|
Recept na Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Recept na Domácí papardelle (nebo tagliatelle) je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Domácí papardelle (nebo tagliatelle) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g polohrubé mouky 4 vejce 6 lžic olivového oleje (mohly by stačit i 4 lžíce) sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Recept na Domácí papardelle (nebo tagliatelle): Nejprve rozmícháme vejce, olej a sůl. Do této směsi postupně přidáváme mouku a pokaždé dobře promícháme. Podle potřeby můžeme přidat až lžíci vody. Těsto je hotové, když je pružné, ale i poměrně měkké, protože při válení do sebe pojme ještě trochu mouky z válu. Těsto zabalíme do fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Po půl hodině vyndáme těsto z fólie a válečkem dotenka vyválíme. Jednodušší je samozřejmě použití strojku na těstoviny, pokud ho máme (v tom případě ovšem nejspíš nepotřebujeme tento recept, protože už ho jistě známe...:-) ). Pro jednodušší krájení vyválené těsto několikrát přeložíme na sebe a podle potřeby krájíme tenčí nebo silnější nudle. Vaříme v dobře osolené vodě asi 3 minuty - tedy kratší dobu, než jsme zvyklí vařit sušené těstoviny.
Poznámka k receptu na Domácí papardelle (nebo tagliatelle): Čerpala jsem z webových stránek Český kulinář Petra Stupky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí papardelle (nebo tagliatelle), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 12.08.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 400 g polohrubé mouky 4 vejce 6 lžic olivového oleje (mohly by stačit i 4 lžíce) sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí papardelle (nebo tagliatelle),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí papardelle (nebo tagliatelle) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|