RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - DIA vývar

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Dieta je řízený příjem pokrmů a tekutin za účelem dosažení specifického cíle. Nejběžnější cíl držení diety je ztráta nadbytečného tělesného tuku, zhubnutí, a

Recepty - DIA vývar

Dietní recepty - DIA - návody k vaření - online kuchařka

Dieta je řízený příjem pokrmů a tekutin za účelem dosažení specifického cíle. Nejběžnější cíl držení diety je ztráta nadbytečného tělesného tuku, zhubnutí, a odpovídající dieta se nazývá redukční dieta; účinná redukční dieta by měla rovnoměrně omezit tukové tkáně v těle. Úbytek váhy může být způsoben nejen ztrátou tuku, ale i vody nebo svalů. Proto neplatí přímá úměra mezi obsahem tuku a tělesnou váhou. Ztrátu svalů během hubnutí lze omezit cvičením a optimálním výběrem potravy. Nesprávně prováděná dieta může být i zdraví nebezpečná. Nesprávně prováděná dieta může mít také opačný efekt, kdy po zhubnutí opět dochází k tvorbě tukových zásob, tzv. jojo efekt. Lidé potřebují výživné látky jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny, minerály a voda. Esenciální aminokyseliny (složky bílkovin) jsou potřeba pro tvorbu buněk, především svalových. Esenciální mastné kyseliny jsou potřeba pro tvorbu mozkových buněk. Vitamíny a minerály jsou nutné pro mnoho funkcí. Celkové množství energie se liší podle věku jedince. U dospělých lidí je optimální příjem 1200–1500 kalorii denně. Dle současných dostupných studií vyplývá, že nejúčinnějším způsobem hubnutí je snížení příjmu energie a správné rozložení živin. Takto formulovaná strava je efektivní i při minimální fyzické aktivitě. Změna zastoupení základních živin ve prospěch bílkovin na úkor sacharidů. V poměru bílkoviny:tuky:sacharidy 30:30:40. Rovněž formulace jídelníčku by měla být taková, aby přítomné sacharidy v jednotlivých pokrmech měly co možné nejnižší glykemický index.

Vývar (též bujón) je kuchyňská surovina připravená vyvařením masa (kostí) či zeleniny, často obojího, používaná např. při vaření polévek a omáček. Těmito názvy se také označují polévky, ve kterých vývar tvoří hlavní surovinu. Dobrý vývar hospodyňky považovaly a i dnes mnohdy považují za vrchol kuchařského umění. Vývar byl též považován všeobecně jako posilující nebo i léčivý prostředek, maminkám, kterým se narodilo dítě, se nosil silný slepičí vývar s masem, aby brzy zesílily. Vývar byl a dodnes je užíván jako jeden z prostředků na zmírnění kocoviny (tzv. vyprošťovací polévka). Kvalitní masový vývar se vaří i několik hodin, zelenina se přidává později. Po vyvaření se suroviny vyjmou a vývar přecedí.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů
Dietní sekaná z krůtího masa s kořenovou zeleninou - recept od maminky
Dietní sekaná z krůtího masa s kořenovou zeleninou Krůtí, nebo drůbeží maso promicháme s moukou, domácí strouhankou, vejcem, pokrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninou a ještě přimícháme nasekanou petrželku a lehký vývar. Pak si uděláme pěknou šišku, kterou potřeme bílkem, posypeme drceným kmín...
Recept na Hrachovka s kroupami
Hrachovka s kroupami Hrách přes noc namočíme. Na druhý den jej scedíme a dáme vařit do půl l vody s masoxem. Na 1 lžíci oleje osmažíme cibulku, přidáme mouku a petrželku, nebo medvědí česnek a zalijeme již uvařeným hrachem i s vývarem. Kroupy uvařímě do měkka, zcedíme, pro...
Recept na Divoká rýže se zeleninou
Divoká rýže se zeleninou Rýži uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Papriku pokrájíme na kostičky, brokolici rozebereme na růžičky, silné stonky oloupeme a pokrájíme. Cibulky oloupeme a nakrájéme na kolečka. Na velké pánvi podusíme v rozehřátém slunečnicovém oleji papriky...
Fazolová syrová polévka - recept od maminky
Fazolová syrová polévka Fazole den předem namočené jsem uvařila - dle návodu na fazolích vaříme do měkka. Po uvaření fazolí jsem všechny ostatní suroviny pokrájené dala do mixéru spolu s vývarem a rozmixovala. Po nalití na talíř posypeme sezamovým semínkem....
Recept na Pangas na jarní zelenince s rýží a parmazánem
Pangas na jarní zelenince s rýží a parmazánem Rybu osolíme, opepříme, posypeme tymiánem- sušeným. Osmahneme na teflonové pánvi s olivovým olejem, můžeme nahradit máslem, kdo nemá rád olivový olej. Rybu vyndáme a na výpeku osmahneme zeleninku, podlejeme trochou vody a chvilinku podusíme pod pokličkou tak, ...
Nejlepší recept na Brokolicová jemná polévka
Brokolicová jemná polévka 2 malé brambory nakrájíme na menší kostky a uvaříme ve vodě. Mezitím si na páře uvaříme česnek, jarní cibulku a brokolici. Připravíme si z masoxu vývar do 1/2 hrnečku. Když je vše uvařené, tak to hodíme do mixéru a mixujeme tak dlouho, až je to rozmi...
Nejlepší recept na Fazole s jablky
Fazole s jablky Přes noc namočené fazole uvaříme v neosolené vodě doměkka. Na másle zpěníme cibulku a přidáme na kostičky nakrájená jablka a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme lžíci hladké mouky, necháme mírně zežloutnout a zalijeme cca 2 a 1/2 dcl vývaru. Přidáme...
 
Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
DIA

 → Ostatní
 → Redukční


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist