housenky pokrájíme natenko (do spirály, nebo V-stylem) a tyto pláty rozklepeme natenko. Část masa a vše ostatní nakrájíme na pokud možno stejné kousky (já jsem použil vypichovátko o průměru stejném jako měla použitá klobása). Drát ...
Recept na Kuřecí jáhloto
Kuřecí jáhloto Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, česnek s bylinkami, citronový pepř s citronovým olejem a rozmarýnem. Stehýnka pečlivě promažeme marinádou (i pod kůží – uděláme kapsu ostrým nožem) a necháme odležet aspoň 1 hodinu. Stehýnka poté upečeme do zl...
Recept na Kuřecí steak s meruňkou
Kuřecí steak s meruňkou Příprava: Plátek jemně naklepeme, mírně osolíme (hermelín je slaný), opepříme. Rychle opečeme na pánvi z obou dstran. Pak na plátek položíme slabší plátek hermelínu, na něj položíme půlku 1 - 2 meruněk (podle velikosti) a přes něj položíme silnější...
Kuřecí žížalky v bylinkovém těstíčku
Kuřecí žížalky v bylinkovém těstíčku Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a nakrájíme na delší nudličky, které posolíme a pokropíme grilovacím kořením Ze zbylých surovin uděláme těstíčko jako na palačinky, (malinko hustší), nudličky v těstíčku obalujeme a smažíme. ...
Řízky v hermelínu
Řízky v hermelínu Řízky naklepeme, osolíme, posypeme grilovacím kořením, opepříme, maso vložíme do středně vymazaného pekáče, na maso vložíme kolečka salámu, plátky jablek, vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Nakonec smícháme smetanu s rumem a soj. omáčkou a řízky...
Kuřecí koruna
Kuřecí koruna Na pečící papír na plechu rozložíme kuřecí stehýnka, osolíme je a potřeme olejem nebo máslem a ve vyhřáte troubě je dočervena upečeme. Zvlášt připravíme nádivku-žemle nakrájíme na kostky a zvlhčíme je mlékem nebo smetanou se solí a žloutky. Přidáme...
Karbanátky z drůbežích žaludků
Karbanátky z drůbežích žaludků K umletým nebo rozmixovaným žaludkům přidat vejce, cibuli, česnek i všechno koření a zahustit strouhankou. Směs důkladně promíchat, je-li řídká, přidat ještě strouhanku, je-li hustá, rozředit vývarem. Ze směsi vytvořit karbanátky, obalit je v trojobalu ...
Recept na Kuřecí stehna pečená se zeleninou
Kuřecí stehna pečená se zeleninou Maso okořeníme, dáme do pekáče spolu s nakrájenou zeleninou, přidáme tuk, podlijeme a upečeme doměkka. Potom část paprik dáme stranou na ozdobu a všechno zbylé /kromě masa/ rozmixujeme. Sos ochutíme dle vlastní chuti - přidala jsem sůl a sojovku. Podávám...
Kuřecí steak ala Roma
Kuřecí steak ala Roma Kuřecí maso naklepeme, osolíme a opepříme (kdo chce může dochutit i jiným kořením např.steak) a z prudka ho osmahneme. Poté si na nudličky nakrájíme papriku, na kolečka olivy a sýr nastrouháme. Zprudka opečené maso dáme na pekáček a přidáme papriku. Poté...
Kuře Apolinář - recept od maminky
Kuře Apolinář Nejprve si kuře vykostíme a maso nakrájíme na kostičky.Maso osmahneme na tuku a přidáme nakrájenou ciluli. Lehce osmahneme a posypeme solí a sl.paprikou. Podlijeme vývarem a koňakem, přidáme houby a dusíme doměkka.Když je maso měkké tak přidám smetanu ve kter...
Nejlepší recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem
Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem V pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout. V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil a posypal kmínem. Plech zakryl alobalem a uložil k odpočinku do sklepa. Za ranního rozbřesku...
Nejlepší recept na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím
Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím Spácháme nádivku, aby vychladla : Na kostičky nakrájenou slaninu necháme částečně roztavit, přidáme překrájené zelí (kdo chce, může propláchnout), krájenou kapii, trošku opepříme a krátce podusíme. Necháme vychladnout a přidáme jemně nastrouhaný bra...
Kuřecí závitky s játry a zeleninovou přílohou
Kuřecí závitky s játry a zeleninovou přílohou Stehna vykostíme,upravíme na plátky,osolíme,posypeme kořením,poklademe kouskem jater,zabalíme,sepneme párátky.Na osmahnutý pórek dáme závitky,zarestujeme,podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme.Když jsou závitky měkké,vyndáme je,na výpek dáme pokráje...
1 |
Nalezeno: 58 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty

Drůbeží maso

Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist