RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ostatní oregáno

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Dietní recepty - Ostatní oregáno Oregáno - Dobromysl obecná (Origanum vulgare L.) je rostlina z čeledi hluchavkovitých. Využívá se jako koření i v léčení chorob. Nať d

Recepty - Ostatní oregáno

Dietní recepty - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka

Dietní recepty - Ostatní

Oregáno - Dobromysl obecná (Origanum vulgare L.) je rostlina z čeledi hluchavkovitých. Využívá se jako koření i v léčení chorob. Nať dobromysli se používá zejména jako koření (pod názvem oregano); typickým použitím je kořenění pizzy. Kromě toho je též součástí provensálského koření. Chuť je výrazná, ale odlišná od majoránky. Sbírá se kvetoucí nať, přítomnost plodů je nežádoucí. Používá se též v léčitelství pro své aseptické a protizánětlivé účinky, usnadňuje odkašlávání a zvyšuje vyměšování žluči. Droga je silným prostředkem uvolňující křečovité stažení hladkého svalstva (spazmolytikum). Používá se i na obklady a osvěžující koupele. V nati obsažené barvivo se dříve používalo k barvení ovčí vlny. Nať dobromysli obsahuje asi 0,4% silice (hlavně thymol a karvakrol) a asi 8% tříslovin, hořčiny, tanin, těkavý olej, gumopryskyřici, antioxidanty a další látky.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů
Recept na Zdravá květáková pizza bez mouky
Zdravá květáková pizza bez mouky Troubu si předehřejeme na 200°C. Květák uvaříme ve vodě. Poté jej rozmixujeme (použila jsem tyčový mixér) spolu s vejcem, prolisovaným česnekem, kořením a nastrouhaným sýrem. Osolíme. Hmotu dáme na pečící papír - vytvoříme tenkou placku. Dáme do ...
Květákovo - celerová pizza bez mouky - recept od maminky
Květákovo - celerová pizza bez mouky Troubu si předehřejeme na 180°C Květák nakrájíme na kousky a dáme na 2 minuty do mikrovlnky na plný výkon. Můžeme jej také klasicky uvařit v osolené vodě nebo v páře. Celer a eidam nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme a smícháme všechny suroviny na ...
Špízy (nejen) pro kardiaky - recept od maminky
Špízy (nejen) pro kardiaky Tofu nakrájíme na plátky, posypeme kořením, pokapeme olivovým olejem, opatrně promícháme, abychom ho nerozbili a necháme aspoň 2 hodiny marinovat. Mrkev očistíme a předvaříme do poloměkka - asi 5 minut. Nakrájíme ji na kolečka, stejně tak cuketu. Cuketu také...
Recept na Kuskus s houbami a rajčatovou omáčkou
Kuskus s houbami a rajčatovou omáčkou Rozpálíme tuk v hrnci a osmahneme na něm nakrájenou cibulku. Až zezlátne přidáme ml.maso a zamícháme, aby se hezky rozpadlo. Když je maso osmahlé, přidáme rajčata nakrájené na kousky (kdo nemá rád slupku, nejdříve je nakrojte a spařte v horké vodě, jdou ...
Recept na Bylinkový pstruh s mrkvovým krémem - dělená strava (zvířátka)
Bylinkový pstruh s mrkvovým krémem - dělená strava (zvířátka) Pstruhy opláchneme, pokapeme citronovou šťávou. Ze všech stran i do bříška osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Bříško naplníme bylinkami. Pekáček vymažeme máslem, vložíme rybky, zbytek másla dáme na ně. Malilinko podlijeme a dáme do trouby péct. Pr...
Recept na Těstoviny s rajčaty a nivou
Těstoviny s rajčaty a nivou Najemno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek lehce osmahneme na oleji, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata a rozdrobený masox, zalijeme skleničkou vody a povaříme. Pak přidáme mletou papriku, bazalku nebo oregano a rozdrobenou nivu a ...
Zapečený pangasius s brambory a cotagge sýrem
Zapečený pangasius s brambory a cotagge sýrem Do pekáče položím oloupané nakrájené brambory na kolečka,nasypu fazolky,posolím, posypu česnekem a cibulí vše pokrájím na plátky. Na to pokladu kousky pangase,podliju asi 2-3dl vody, zakryji a dám péct asi na 30 minut – aby brambory byly skoro hotové. Mezi...
Mleté s kapustou a mrkví (dietní úprava-viz POZN.)
Mleté s kapustou a mrkví (dietní úprava-viz POZN.) Mleté maso v míse smícháme s 1 nadrobno nakrájenou cibulkou , prolisovaným česnekem, přidáme ostatní koření a vejce. Pečlivě promícháme, případně dochutíme ještě solí a necháme odležet. Mezitím si uvaříme očištěnou mrkev a kapustu do měkka v osole...
Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
OSTATNÍ

 → Redukční


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist