RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Bramborová jídla vejce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhl

Recepty - Bramborová jídla vejce

Bramborová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhlení. Přidejte k jídelníčku pár lehkých cviků a vejdete se znovu do všech úžasných kousku svého šatníku.Brambory mají tolik plus, až se tomu nechce věřit. Nejenže dokonale zasytí a dodají tělu chybějící energii, ale obsahem vody, komplexních uhlohydrátů a minerálních látek patří k těm nejlepším potravinám k dosažení štíhlé linie. Obsah kalorií na 100 g je ještě nižší než v jogurtu a vitamin C, který se v nich nachází v hojném množství, výborně spaluje tuky a stará se o stabilní hladinu cukru v krvi.

Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblíbená zejména vejce slepičí. Charakteristický oválný tvar slepičího vejce se stal estetickým pojmem a symbolem. Kromě přímé spotřeby vajec jako potraviny se vejce (vaječná hmota, bílek, žloutek) využívají jako surovina v různých odvětvích potravinářského (pekařství, cukrářství, výroba trvanlivého pečiva, těstovin, masných výrobků aj.). Slepičí vejce obsahují velké množství vody, jejím největším zdrojem je bílek. Na složení sušiny se podílejí především bílkoviny a tuk. Bílkoviny jsou obsaženy hlavně v bílku a žloutku, kdežto tuky jsou soustředěny jenom ve žloutku. Obsah cukrů ve vejci je minimální. Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu (424 mg/100 g vajec).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 291 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Valašské podlesníky - recept od maminky
Valašské podlesníky Oloupané brambory nastrouháme, scedíme škrobovou vodu, přidáme vejce, hladkou mouku, mléko a sůl. Vymícháme řídší těsto, které tence namažeme na pomaštěné zelné(kapustové) listy a upečeme v předehřáté troubě. Při pečení podlesníky neobracíme. Po v...
Nejlepší recept na Bramborák plněný masovou směsí
Bramborák plněný masovou směsí Bramboráky : brambory si nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku, sůl, strouhanku, majoránku, pepř a mléko. Smícháme a usmažíme na oleji. Masovou směs si připravíme takto : vykostíme si kuře, nakrájíme na kousky jak na ...
Nejlepší recept na Vošouch
Vošouch Uděláme si kvásek-trochu vlažného mléka, rozdrobené droždí,1 lžička mouky a špetku cukru. Brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, zbylé mléko, sádlo se škvarkama, nebo jen škvarky, na proužky nařezanou cibuli, smícháme, přidáme k...
Recept na Cmunda po kaplicku
Cmunda po kaplicku Brambory nastrouháme,přidáme všechny přísady,uzené maso nakrájíme na plátky asi půl cm.Na pánev klademe bramborové těsto,na něj plátek masa a znovu bramborové těsto.Smažíme zvolna po obou stranách.Podáváme s dušeným zelím...
Nejlepší recept na Bramborák na plech - Gugla
Bramborák na plech - Gugla Brambory nastrouhat na hrubém struhadle, přebytečnou vodu slít, přidat na kostky pokrájené uzené maso (já použila šunkový kabanos), ostatní suroviny a dobře promíchat. Česnekem a majoránkou nešetřit. Připravené těsto rozetřít na plech vymazaný sádlem ne...
Tyrolské Gröstle - recept od maminky
Tyrolské Gröstle Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce ( volská oka), která při ...
Hluchec
Hluchec Brambory nastrouháme na jemném struhadle a anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Necháme asi 1 hod.kynout. Dáme do pekáčků,které hodně vymažeme sádlem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme do hněda.Bě...
Zapékané brambory s uzeninou
Zapékané brambory s uzeninou Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě tak, aby byly napůl uvařené. Na pánvi rozpustíme sádlo a dáme najemno nasekanou cibuli s pórkem, zpěníme a přidáme uzeninu a nakonec na kostičky nakrájenou mrkev, okurku, papriku. Chvíli podusíme a přidáme najemno n...
