Recept na Černoušek
Recept na Černoušek je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Černoušek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50 dkg hladké mouky 1/2 litru mléka 40 dkg cukru (jakýkoliv) 12 dkg Hery (rozpustíme) 4 žloutky 2 prášky do pečiva asi 2 lžíce kakaa (může se dát i více) sníh ze 4 bílků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Černoušek
Recept na Černoušek: Nejprve smícháme všechny sypké přísady tj. mouku, cukr, prášky do pečiva a kakao. Pak postupně přimícháváme mléko, rozpuštěnou Heru, žlouky a nakonec lehce zamícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků. Troubu předehřejeme na 220°C a pečeme asi 10 minut, až se Černoušek začne "zvedat", pak teplotu snížíme asi na 180°C a pečeme ještě asi 20-30 minut. Zda je hotový poznáme zapíchnutím špejle v průběhu pečení.
Poznámka k receptu na Černoušek: Kakaa lze dát i více - podle toho, jak barví. Černoušek by měl být obarvený na tmavo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Černoušek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Grace (Martina)
- Datum vložení: 08.09.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 50 dkg hladké mouky 1/2 litru mléka 40 dkg cukru (jakýkoliv) 12 dkg Hery (rozpustíme) 4 žloutky 2 prášky do pečiva asi 2 lžíce kakaa (může se dát i více) sníh ze 4 bílků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Černoušek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Černoušek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Černoušek
|
|