|
Recept na Drobné ovoce ve vlastní šťávě
Recept na Drobné ovoce ve vlastní šťávě je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Drobné ovoce ve vlastní šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
drobné ovocie - ríbezle ( biele, červené, čierne ), černice ( ostružiny ), maliny, josta kryštálový cukor.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Drobné ovoce ve vlastní šťávě
Recept na Drobné ovoce ve vlastní šťávě: Umyté a odstopkované ovocie skladáme do fľaštičiek vo vrstvách, každú vrstvu posypeme 1 lyžicou cukru ( ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica cukru ). Do 3 dl fľaštičky dávam 3 lyžice kryštálového cukru. Fľaštičky uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu ( streilizujem vo vodnom kúpeli).
Poznámka k receptu na Drobné ovoce ve vlastní šťávě: Ak sa počas sterilizácie cukor nerozpustí úplne, roztopí sa po pár dňoch, nie je to na závadu. Drobné ovocie obsahuje vysoké percento vody, je zbytočné vodu pridávať. Takto zavarené ovocie sa výborne hodí na pudingy, zmrzlinu a pod., ale aj ako ostatné kompóty. Výborné je, ak namiešame rôzne druhy ovocia do jednej fľaštičky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Drobné ovoce ve vlastní šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 09.09.2009
- Počet porcí: asi 20 knedlíků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: drobné ovocie - ríbezle ( biele, červené, čierne ), černice ( ostružiny ), maliny, josta kryštálový cukor
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na drobné ovoce ve vlastní šťávě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Drobné ovoce ve vlastní šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Drobné ovoce ve vlastní šťávě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|