Nejlepší recept na Klatovský báč
Klatovský báč Z trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek. Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou, zbylým mlékem, sádlem ze škvarky a vzešlým kváskem. Nakonec přidáme rozetřený česne...
Recept na Bramborové halušky
Bramborové halušky Recept na halušky: Brambory, ať už uvařené nebo ne nastrouháme je na jemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké. Propasírujeme ho před cedník na halušky přímo d...
Zelník na plechu - recept od maminky
Zelník na plechu Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady. Přidáme hrubě nastrouhané uzené maso, vejce, mouku, strouhaný česnek, kmín, zelené bylinky, osolíme, opepříme a nakonec vsypeme promnutou majo...
Zapečené brambory co dům dal - recept od maminky
Zapečené brambory co dům dal Oloupané syrové brambory nakrájíme na menší kostky, maso i uzeninu také, cibuli nakrájíme nahrubo a přidáme také, osolíme, opepříme a okořeníme, přilejeme trochu oleje a vše pořádně promícháme. Dáme do vymazaného pekáče a pečeme na 190 stupních asi ...
Staročeský bác neboli liťák - recept od maminky
Staročeský bác neboli liťák Nejdříve dáme do trošky vlaž.mléka a špetky soli vykynout droždí, mezi tím do mísy nasypeme mouku, rozklepneme celá vejce, vlijeme zbytek mléka, přidáme koření dle chuti - pepř, sůl, lisovaný česnek, majoránku, na hrubo nastrouhané oba brambory, vlijeme vy...
Recept na Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Řízek Ondráš  (poněkud jinak) Připravíme bramborákové těsto z nastrouhaných brambor a uvedených ingrediencí. Na rozehřátou pánev dáme sádlo a vrstvu bramborákového těsta. Na ni postupně klademe listy celeru a petrželky, nakrájenou Nivu, plátky měkkého a voňavějšího salámu. V...
Bramborka (litá na plech)
Bramborka (litá na plech) Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého nadrobíme kvasnice zalijeme trochou vlažného mléka. Až kvasnice vzejdou, přidáme vejce, nastrouhané brambory, nastrouhanou cibuli, rozmačkaný česnek, rozpuštěné vlažné sádlo, sůl, pepř a majoránku. V...
Vošouchy (pálivé)
Vošouchy (pálivé) Brambory oloupeme,nastrouháme,půlku na jemném struhadle a druhou na hrubém.přidáme ostatní suroviny a uděláme si těsto na bramboráky.Smažíme z obou stran dozlatova....
Kynutý bramborák
Kynutý bramborák Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle,syrové na nejjemnějším,zalijeme vařicím mlékem,v hrnku necháme vzejít kvásek,k bramborám přidáme vejce,majoránku,sůl,česnek a mouku,přilijeme kvásek a necháme kynout.Poté si vymažeme plechy asi 3 velké,vysy...
Bramboráková roláda
Bramboráková roláda Brambory i česnek ustrouháme najemno a smícháme s vejcem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme moukou a těsto v tenčí vrstvě rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo fólí. Poklademe krájeným syrovým nebo i dušeným kysaným zelím, houbami a kolečky ...
Odlehčený bramborový salát - recept od maminky
Odlehčený bramborový salát Oloupané, uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na kostičky, to samé uděláme s paprikou, okurkami, cibulí, rajčetem a jablkem. Celer s mrkví si povaříme a také nakrájíme na kostičky, rajče taktéž.Všechno máme v míse smíchané a dáme česnek na plátky,...
Litina - recept od maminky
Litina Postavíme na kvásek ( droždí, cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlahého mléka). Nastrouháme brambory, slijeme vodu a přidáme mléko, vejce, sůl, mouku prolisovaný česnek, slaninu nebo salám, sadlo a majoránku. Umícháme těsto, do kterého vmícháme nakonec připra...
1 | | ...
Nalezeno: 291 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla

Bramborová jídla

Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist