|
Recepty -
Pečené pomerančCukroví - Pečené - návody k vaření - online kuchařka
| Cukroví - Pečené
Pomeranč je plod pomerančovníku pravého (Citrus sinensis) z čeledi routovité (Rutaceae). Pomerančovníky jsou stromy, zřídka i keře. Pochází pravděpodobně ze subtropických hraničních oblastí Číny a Vietnamu, nikde neroste jako planá rostlina. V 15. století byl do Evropy dovezen portugalskými obchodníky a záhy po objevení Ameriky i tam. Nyní je rozšířen do všech subtropických oblastí, v tropech se mu pro přílišnou vlhkost nedaří. Jde o nejvíce pěstované citrusové ovoce. Plody jsou kvalitním zdrojem vitamínu C a konzumují se čerstvé, kompotují se nebo lisují na osvěžující šťávu. Téměř 90% produkce pomerančů je průmyslově zpracováno. Ze slupek se získává pektin a hlavně esenciální oleje, které slouží k aromatizaci potravin a v kosmetice, v menší míře se používají v lékařství k výrobě tinktur. Květu se pro jeho vůní a chuť používá jako upravující složka řady čajových směsí. V lidovém lékařství se užívají okvětní plátky svařené se solí k uklidnění nervů, proti astmatu, vysokému tlaku, horečce a zvracení, svařené s cukrem proti nechutenství. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 23 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Recept na Nejlepší marokánky |
|
Smetanu společně s cukrem rozehřejeme v hrnci, přidáme med, máslo a provaříme na hustou konzistenci. Dále přidáme mouku, provaříme na hustou kaši a přidáme zbylé suroviny. Lžící nanášíme hromádky na pečící papír a rozetřeme na slabou placku. Pečeme...
|
|
|
Nejlepší recept na Perníková roláda II. |
|
Těsto necháme uležet přes noc, rozvážíme na 6 stejných částí, každý díl rozválíme na obdelník (úzký a dlouhý přes celý velký plech – t.j. tak, aby se závin zatočil maximálně 4x – tlustější by se nepropekl – těsto vyválet tence, tak na 2,5 mm...
|
|
|
Zbytkové kopky - recept od maminky |
|
Z lineckého těsta upečeme základ pod kopky -kolečka, oválky, košíčky, rohlíčky, atd. Ze surovin na kopky zpracujeme vláčnou hmotu. Kolečka potřeme marmeládou, z hmoty uděláme kuličku, přilepíme na kolečko, dotvarujeme a namáčíme v čokoládové polevě. ...
|
|
|
Medovo - karamelová kolečka |
|
Ve vodní lázni zahřejeme med, tuk, cukr a mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme částečně vychladnout, poté přidáme vajíčko a kůru. Promícháme a přidáme do směsi mouky a sody. Promícháme, vypracujeme těsto, ze kterého na pomoučeném vále vykrajujeme k...
|
|
|
Nejlepší recept na Makové linecké roládky |
|
Těsto vypracujeme smícháním všech surovin a necháme v lednici hodinu odpočinout. Na náplň také smícháme všechny suroviny. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na plát cca 40x25cm. Potřeme áplní (není příliš řídká, spíše rozprostřem...
|
|
|
Recept na Nugátové rohlíčky |
|
V míse zpracujeme suroviny v těsto. Plníme formičky rohlíčků. Pečeme zvolna do růžova. Upečené rohlíčky vyklopíme. Horní stranou si je naskládáme na tácek a cukrářským sáčkem stříkáme vyšlehaný nugátový krém na každý rohlíček. Dáme pořád...
|
|
|
Recept na Linecké meránky |
|
LINECKÉ ZÁKLADNÍ Do osáté mouky a cukru přidáme ztuhlé nasekané (nastrouhané) máslo, žloutky. Rychle (napřed nožem) vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu odležet. Z těsta vyválíme plát na stéblo a vypichujeme z něj kolečka. Upečeme v troubě při...
|
|
|
Recept na Perníčky Marie |
|
Do prosáté mouky postupně přidáváme všechny přísady ,dle rozpisu a pořadí v jaké jsou přísady psány.Med by měl být vlažný - vláčný. Takto zadělané těsto necháme v chladu odpočinout (nejlépe v ledničce) Doba odpočinku těsta .... 60 minut.Po...
