|
Recepty -
Domácí pekárna kvásekDomácí pekárna - návody k vaření - online kuchařka
| Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič pro přípravu chleba v domácnosti. Skládá se z pečicí pánve a obvykle dvou hnětacích nožů umístěných uprostřed pánve. To vše je vloženo ve speciální malé troubě s ovládacím panelem. V pekárně je možné udělat několik druhů chleba (bílý, tmavý, celozrný, francouzský, bezlepkový, aj.), některé druhy koláčů a u některých druhů pekárny i marmeládu.
Kvásek je zkvašená směs mouky a vody používaná pro výrobu chleba. Smícháním mouky a vody v poměru 1:1 při teplotě udržované okolo 30 °C se zahájí proces kvašení. Kvašení je umožněno tím, že se na povrchu obilných zrn a ve vzduchu přirozeně vyskytují divoké kvasinky a bakterie. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů | |
Recept na Domácí chleba bez kvasnic |
|
Kvásek se smíchá s žitnou moukou a s převařenou vodou na řidší těsto. Nechá se v míse přikryté na teplém místě nakynout. Poté se s převařenou vodou a pšeničnou moukou důkladně vyhněte na středně husté těsto, při čemž se do těsta zapracuje kmín, s...
|
|
|
Nejlepší recept na Dalamánky se škvarky ze žitného kvásku |
|
Asi 12 hodin před pečením si ze lžíce aktivního kvásku, 150 g žitné chlebové mouky a 150 ml vody vytvoříme základ pro nový kvásek a necháme odpočívat při pokojové teplotě. Po 8-12 hodinách odebereme lžíci kvásku na další použití a dáme do lednice. Zb...
|
|
|
|
Chleba z pravého kvásku - recept od maminky |
|
Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté dáme do mísy hladkou mouku, přilijeme vodu. Zamícháme a přidáme kvásek. Ne všechen, za...
|
|
|
|
Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě |
|
• Suroviny dáme do DP a spustíme program „Těsto“. • Po ukončení cyklu z těsta na pomoučeném vále vytvarujeme bochník a vložíme do pomoučené ošatky („uzlíkem“ navrch – těsto se před pečením překlopí). • Povrch těsta pomoučíme a volně p...
|
|
|
Vídeňský chléb |
|
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a necháme do druhého dne odpočívat. (Nebo lze ingredience zamíchat v míse, zakrýt fólií a...
|
|
|
Recept na Koláčky z pekárny |
|
Do pekárny dáme žloutky,olej,cukr,nalejem vykynutý kvásek a nakonec mouku a zapneme pekárnu na přípravu těsta. Potom vyválíme placku,vykrájíme kolečka,dáme na vrch náplň,já měla jablečný povidla,pomažeme okraje rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pe...
|
|
|
Recept na Chléb pro dobrou náladu |
|
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme válečky a upleteme z nich cop. Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme nakynout. Po v...
|
|
|
Chleba jako z pekárny - recept od maminky |
|
Do vetsi misky si dame obe mouky, sul, kmin a poradne promichame, aby se to spojilo. Doprostred si udelame maly dulek, kam potom vlijeme hotovy kvasek a kolem dokola si vareckou udelame 8 malych dulku, kam si dame ocet. Nafotila jsem priklad, je to moc jednoduche, do kazde dirky...
|
|
|
| Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|