|
Recepty -
DIA kakaoDietní recepty - DIA - návody k vaření - online kuchařka
| Dieta je řízený příjem pokrmů a tekutin za účelem dosažení specifického cíle. Nejběžnější cíl držení diety je ztráta nadbytečného tělesného tuku, zhubnutí, a odpovídající dieta se nazývá redukční dieta; účinná redukční dieta by měla rovnoměrně omezit tukové tkáně v těle. Úbytek váhy může být způsoben nejen ztrátou tuku, ale i vody nebo svalů. Proto neplatí přímá úměra mezi obsahem tuku a tělesnou váhou. Ztrátu svalů během hubnutí lze omezit cvičením a optimálním výběrem potravy. Nesprávně prováděná dieta může být i zdraví nebezpečná. Nesprávně prováděná dieta může mít také opačný efekt, kdy po zhubnutí opět dochází k tvorbě tukových zásob, tzv. jojo efekt. Lidé potřebují výživné látky jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny, minerály a voda. Esenciální aminokyseliny (složky bílkovin) jsou potřeba pro tvorbu buněk, především svalových. Esenciální mastné kyseliny jsou potřeba pro tvorbu mozkových buněk. Vitamíny a minerály jsou nutné pro mnoho funkcí. Celkové množství energie se liší podle věku jedince. U dospělých lidí je optimální příjem 1200–1500 kalorii denně. Dle současných dostupných studií vyplývá, že nejúčinnějším způsobem hubnutí je snížení příjmu energie a správné rozložení živin. Takto formulovaná strava je efektivní i při minimální fyzické aktivitě. Změna zastoupení základních živin ve prospěch bílkovin na úkor sacharidů. V poměru bílkoviny:tuky:sacharidy 30:30:40. Rovněž formulace jídelníčku by měla být taková, aby přítomné sacharidy v jednotlivých pokrmech měly co možné nejnižší glykemický index.
Kakao je obvyklé označení pro semena kakaovníku (Theobroma) a z nich vyrobený prášek. Kakao je důležitým vývozním artiklem mnoha rozvojových zemí a slouží především jako základ čokolády. Ve své přirozené (neslazené) formě má extrémně hořkou chuť. Nejjednodušším užitím je příprava kakaa (kakaového nápoje), který vzniká smícháním kakaového prášku, mléka a cukru a přivedením do varu. Kakaový prášek se přidává do různých dalších potravin, zejména do moučníků. Z kakaa se vyrábějí i různé instantní nápoje, u kterých je však nutno si dávat pozor na jejich kvalitu, protože mnohdy obsahují velké množství cukru a jen minimum kakaa. Nejdůležitější pochutinou s obsahem kakaa je čokoláda. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Nejlepší recept na Dia řezy s tvarohovo-banánovým krémem |
|
Utřeme cukr, máslo a vejce do pěny. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, kakao a pudinkové prášky, smícháme, přilijeme mléko a pečlivě promícháme. Vlijeme na pekáč – buď vymazaný a vysypaný, (nebo vyložený pečícím papírem – ale lepší je 1.varianta...
|
|
|
Nejlepší recept na Tiramisu i pro diabetiky |
|
Tvaroh smícháme se sladidlem. Šlehačku dle návodu ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Uvaříme kávu a osladíme ji. Piškoty namáčíme do kávy a klademe na dno dortové formy tak, aby byly těsně vedle sebe. Poté je pokryjeme čátí připraveného krému, na n...
|
|
|
Banánové ovesné sušenky |
|
Vidličkou nebo mixérem rozmačkáme banán na kaši a smícháme s mlékem. Postupně do banánu zamícháváme vločky do té doby, než nám vznikne hustá hmota, ze které jsou tvarovat hrudky,popř. kuličky. Necháme zhruba 10 minut odstát, přidáme přísady dle chuti a...
|
|
|
Bonbony z kokosového másla |
|
Kokosové máslo rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a následně přidáváme přísady podle vlastní chuti a fantazie. Bonbony jsou zcela bez cukru, lepku a mléka. Jsou nízkoglykemické a na dlouho vás zasytí :)...
|
|
|
Nejlepší recept na Tvarohový dia tunel |
|
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání k němu přidáme cukr, po jednom žloutky, po troškách olej a horkou vodu. Směs stále šleháme do husté nažloutlé pěny. Zlehka do ní po lžících vmícháme mouku prosátou s kakaem a těsto ...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|