|
|
|
Chlebové cukrovinky Retro |
|
Z 10 lžic strouhaného chleba, 3 lžic hrubé mouky, 2 lžic cukru, 1 vejce a trochy mléka propracujeme vláčné těsto. Lžící klademe na pomaštěný plech malé bochánky, které zdobíme zavařenou třešní nebo v cukru naloženou pomerančovou kůrou. Pečeme je v mí...
|
|
|
|
Recept na Badyánové cukroví s pomerančovou polevou. |
|
Mouku zpracujeme s cukrem, badyánem a máslem. Těsto necháme odležet do druhého dne. Vykrajujeme tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě a po vychladnutí slepujeme - povidla s kapkou rumu jsou přímo ideální. Nakonec ozdobíme pomerančovou polevou a posypeme čokol...
|
|
|
Linecké keksy |
|
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutky a strouhanou citronovou kůru. Vše zpracujeme na těsto. Dáme ztuhnout do lednice. Poté rozdělíme na poloviny a na vále poprášeném moukou rozválíme. Vykrajujeme tvary, které dáme na plech a upečeme ve vyhřáté ...
|
|
|
Nejlepší recept na Kakaové hvězdičky s krémem |
|
1)Máslo vyšleháme se žloutkem, cukrem a kůrou do pěny. přidáme mouku a kakao, vypracujeme vláčné těsto. (Já ho dala do domácí pekárny.)A necháme 30 min uležet. 2)Z vyváleného těsta vykrajujeme hvězdičky a u každé druhé vypichujeme prostředek. Dáme na ...
|
|
|
Nejlepší recept na Pomerančové dortíčky |
|
Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme uležet v chladničce. Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, upečeme. Vychladlé slepujeme pomerančovým krémem, poléváme pomerančovou polevou a zdobíme pomerančovým alginátem. Nádivka: Do základního máslového...
|
|
|
Celozrnné pomerančové hvězdičky |
|
TĚSTO: Bílky vyšlehat s cukrem doběla, postupně přidávat ostatní suroviny a nakonec těsto ručně propracovat - podle potřeby přidávat mouku. Na hodně pomoučněném válu těsto rozválet, vykrajovat z něj malé hvězdičky a pozvolna péct na 170°C. POLEVA: ...
|
|
|
Vánoční chlebíček |
|
Datle, fíky, rozinky, ořechy, pomerančovou kůru nadrobno nasekáme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Jakmile se všechno spojí, tak vytvoříme asi 3 válečky o průměru cca 3,5 cm. Dáme na plech na pečící papír a potřeme bílkem. Pečeme na 170´C. Po vychl...
|
|
|
Pistáciová kolečka s marmeládou |
|
Mouku, moučkový cukr, žloutek, máslo a pomerančovou šťávu zpracujeme na těsto. Dáme ho na 30 minut odležet do lednice. Pak vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 3 mm. Vykrajujeme kolečka. Polovinu plných a polovinu s otvorem. Pečeme ve vyhřáté trou...
|
|
|
Andělské hvězdičky s voňavou pusinkou |
|
Nejprve připravíme směs na pusinky: vychlazené bílky vyšleháme dotuha. Poté po částech zašleháme cukr, až je sníh krásně pevný. Opatrně do něj vařečkou zamícháme ořechy, pomerančovou kůru a koření. Z lineckého těsta vykrájíme asi 3mm silné hvěz...
|
|
|
Pomerančová srdíčka |
|
Prosátou mouku a cukr smícháme s nakrájeným máslem, jemně nastrouhanou kůrou a žloutky a zpracujeme těsto. Uložíme v chladnu do druhého dne. Pak po částech rozvalujeme, vykrajujeme srdíčka a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Zchladlá slepíme pomerančovou...
|
|
|
Trojrohé čepičky - recept od maminky |
|
Máslo a cukr utřeme, vmícháme mouku, vejce, kůru a sůl. Když je těsto suché a drobí se, přidáme lžičku studené vody. Necháme 30 minut odpočívat v chladu. Těsto vyválíme a vypichujeme kolečka s průměrem asi 7 cm. Do středu dáme džem a kraje spojíme tak,...
|
|
|
| Nalezeno: 23 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|