|
Recepty -
Dorty ledové kaštanyDorty - návody k vaření - online kuchařka
| Dort je sladká pochoutka vyrobená obvykle z těsta nebo huspeniny, která je po upečení rozřezána na pláty. Tyto pláty se slepují krémem, čokoládou, medem či dalšími pochutinami. Svrchní část dortu obvykle bývá ozdobena polevou, čokoládou, ovocem, či dokonce pudingem, jogurtem, vhodnou zeleninou, cereáliemi, ořechy, mandlemi, karamelem, džemem, povidly apod. Dort má také různé chutě. Může být čokoládový, vanilkový, jahodový, malinový apod. V nějakých obchodech naleznete takové různé tvary dortů, malých i velkých, např. může být malý a ve tvaru čtverce. Dort může mít několik pater, kdy postupně menší a menší dorty tvoří pyramidu. Používá se většinou při oslavách narozenin, při svatbách, veselkách, jiných oslavách a i jen tak bez důvodu a pro radost. Dorty mohou být vhodně upraveny do tvaru srdíček, knih, aut, zvířat, zbraní, šachovnic, lidských postav, obskurních geometrických tvarů a jinak. Narozeninové dorty se mohou zdobit svíčkami v počtu odpovídajícím věku oslavence. Při vysokém věku, zvláště žen, ale i mužů, se z praktických důvodů a z úcty k člověku počet svíček záměrně snižuje nebo zůstává dlouho stejný. V těchto zvycích existuje velká variabilita. Záleží na vhodnosti příležitosti, míře formality události a při ní přítomných lidí.
Ledové kaštany známe z dětství snad všichni. Vyrábí se od roku 1966. Dívali jste se někdy na jejich složení? Co se skrývá pod obalem ledových kaštanů? Také vám chutnají tak nějak jinak než v dětství? To, že ledové kaštany nepatří do jídelníčku zdravé výživy, je jasné. Obsahují cukr, tuk a energetická hodnota celé tyčinky je asi 1 200 kJ. Ačkoli ledové kaštany, které vyrábí Nestlé Česko s.r.o. pod tradiční značkou Orion, neobsahují škodlivá éčka, dopřát bychom si je měli pouze jednou za čas kvůli jejich energetické náročnosti a vysokému obsahu tuku (40 g na 100 g výrobku). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
|
Pařížský domácí dort - recept od maminky |
|
Ušleháme si žloutky s cukrem a vodou, pak přidáme postupně mouku s kakaem a nakonec jemně vmícháme sníh s bílků. Krém: svaříme šlehačku s čokoládou na vaření a dvěma ledovými kaštany, necháme vychladit nejlépe do druhého dne a vyšleháme hustý krém....
|
|
|
Křivý dort |
|
Postup na korpusy: Žloutky vyšlehat s polovinou cukru do bělavé pěny.Pomalu přidáváme horkou vodu,potom olej,mouku smísenou s práškem a příchutí. Bílky,špetku soli a studenou vodu vyšleháme do hustého sněhu. Pak zašleháme zbytek cukru. Nakonec opatrně v...
|
|
|
Recept na Jednoduchý čokoládový dort bez mouky |
|
Žloutky utřeme s práškem do pečiva. Poté přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh a vmícháme ke žloutkům. Těsto nalijeme do velké dortové formy, která je vymazaná a vysypaná moukou. Pe...
|
|
|
Nejlepší recept na Osvěžující straciatella |
|
Vejce (celá) ušleháme do pěny z cukrem, poté přišleháme olej, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do peč. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme cca 10 minut. Šlehačku ušleháme s vanilk. cukrem, ve 100 ml studené vody si...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|