|
Recept na Domácí nudle a flíčky
Recept na Domácí nudle a flíčky je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Domácí nudle a flíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g hrubé mouky 2 vejce 1/8 l vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí nudle a flíčky
Recept na Domácí nudle a flíčky: Do hrnku rozbijeme vejce, přidáme vodu a vmícháme tolik mouky, aby bylo těstíčko husté (tekutina se pak nerozlévá po vále). Na vál prosijeme zbytek mouky a přilijeme do ní těstíčko. Rukama vypracováváme tuhé těsto tak dlouho, dokud není lesklé a nechytá se válu. Těsto nesolíme (placky by pak vlhly). Těsto rozdělíme na 3 díly, z každého uděláme bochánky, přikryjeme je utěrkou a necháme 30 minut odležet. Pak z každého bochánku vyválíme 1-2 mm silnou placku (podle druhu těstovin, které budeme chtít dělat) a přeneseme na válečku na čistou utěrku a necháme při pokojové teplotě schnout. Několikrát je obrátíme, aby schly rovnoměrně. Placky také nesmějí přeschnout, při krájení by se drobily. Pokud je nemůžeme hned krájet, přikryjeme je utěrkou případně i položené na sebe. Usušené placky rozkrojíme ostrým nožem na polovinu, obě půlky položíme na sebe a nakrájíme z nich 3 cm široké pruhy. Ty pak poskládáme na sebe a krájíme nudle podle potřeby (vlasové do polévky velmi tenké, široké nudle 5 mm široké). Na flíčky vyválíme placky 2 mm silné a když oschnou, stáčíme je do válečku 5 cm širokého. Z válečku krájíme nejprve pruhy a ty potom pokrájíme na čtverečky. Vaření: 350 g těstovin vaříme nejméně ve 3 l vody a 50 g soli. Těstoviny dáváme do vroucí vody a hned je zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Čerstvé těstoviny vaříme 4-5 minut. Uvařené ochutnáme, jsou-li provařené a široké nudle a flíčky přecedíme, omastíme máslem a dobře promícháme, aby se nelepily.
Poznámka k receptu na Domácí nudle a flíčky: Zuzka: Já dělám z polohrubé,sestra z hrubé a myslím,ze výsledek je stejný dělám většinou z jednoho vajíčka a mouku dávám od oka.Vodu jen,co se vejde do půlky skořápky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí nudle a flíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 16.04.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 350 g hrubé mouky 2 vejce 1/8 l vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí nudle a flíčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí nudle a flíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí nudle a flíčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|