|
Recepty -
Drůbeží maso sádloDrůbeží maso - návody k vaření - online kuchařka
| U domácí drůbeže se tradičně rozlišuje hrabavá drůbež (kur domácí, krůty) a vodní drůbež (kachny a husy). Kuřecí maso je druh masa, který pochází z kuřat, mláďat kura domácího hovorově označovaného jako slepice. Jedná se celosvětově o nejvíce rozšířený druh masa, který je konzumován. Kuřecí maso se dá připravovat mnoha způsoby (vařit, grilovat, péct, smažit), může se servírovat teplé či studené. Často se konzumují prsa kuřete, ze kterých se mohou dělat například řízky, dále pak stehna a křídla.
Sádlo je živočišný tuk, který se nejčastěji získává z prasat, ale běžné je i husí, kachní, atd. Sádlo se běžně používá v mnoha kuchyních na vaření, smažení, ale i na studenou kuchyni. Jeho použití v současné době ale klesá, protože lidé se více soustředí na takzvaně zdravý životní styl, který však propaguje částečně hydrogenované rostlinné tuky, chronicky implikované v rostoucím výskytu autoimunních onemocnění - a navíc s obsahem trans tuků. Kulinářské vlastnosti sádla se mohou lišit v závislosti na části zvířete, z níž byl tuk získán (např. vnitřní tuk, vnější). Vepřové sádlo se také stále běžně používá k výrobě mýdla či mastí. Při domácí přípravě sádla se nevyškvařená surovina nakrájí na malé kostky, aby se z ní tuk snáze dostával, a na slabém plameni se pomalu zahřívá, až vypustí všechnu nazlátlou šťávu. Tekutý tuk se zcedí od zbylých kousků (škvarků) a nechá se vychladnout. Obvykle se domácí sádlo slévá do sklenic, které se ihned dostatečně důkladně uzavřou a otočí dnem vzhůru a horkem se tak prostředí uvnitř samo sterilizuje. Někdy se pro chuť v sádle nechává i část škvarků, pak se nazývá škvarkové sádlo. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 49 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 |
Divoká kachní prsa - recept od maminky |
|
Tymián s majoránkou najemno nasekáme, promícháme s povoleným máslem a osolíme. Prsty vytvoříme pod kůží prsíčka kapsu, rozetřeme bylinkové máslo a kůži přiklopíme k masu. Lehce posypeme divočinou. Pekáček vymažeme sádlem, dno vyložíme anglickou, na ...
|
|
|
Krůtí roláda - recept od maminky |
|
Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravin. folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou. Na osmaženém salámu s cibulkou uděláme klasická míchaná vajíčka, do kterých vmícháme Kunovj...
|
|
|
Recept na Kachní žaludky na slanině |
|
Nejlépe z vlastního chovu. Případně za směnitelnou korunu zakoupíme v Globusu v jiném usu či landu ba i jinde kachní žaludky. Co ještě koupit ukáže pohled do spíže - lednice. Vezmi kastrol a na plotně v něm rozškvař ten špek, co jsi před tím nakrájel na...
|
|
|
Nejlepší recept na Smažená kuřecí stehna s kostí |
|
Kuřecí stehna s kostí omyjeme. Ze stehen odstřihneme kloub (nemusíme) a stáhneme kůži. Odkrájíme nežádoucí tuk a stehna opět omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme je a nožem podélně z každé strany 3x4 nařízneme. Stehna dobře nasolíme a necháme 10 ...
|
|
|
Palačinky plněné špenátem a kuřecím masem - recept od maminky |
|
Z mléka, vajec, mouky a špetky soli zaděláme těsto na palačinky a ty upečeme na pánvi. Polovinu cibule na jemno nakrájíme a dáme na sádlo, až zesklovatí, přidáme mouku a uděláme zlatavou jíšku. Na jíšku dáme částečně rozmrazený špenát a uvaříme ja...
|
|
|
Kachní rillettes |
|
Sádlo vyškvaříme, škvarky vytáhneme. Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené, vložíme bylinky, osolíme, opepříme a zakryjeme kůží. Dáme konfitovat do trouby 5 - 8 ...
|
|
|
Čínská kuchyně: LA´C - recept od maminky |
|
Rozmícháme vejce se škrobem a smícháme s masem nakrájeným na kostičky. Nachystáme si nahrubo krájenou cibuli a kapii. V šálku smícháme víno, sójovou omáčku, Wei-su a sůl. Na pánvi rozpálíme tuk a prudce na něm osmahneme připravené maso a v zápětí ...
|
|
|
Kuřecí paličky "corn flakes" |
|
Kuřecí paličky si osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Z polohrubé mouky, prášku do pečiva, vajíčka, hořčice a mléka si uděláme těstíčko husté, asi jako na kapání do polévky. Corn flakec si dáme do sáčku a válečkem na těsto rozdrobíme na hr...
|
|
|
Pečené kuře |
|
Očištěné kuře nebo kuřecí čtvrtky posolíme ze všech stran a rozložíme na sádlo nebo 1 celé máslo. Nejlepší je péct kuře v dušáku. Pokrájíme kousky slaniny-špeku a trochu podlijeme vodou a dáme do trouby. Pečeme při 170°C asi půl hodiny, odklopíme ví...
|
|
|
Kuřecí nugety Tescoma s chutí - recept od maminky |
|
Maso omyjeme,osušíme,přes folii naklepeme a nejlépe přes noc naložíme do připravené marinády. Kdo spěchá,stačí 1 hodina,ale to je lépe do marinády přidat 3 rozdrcené stroužky česneku. Po uplynutí námi požadované doby maso obalujeme v rozdrcených lupínc...
|
|
|
Nudličky po židovsku |
|
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, posolíme a přidáme prolisovaný česnek. Vše promícháme a necháme chvíli uležet. Pak obalíme v trojobalu a usmažíme. podáváme s brambory, na jakýkoliv způsob, hrnaolky, bramborová kaše či šťouchané. Dobrou chuť...
|
|
|
Kuřecí škvarečky |
|
Maso nakrájíme na kousky (jakoby větší sousta) a osolíme. V hlubší míse rozšleháme vejce, mléko, trochu piva a mouku a toto těstíčko také osolíme. Vhodíme část masa, promícháme a odpěňovačkou vytáhneme. Necháme nad mísou odkapat a vhodíme do strouhan...
|
|
|
Kuře na svíčkovou s knedlíkem |
|
Na máslo a sádlo dáme pokrájenou zeleninu a cibuli na hrubo, přidáme koření vodu a necháme dusit. Kuře se nechá jen mírně zapéct přendá se do hlubšího pekáče nebo kastrolu a se zeleninou se dá péct a to vše pěkně do měkka. Vyndáme kuře na talíř a ...
|
|
|
|
Recept na Kuřecí rychlovka |
|
Maso nakrájíme na kostky, zalejeme Maggi, přimícháme trochu Vegety a necháme v lednici uležet. Osmažíme na sádle, vlijeme smetanu a v omáčce necháme rozpustit tavený sýr. Ochutí ji a zároveň ji i zahustí. Do hotového přidáme růžičky brokolice....
|
|
|
Nejlepší recept na Kachní stehýnka s bylinkovým máslem |
|
Bylinkové máslo: tymián, libeček a petrželku nasekáme najemno, strouhneme citrónovou kůru, osolíme a promícháme s máslem. Ve stehýnku vytvoříme prsty pod kůží kapsu, naplníme bylinkovým máslem, z vnitřní strany osolíme a klademe do pekáčku s na sádle o...
|
|
|
Karbanátky z drůbežích žaludků |
|
K umletým nebo rozmixovaným žaludkům přidat vejce, cibuli, česnek i všechno koření a zahustit strouhankou. Směs důkladně promíchat, je-li řídká, přidat ještě strouhanku, je-li hustá, rozředit vývarem. Ze směsi vytvořit karbanátky, obalit je v trojobalu ...
|
|
|
Nejlepší recept na Bleskové řízky |
|
Kuřecí řízky osolíme a z jedné strany potřeme majonézou. Položíme namazanou stranou do strouhanky, pomažeme i vrchní stranu, obalíme strouhankou a pečeme na rozpáleném sádle nebo oleji....
|
|
|
|
|
1 | 2 | Nalezeno: 49 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|