|
Recepty -
DIA šlehačkaDietní recepty - DIA - návody k vaření - online kuchařka
| Dieta je řízený příjem pokrmů a tekutin za účelem dosažení specifického cíle. Nejběžnější cíl držení diety je ztráta nadbytečného tělesného tuku, zhubnutí, a odpovídající dieta se nazývá redukční dieta; účinná redukční dieta by měla rovnoměrně omezit tukové tkáně v těle. Úbytek váhy může být způsoben nejen ztrátou tuku, ale i vody nebo svalů. Proto neplatí přímá úměra mezi obsahem tuku a tělesnou váhou. Ztrátu svalů během hubnutí lze omezit cvičením a optimálním výběrem potravy. Nesprávně prováděná dieta může být i zdraví nebezpečná. Nesprávně prováděná dieta může mít také opačný efekt, kdy po zhubnutí opět dochází k tvorbě tukových zásob, tzv. jojo efekt. Lidé potřebují výživné látky jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny, minerály a voda. Esenciální aminokyseliny (složky bílkovin) jsou potřeba pro tvorbu buněk, především svalových. Esenciální mastné kyseliny jsou potřeba pro tvorbu mozkových buněk. Vitamíny a minerály jsou nutné pro mnoho funkcí. Celkové množství energie se liší podle věku jedince. U dospělých lidí je optimální příjem 1200–1500 kalorii denně. Dle současných dostupných studií vyplývá, že nejúčinnějším způsobem hubnutí je snížení příjmu energie a správné rozložení živin. Takto formulovaná strava je efektivní i při minimální fyzické aktivitě. Změna zastoupení základních živin ve prospěch bílkovin na úkor sacharidů. V poměru bílkoviny:tuky:sacharidy 30:30:40. Rovněž formulace jídelníčku by měla být taková, aby přítomné sacharidy v jednotlivých pokrmech měly co možné nejnižší glykemický index.
Šlehačka je krém ze smetanz, který byl ušlehán například metlou, šlehačem nebo expanzí plynu. Smetanu obsahující alespoň 30 % tuku však lze smísit se vzduchem. Vzniklá koloidní pěna má zhruba dvojnásobný objem oproti původní surovině, bublinky vzduchu jsou zachyceny do sítě kapiček tuku. Pokud však šlehání pokračuje, kapičky tuku se spojují dohromady až vytvoří máslo. Do šlehačky se někdy přidává moučkový cukr, který ji zahustí a sníží riziko přešlehání. Podobný účinek má tzv. ztužovač šlehačky, což je směs cukru a modifikovaného škrobu. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů | |
Nejlepší recept na Dia roláda |
|
Celá vejce vyšleháme s DiaChromem do pěny, přidáme mouku a kakao (dávám i víc než 1,5 lžíce, záleží jak je tmavé) a ještě chvíli šleháme. Plech vyložíme pečícím papírem, který lehce namažeme olejem, a vylijeme na něho připravené těsto. Pečeme ve ...
|
|
|
DIA kakaová zmrzlina |
|
Všechno dáme do mixéru a asi 5 minut necháme rozmixovat na hladký řídký krém. Dáme do ledničky vychladit a nalijeme do zmrzlinovače, který má dobře namraženou nádobu a je v chodu. Tahle byla hotová už za 11 minut a musela jsem chvilku čekat se servírování...
|
|
|
Jogurtové nepečené dia řezy |
|
Do mléka vsypeme želatinu, rozšleháme ji a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo přímo na plotýnce pozvolna zahříváme, stále šleháme až se želatina rozpustí, odstavíme. Teplota nesmí přesáhnout 60°C, ale k rozpuštění stačí podstatně nižš...
|
|
|
Nejlepší recept na Tvarohové poháry s ovocem - dia |
|
Mléko si ohřejeme zhruba na 55 - 60°C a rozpustíme v něm sypkou želatinu a sladidlo. Dala jsem tabletové, co se dává do kávy a čaje. Můžeme použít i sypké, to si můžeme rozšlehat s tvarohem. Kostku tvarohu rozšleháme, přidáme prochladlé mléko s želatinou...
|
|
|
Nepečený ovocný moučník - dia - recept od maminky |
|
Část mléka zahřejeme na zhruba 55 - 60 °C, přidáme želatinu, mícháme a necháme ji rozpustit. Tvaroh umixujeme nebo rozšleháme s rozpuštěnou želatinou, ostatním mlékem a přidáme nápojový prášek dle vlastní úvahy. Pokud ho nepoužijeme moc, tak musíme dos...
|
|
|
Tiramisu - dia |
|
Uvaříme si silnou černou kávu a přidáme do ní malinko sladidla, lžíci rumu a kapku aroma, necháme vychladnout. Vyšleháme si pomazánkové máslo se sladidlem, přidáme lžíci rumu a mandlové aroma. Z Ramy si ušleháme šlehačku a i do ní nakonec přidávám troc...
|
|
|
Košíčky - dia - recept od maminky |
|
Ze všech igrediencí uděláme těsto, naplníme formičky které nemusíme vymazávat a upečeme. Uvaříme pudink z mléka, vanilkového pudinku a sladidla. Ještě v horkém pudinku rozpustíme tuk, zamícháme a ještě dost teplým plníme košíčky. Po vychladnutí zdobí...
|
|
|
Nejlepší recept na DIA meruňková zmrzlina |
|
Do mixéru dáme mléko a meruňky a rozmixujeme na kaši. Vsypeme šlehačkový dezert a necháme mixovat 3 minuty (místo šlehání podle návodu). Nakonec přidáme tvaroh, sladidlo a citronku a ještě chvilku necháme mixovat. Polotuhou hmotu přelijeme do nádoby a dáme...
|
|
|
Nejlepší recept na Jogurtová zmrzlina |
|
Šlehačku ušlehat podle návodu na obalu, smíchat jogurt s pudinkovým práškem a citronovou šťávou a jemně vmíchat ušlehanou šlehačku. Nechat vychladit a nalít do zmrzlinovače. Nechala jsem šlehat 25 minut a měla skvělou konzistenci ke konzumaci....
|
|
|
Recept na Ananasová zmrzlina DIA |
|
Ananas rozmixovat na kaši, přidat pudink, šlehačku, mléko, promixovat a dodat do váhy bílý jogurt. Dochutit citronkou a sladidlem a ještě promixovat. Nechat vychladit, nalít do zmrzlinovače a šlehat asi 35 minut....
|
|
|
| Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|