RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - DIA skořice

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Dieta je řízený příjem pokrmů a tekutin za účelem dosažení specifického cíle. Nejběžnější cíl držení diety je ztráta nadbytečného tělesného tuku, zhubnutí, a

Recepty - DIA skořice

Dietní recepty - DIA - návody k vaření - online kuchařka

Dieta je řízený příjem pokrmů a tekutin za účelem dosažení specifického cíle. Nejběžnější cíl držení diety je ztráta nadbytečného tělesného tuku, zhubnutí, a odpovídající dieta se nazývá redukční dieta; účinná redukční dieta by měla rovnoměrně omezit tukové tkáně v těle. Úbytek váhy může být způsoben nejen ztrátou tuku, ale i vody nebo svalů. Proto neplatí přímá úměra mezi obsahem tuku a tělesnou váhou. Ztrátu svalů během hubnutí lze omezit cvičením a optimálním výběrem potravy. Nesprávně prováděná dieta může být i zdraví nebezpečná. Nesprávně prováděná dieta může mít také opačný efekt, kdy po zhubnutí opět dochází k tvorbě tukových zásob, tzv. jojo efekt. Lidé potřebují výživné látky jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny, minerály a voda. Esenciální aminokyseliny (složky bílkovin) jsou potřeba pro tvorbu buněk, především svalových. Esenciální mastné kyseliny jsou potřeba pro tvorbu mozkových buněk. Vitamíny a minerály jsou nutné pro mnoho funkcí. Celkové množství energie se liší podle věku jedince. U dospělých lidí je optimální příjem 1200–1500 kalorii denně. Dle současných dostupných studií vyplývá, že nejúčinnějším způsobem hubnutí je snížení příjmu energie a správné rozložení živin. Takto formulovaná strava je efektivní i při minimální fyzické aktivitě. Změna zastoupení základních živin ve prospěch bílkovin na úkor sacharidů. V poměru bílkoviny:tuky:sacharidy 30:30:40. Rovněž formulace jídelníčku by měla být taková, aby přítomné sacharidy v jednotlivých pokrmech měly co možné nejnižší glykemický index.

Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Ze skořicovníku se využívá sušená vnitřní část kůry bohatá na silice. Z listů, větví i květů se získává skořicový olej. Skořicovník nachází uplatnění v mnoha průmyslových odvětvích: v potravinářství - ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce. Může se však používat i skořicová kůra vcelku (např. v Indii se smaží v horkém oleji). Do masitých pokrmů se přidává skořice v asijské, latinskoamerické, arabské i španělské kuchyni. Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání, podporuje chuť k jídlu.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 17 receptůZobrazuji: 1-17 receptů
Recept na DIA koka sušenky
DIA koka sušenky Mouku a kakao prosejeme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Dáme do mikrotenu a uložíme na 2 hod. do lednice. Poté rozdělíme na 3 díly, nakrájíme na kousky, ze kterých vytvoříme kuličky. Kuličky dáme na plech s pečícím papírem a vidličkou zploš...
Nejlepší recept na Kynutý závin s jablky - dia
Kynutý závin s jablky - dia Do nádoby pekárny vložíme vše ve známém pořadí a zvolíme program Těsto. Pokud pekárnu nemáme, uděláme kynuté těsto klasickým způsobem. Vykynuté, spíše tužší těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme oddélníky silné asi 2 cm. Potřeme rozpuštěnou vl...
Nejlepší recept na Jablečný koláč bez cukru
Jablečný koláč bez cukru Mouku smícháme s práškem, spojíme s tukem a vejci rozšlehanými v mléce. Vypracujeme a dáme do lednice odpočinout. Jablka nastrouháme, v troše vody rozpustíme sacharin, přidáme pudnk. prášky a skořici. Smícháme spolu s jablky. Těsto rozdělíme na dva díly....
Diabublanina nejen pro diabetiky
Diabublanina nejen pro diabetiky Celá vejce ušleháme s cukrem, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, smetanu a nalijeme na plech, nebo pekáček, pokrytý pečícím papírem. Ovoce prosypeme skořicí a pak jej poklademe do těsta. Na těsto naházíme kousky tuku. Pečeme do zlatova...
Ovocný salát s cottagem v light verzi - recept od maminky
Ovocný salát s cottagem v light verzi Ovoce nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Cottage promícháme s malinkou špetičkou skořice a stévií dle potřeby. Přidáme na ovoce nebo s ovocem promícháme a dozdobíme meduňkou nebo mátou. Množství si zvolíme dle sebe, jedno balení Cottage vyjde na 2 ...
Nejlepší recept na Třešňová light zmrzlina s jogurtem
Třešňová light zmrzlina s jogurtem Třešně s jogurtem rozmixujeme, procedíme přes řidší cedník, přidáme stévii a skořici dle potřeby, prošleháme a dáme do lednice zhruba na hodinku zchladit. Pak vlijeme do zmrzlinového strojku a necháme zhruba 20 - 30 minut míchat, až nám zmrzlina zhoustne. Ih...
Batátové pyré s ovocným rozvarem
Batátové pyré s ovocným rozvarem Oškrábanou batátu (já měla 1 ks) uvaříme do měkka. Mezitím si zvolené ovoce nakrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu na mírný oheň a rozvařujeme do měkka. Mícháme, aby se nepřipálilo, nepodlévat vodou!!!!!!!! Přidáme šťávu a nastrouhanou kůru...
Jablkový koláč - dia - recept od maminky
Jablkový koláč - dia Jablka smícháme se skořicí a rozinkami a odložíme. Vyšleháme si žloutky s umělým sladidlem do pěny a pomalu přiléváme vlahou, rozpuštěnou Heru. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, jablka a nakonec zlehka vmícháme sníh. Vlijeme do koláčové...
Maková ovesná kaše
Maková ovesná kaše Vločky zalijeme vodou a necháme 8-12 hodin fermentovat. Fermentací vločky zesládnou a zvýší se jejich stravitelnost. Potom je pomalu zahříváme, přidáme mák, skořici a osladíme medem. Kaši necháme dojít pouze k varu, pak odstavíme, aby si uchovala své zdravé ...
Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní
Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci mouky a upražíme do světlé jíšky. Poté zalijeme litrem vody (zpočátku po malých dávkách a vždy pořádně zamícháme, aby nám nezežmolkovatěla jíška, ale hezky se ve vodě promíchala). Přidáme no...
Nejlepší recept na DIA Obrácený jablečný koláč
DIA Obrácený jablečný koláč Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, zlehka omastíme olejem a vysypeme kokosovou moučkou. Vložíme vrstvu na nudliček nastrouhaných jablek, můžeme posypat skořicí. Na těsto si vyšleháme vejce se sladidlem do pěny, přidáme jogurt a poté mouku s práške...
Nejlepší recept na Hrušky v horkém čokoládovém krému
Hrušky v horkém čokoládovém krému Hrušky necháme okapat a 125 ml kompotové šťávy spolu se šťávou citrónovou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme. Šlehačku (tedy 33 % smetanu ke šlehání), med a vanilkový cukr necháme přejít varem. Přidáme...
Nejlepší recept na Borůvková rýžová kaše nejen dia
Borůvková rýžová kaše nejen dia Jelikož jsem dělala v domácí pekárně, tak jsem na dno dala mléko a pak ostatní suroviny. Zapnula jsem program Marmeláda a za 80 minut bylo hotovo. Dochutíme citronovou šťávou. Lze určitě dělat i v běžném kastrolu, ale v pečce nemusím hlídat dobu, ani se nic...
Banánovo-smotanový koktejl
Banánovo-smotanový koktejl Všetko spolu dokladne zmixovať. Posypať kakaom,ozdobiť banánom,alebo aj šľahačkou....
DIA skořicové rohlíčky
DIA skořicové rohlíčky Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v lednici 2 hod. odpočívat. Pak rozválíme placku o síle asi 5 mm a formičkou vykrajujeme rohlíčky. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 7 min. na 180°C. Ještě horké obalujeme v...
Jablečné chipsy
Jablečné chipsy Jablíčka nakrájíme na co nejtenčí plátky, já krájela nožem, ale myslím že by to šlo i na struhadle nebo škrabkou na brambory. Plátky jablek promícháme se skořicí, pokud jsou jablka kyselejší můžeme přidat i cukr. Jablka vyskládáme na plech s pečícím p...
Dýňové placky
Dýňové placky Dýni oloupeme slupku. Vnitřek nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě do změknutí. Vyndáme z vody a vidličkou rozmačkáme na kaši. Přidáme cukr, sůl a skořici. Poté žloutky, mléko a rozinky. Bílky našleháme a vše smícháme. Dáme trošku oleje na pánev a p...
 
Nalezeno: 17 receptůZobrazuji: 1-17 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
DIA

 → Ostatní
 → Redukční


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist