|
Recepty -
Domácí pekárna švestkyDomácí pekárna - návody k vaření - online kuchařka
| Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič pro přípravu chleba v domácnosti. Skládá se z pečicí pánve a obvykle dvou hnětacích nožů umístěných uprostřed pánve. To vše je vloženo ve speciální malé troubě s ovládacím panelem. V pekárně je možné udělat několik druhů chleba (bílý, tmavý, celozrný, francouzský, bezlepkový, aj.), některé druhy koláčů a u některých druhů pekárny i marmeládu.
Slivoň švestka nebo švestka domácí je peckovice modré až fialové barvy, mírně nasládlé chuti. Plody se konzumují syrové, konzervované mražením nebo kompotované, vyrábějí se z nich povidla, plní se jimi ovocné knedlíky, buchty i koláče, suší se nebo se z nich po zkvašení destilací vyrábí slivovice. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Recept na Sliváky |
|
Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí. Droždí rozdrobíme na cukr. Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme a vložíme 1 švestku s cukrem a skořicí. Pekáček si vymažeme máslem. Buchty dáváme do pekáčku a každou ješ...
|
|
|
Recept na Vohrnoušky |
|
Vykynuté těsto vyklopíme na vál. Nožem odkrajujeme stejně velké kousky, prsty okraje vytáhneme do stran. Doprostřed dáme náplň-tvaroh, na to borůvky. Na stranách zmáčkneme a vytvoříme takovou lodičku. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme doko...
|
|
|
Pěry, pečené ovocné knedlíky - recept od maminky |
|
Těsto uděláme v pečce zvyklým zůsobem, napřed tekuté, pak sypké, doprostřed droždí. Můžeme samozřejmě i ručně, jak kdo chce. Po vykynutí si těsto vykrojíme lžící na jednotlivé kousky ( mně jich z tohoto množství vyšlo 19 ). Do každého kousku zabalí...
|
|
|
Švestkové koláčky |
|
Suroviny zpracované v pekárně-program těsto. Postup přípravy receptu: Všechny suroviny na těsto zpracujeme a necháme kynout přibližně 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň - klasický pudink, jen trošku hustější. Z mléka a vanilkového prášku, přidáme i kry...
|
|
|
Nejlepší recept na Ovocný chlebík |
|
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapnemew program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na delší a užší ovál, bohatě posypeme krájeným sušeným ovocem, trochu ho válečkem do těsta zaválíme, pocukrujeme vanilkovým cukrem a pevn...
|
|
|
Koláč z Hujerovy zahrádky |
|
Všechny suroviny na těsto dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozválíme na vymaštěný plech a potřeme tvarohovou náplní (všechny suroviny na ni jen smícháme dohromady). Opravdu hustě poklademe švestkami...
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|