|
Recept na Domácí smetanová zmrzlina
Recept na Domácí smetanová zmrzlina je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Domácí smetanová zmrzlina budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml smetany ke šlehání 2 vejce 80 gramů cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí smetanová zmrzlina
Recept na Domácí smetanová zmrzlina: Pečlivě rozdělíme žloutky od bílků, tak aby bílky byly ideálně čisté a bez jakéhokoliv "žloutkového smítka." U žloutků trocha bílků nevadí. Pokud jste to ještě nedělali, tak prostě naklepnete vajíčko nožem rozdělíte nad miskou na dvě půlky a pak jen přeléváte žloutek z jedné do druhé a bílek vám v mezičase odtéká. Z čistých bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, do kterého poté všleháme polovinu cukru. Ze smetany na šlehání uděláme pevnou šlehačku. Žloutky utřeme nebo ušleháme až do bíla s oběma cukry a na konec ještě všleháme lžíci teplé, ale ne horké převařené vody. V míse vše opatrně, ale zároveň velmi pečlivě spojíme, zakryjeme potravinovou fólií a vložíme do mrazáku. Již po dvanácti hodinách, ale já ji nechal déle) je naše první domácí zmrzlina hotová a nepotřebujeme na ni nic víc, než jen nějaký šlehač (a jde to i ručně), čtvrt hodiny práce a trpělivost na vychlazení. Hned po vyndání z mrazáku se trochu hůře nabírá, ale pomůže nahřátá v teplé vodě lžíce a nebo zmrzlinu necháme tak pět minutek povolit.
Poznámka k receptu na Domácí smetanová zmrzlina: Tohle je perfektní základ pro jakékoliv další chuťové variace. Vanilkový cukr není nutno dávat a chuť bude úplně čistě smetanová, kterou můžeme libovolně obohatit. Máme rádi oříšky? V poslední fázi spojování je tam vmíchejme. Chceme stracciatellu? Nastrouhejme si na hrubo čokoládu a trochu ji nasekejme, a taktéž v poslední fázi ji přimíchejme do celku. Jahodovou? Do tuhých bílků všlehejme čistou jahodovou marmeládu. No a samozřejmě kakaová se dá udělat též, v malinkém množství vody svaříme trochu kakaa a to, teplé, vetřeme do žloutků.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí smetanová zmrzlina, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: medmic
- Datum vložení: 30.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: 250 ml smetany ke šlehání 2 vejce 80 gramů cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí smetanová zmrzlina,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí smetanová zmrzlina - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí smetanová zmrzlina
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|