RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Domácí pekárna sádlo

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič pro přípravu chleba v domácnosti. Skládá se z pečicí pánve a obvykle dvou hnětacích nožů umístěných upros

Recepty - Domácí pekárna sádlo

Domácí pekárna - návody k vaření - online kuchařka

Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič pro přípravu chleba v domácnosti. Skládá se z pečicí pánve a obvykle dvou hnětacích nožů umístěných uprostřed pánve. To vše je vloženo ve speciální malé troubě s ovládacím panelem. V pekárně je možné udělat několik druhů chleba (bílý, tmavý, celozrný, francouzský, bezlepkový, aj.), některé druhy koláčů a u některých druhů pekárny i marmeládu.

Sádlo je živočišný tuk, který se nejčastěji získává z prasat, ale běžné je i husí, kachní, atd. Sádlo se běžně používá v mnoha kuchyních na vaření, smažení, ale i na studenou kuchyni. Jeho použití v současné době ale klesá, protože lidé se více soustředí na takzvaně zdravý životní styl, který však propaguje částečně hydrogenované rostlinné tuky, chronicky implikované v rostoucím výskytu autoimunních onemocnění - a navíc s obsahem trans tuků. Kulinářské vlastnosti sádla se mohou lišit v závislosti na části zvířete, z níž byl tuk získán (např. vnitřní tuk, vnější). Vepřové sádlo se také stále běžně používá k výrobě mýdla či mastí. Při domácí přípravě sádla se nevyškvařená surovina nakrájí na malé kostky, aby se z ní tuk snáze dostával, a na slabém plameni se pomalu zahřívá, až vypustí všechnu nazlátlou šťávu. Tekutý tuk se zcedí od zbylých kousků (škvarků) a nechá se vychladnout. Obvykle se domácí sádlo slévá do sklenic, které se ihned dostatečně důkladně uzavřou a otočí dnem vzhůru a horkem se tak prostředí uvnitř samo sterilizuje. Někdy se pro chuť v sádle nechává i část škvarků, pak se nazývá škvarkové sádlo.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 9 receptůZobrazuji: 1-9 receptů
Domácí chleba z trouby
Domácí chleba z trouby -navážené mouky jsi dáme do velké mísy, přidáme cukr,sůl,ocet,kmín,vlažnou vodu a nakonec kvasnice -všechno uhněteme vařečkou do sebe, pak jsi dáme do mísi trošku hl. mouky a rukou bochánek těsta ještě hnětem ( těsto musí být tužší, ale také se mus...
Nejlepší recept na Jemná sekaná z domácí pekárny
Jemná sekaná z domácí pekárny Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli pokrájenou nadrobno. Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme větší cibuli ...
Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám
Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám Suroviny dáme do pekárny, zapneme program DORT a necháme vymíchat těsto. Hotové těsto přendáme na vál a rozválíme na 1/2 cm. Potřeme sádlem, 3x přeložíme přes sebe a vyválíme placku silnou 2 cm. Přendáme na plech s peč. papírem, posolíme a pokmínujeme. P...
Recept na Karlovarské rohlíky
Karlovarské rohlíky Vykynuté těsto propracujeme a umotáme rohlíky. Naskládáme na plech. Rohlíky necháváme rovné nebo stáčíme do tvaru podkovy, okraje několikrát nařízneme. Necháme nakynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak nakynuté rohlíky mírně zploštíme, potřeme olejem nebo ...
Recept na Nejúžasnější buchty od babičky
Nejúžasnější buchty od babičky Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, a zapneme program Těsto. Po vykynutí děláme buď buchty, menší koláčky nebo šátečky - jak kdo má rád. Plníme buď tvarohem, marmeládou, nastrouhanými jablky s cukrem a skořicí,.. dáme na plech, ...
Nejlepší recept na Jablkový závin ze ždímaného těsta
Jablkový závin ze ždímaného těsta Těsto s citem rozválíme, poklademe kousky piškotů, jablky, rozinkami, ovoníme skořicí, osladíme cukrem a zavineme. Chvíli necháme nakynout, pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 25 min). Výborné měkounké těsto s hezkým lístkování...
Škvarky v domácí pekárně
Škvarky v domácí pekárně Sádlo nakrájíme na menší kousky, dáme do pekárny, před tím vyndáme hák na hnětení a zapneme program pečení. Ke konci dáme mléko (asi 1 lžíci)....
Recept na Rustikálny ždímaný chléb
Rustikálny ždímaný chléb Do DP dáme postupne suroviny, ako sú uvedené a zapneme program cesto. Po vykysnutí cesto vyberieme, rukami roztiahneme na obdĺžnik o hrúbke cca 2 cm. Po dĺžke ho prekrojíme, každý kus stočíme - akoby ždímame, pozri foto. Preložíme na peč. papier, alebo fóliu...
Nejlepší recept na Semínkový posúch
Semínkový posúch Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a necháme umíchat na program Těsto. Kynout stačí chvilka, asi 20 minut.... Těsto vytáhneme, propracujeme a vyválíme na kulatý plát. Bohatě ho posypeme semínky, která pak do těsta zaválíme válečkem. Nož...
 
Nalezeno: 9 receptůZobrazuji: 1-9 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty

Domácí pekárna

Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist