|
Recepty -
Domácí pekárna česnekDomácí pekárna - návody k vaření - online kuchařka
| Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič pro přípravu chleba v domácnosti. Skládá se z pečicí pánve a obvykle dvou hnětacích nožů umístěných uprostřed pánve. To vše je vloženo ve speciální malé troubě s ovládacím panelem. V pekárně je možné udělat několik druhů chleba (bílý, tmavý, celozrný, francouzský, bezlepkový, aj.), některé druhy koláčů a u některých druhů pekárny i marmeládu.
Česnek kuchyňský patrně pochází ze střední Asie, kde vznikl z planého druhu Allium longicuspis. Původní vlastí česneku je Mongolsko (Džungarsko) a Kirgizské stepi. Odtud ho brzy Mongolové přivezli do Číny. Jak se dovídáme z Herodotových zpráv, byl i ve velkém pěstován i ve starém Egyptě. Česnek byl dokonce považován za posvátnou rostlinu a Řekové a Římané ve starověku mu připisovali posilující účinky a dávali ho jíst svým vojákům na válečných výpravách, patriciové jím však opovrhovali a krmili laciným česnekem jako hlavní potravou své otroky. Česnek byl odedávna oblíbeným pokrmem Židů. Česnek je použitelný jako koření. Má charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin. Česnek hraje významnou roli právě u národů s vyhlášenou kuchyní, počínaje Francií a konče Čínou. Jeho použití je všestranné: čerstvý rozetřený se solí do zelených salátů, jinak do omáček, k zelenině, k masům (skopovému a hovězímu), do salámů a k rybám. Pro použití u nás je nejzdravější česnek český, který je typický vyšším množstvím silic, výraznější a příjemnější chutí. Česnek je bohatý na vitamíny A, B a C, selen, vápník a jód. Dalšími obsaženými látkami jsou flavonoidy, polysacharidy, lutamylpeptidy, steroidní a triterpenové saponiny a lektiny. Má pozitivní účinky především na obranyschopnost organismu a trávení. V lidovém léčitelství je používán jako účinné antiseptikum a antibiotikum (viz alicin), snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, prospívá srdci a pročišťuje cévy, proti nadýmání, proti kornatění tepen, ničí parazity ve střevech a v kombinaci s medem se používá při nachlazení a chřipce. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 50 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 |
Nejlepší recept na Jemná sekaná z domácí pekárny |
|
Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli pokrájenou nadrobno. Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme větší cibuli ...
|
|
|
Langoše - těsto s kysanou smetanou |
|
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po skončení programu těsto vyjmeme, rozdělíme na 9 dílů, vytvoříme bochánky a necháme chvilku odpočinout. Poté buď roztáhneme, nebo rozválíme do kruhu a smažíme na větší...
|
|
|
Nejlepší recept na Slaný koláč s mletým masem |
|
Vše vložíme do nádoby pekárny a zvolíme program Těsto. Než se nám zpracuje a vykyne tak orestujeme na oleji nakrájenou cibuli dosklovita, přidáme mleté maso, mícháme a oddělujeme od sebe. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a maso dusíme doměkka....
|
|
|
Recept na Sekaná - holandský řízek |
|
Všechny ingredience smícháme a popřípadě ještě ochutíme. Dáme do pekárny bez hnětacích metel na program pečení a pečeme zhruba hodinu až hodinu a půl. Vršek sekané ještě před pečením poprášíme strouhankou, která pojme přebytečný tuk. V pekárně ne...
|
|
|
|
|
Recept na Šumavský bochník |
|
Suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak je napsáno, program Klasik, kůrka střední, velikost větší. Po pípnutí přidáme semínka a česnek....
|
|
|
Stromboli, aneb horká kapsa |
|
Do mléka zamícháme sušené droždí a cukr. Necháme v teple vzejít. Do DP dáme vodu, sůl, olej, mouku a nakonec oživlé droždí. Dáme program těsto. Hotové vykynuté vyndáme na pomoučený pečící papír, posypeme trochu mouku a pomocí válečku rozválíme n...
|
|
|
Česnekové trojúhelníky |
|
Program těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme placku, potřeme nádivkou a posypeme vegetou. Zavineme a znova potřeme nádivkou. Rozkrojíme na šikmo , neoddělujeme od sebe, na plechu nechat ještě dokynout. Pečeme cca 30 minut při 180°C. Nedoporučuji ...
|
|
|
Zapečené těstoviny v domácí pekárně - recept od maminky |
|
Dáme vařit těstoviny dle návodu. Na pánvi na oleji opečeme do zlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nakrájenou klobásku, česnek nakrájený na plátky a opečeme. Uvařené, zcezené těstoviny smícháme s opečenou cibulí, česnekem a klobáskou, přidáme p...
|
|
|
Špenátové mřížky - recept od maminky |
|
PROGRAM TĚSTO. Mezitím si uvaříme špenát, na zpěněné cibulce si podusíme sekaný špenát, trochu posypeme vegetou, přidáme dva rozmačkané stroužky česneku Do špenátu na naplnění nedávám smetanu a zahušťuji zásmažkou, kde místo mouky dám na olej stro...
|
|
|
Sekaná z brambor a uzeniny |
|
Do pekárny dáme mléko, vejce, sůl. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky,rozškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli a jen trochu osmahneme do sklovita a odstavíme. Brambory jemně nastrouháme a salám nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme a vše vložíme do ...
|
|
|
Večky Ciabatta |
|
Program těsto. Vyklopím na vál , oddělím 3 bochánky, udělám plát, na něj strouhám Eidam, pokrájená sušená rajčata, pokrájené olivy. Kdo nejí olivy, dá víc sušených rajčat. Srolujeme do večky a necháme pod potravinovou fólií pomazanou olejem ještě a...
|
|
|
Bagety s plným bříškem |
|
Suroviny necháme v pekárně zpracovat programem Těsto. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Každý vyválíme, naplníme, zavineme a dáme kynout na bagetový plech. Necháme cca 35 - 45 minut kynout, pomašlujeme vejcem, posypeme semínky a pečeme ve v...
|
|
|
Ukryté kuře |
|
Sekanou smícháme s vodou, vejci, krájenou cibulí, mačkaným česnekem, dochutíme podle chuti a trochu zahustíme strouhankou. Urovnáme do menšího pekáčku vymazaného sádlem a zatlačíme do ní kousky osoleného kuřecího masa. Posypeme drceným kmínem a upečeme....
|
|
|
|
Sekaná od Jitky |
|
Mleté maso, česnek, špek a housku protáhnu mlýnkem na maso (nemusíte, stačí vše pokrájet nadrobno, ale je to lepší). Housku jsme předem namočili v mléce a poté lehce vymačkali. Cibuli a pórek pokrájíme nadrobno. Do mleté směsi přidáme cibuli a pórek, koř...
|
|
|
Bulky |
|
Suroviny dát do pekárny v pořadí jak jsou psané. Zapnout na prog.Těsto. Nakynuté těsto na vále rozdělit na 8-12dílů (dle velikosti jakou máte rádi-dost nakynou), z každého vypracovat kuličku a dát kynout na olejem pomazaný plech nebo pečící papír. Po vyk...
|
|
|
Recept na Česnekáčci |
|
Z trochy vlaž.mléka+cukru+droždí necháme vzejít kvásek. Do pekárny nalijeme mléko, přidáme olej, kvásek, mouku a sůl. Zapneme program těsto a necháme vypracovat+vykynout těsto. Lze zadělávat i ručně bez pomoci pekárny. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly ...
|
|
|
Velikonoční bramborové bochánky |
|
Těsto: Uvedené suroviny dáme do pekárny a zapneme program Těsto. Náplň: Na oleji osmažíme na plátky nakrájenou cibuli a uzené maso, přidáme prolisovaný česnek (množství dle chuti) Těsto rozdělíme na 20 dílku (nebo na kolik budete chtít), každý díl ro...
|
|
|
1 | 2 | Nalezeno: 50 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|