|
Recepty -
Bramborová jídla smetana ke šleháníBramborová jídla - návody k vaření - online kuchařka
| Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhlení. Přidejte k jídelníčku pár lehkých cviků a vejdete se znovu do všech úžasných kousku svého šatníku.Brambory mají tolik plus, až se tomu nechce věřit. Nejenže dokonale zasytí a dodají tělu chybějící energii, ale obsahem vody, komplexních uhlohydrátů a minerálních látek patří k těm nejlepším potravinám k dosažení štíhlé linie. Obsah kalorií na 100 g je ještě nižší než v jogurtu a vitamin C, který se v nich nachází v hojném množství, výborně spaluje tuky a stará se o stabilní hladinu cukru v krvi.
Smetana je mléčný výrobek, jedná se o nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu. Smetana se získává sbíráním nebo odstřeďováním. Smetana, která má alespoň 30 % tuku, se nazývá smetana ke šlehání a slouží k výrobě šlehačky. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Zapečené brambory se zelím - recept od maminky |
|
Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme je asi na 5 mm široké plátky. Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme na drobnější kousky. Salám nebo vařené uzené maso pokrájíme na nudličky. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček dobře v...
|
|
|
Zapečené brambory se sýrem, pórkem, šunkou a krkovičkou |
|
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do zapékací mísy naskládáme pár koleček brambor, osolíme, opepříme. Postupně přikládáme šunku, pórek nakrájený na kolečka, krkovičku a eidam. Takto uděláme tři patra. Zalejeme smetanou ke šlehání. Dáme do př...
|
|
|
Nejlepší recept na Brambory, brokolice, maso - vše na jednom plechu |
|
Oloupané brambory nakrájíme na 0,3-0,5cm plátky, vložíme do mísy, posypeme gril. kořením, dosolíme dle chutí a promícháme. Kuřecí prsa nakrájíme na půl cm plátky, jemně osolíme, posypeme gril. kořením, promícháme. Na olejem vymazaný plech s vyšším ...
|
|
|
Zapečené brambory s pórkem, salámem a Nivou |
|
Brambory oloupeme, nakrájíme na slabší plátky. Do zapékací misky nalejeme trochu oleje, poklademe vrstvou brambor, které osolíme, okmínujeme. Posypeme pokrájeným pórkem, salámem a nastrouhanou Nivou. Vrstvy opakujeme. Končíme vrstvou brambor. Zalijeme smetanou k...
|
|
|
Nejlepší recept na Bramborový nákyp s mletým masem |
|
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso a orestujeme. Pak přidáme rajčata nakrájena na menší měsíčky, papriku na proužky a 2 lžíce kečupu, osolíme, opepří...
|
|
|
Zapečené brambory s pangasiem a špenátem |
|
Máslem vymažeme pečící formu a na dno poklademe půlku brambor nakrájených na plátky. Na to pokládáme na kostičky nakrájeného pangasia. Do hrnce dáme trochu vody a vložíme špenát po roztání vznikne kaše, kterou dáme na kousky pangasia. Znovu poklademe br...
|
|
|
|
Recept na Francouzske brambory trochu jinak....vynikajici |
|
Syrove brambory oloupat,nakrajet na stredne silna kolecka a ve vrstve naklast na dno zapekaci nadoby a posypat podravkou, na brambory naklast na kolecka nakrajenou klobasu a na ni na kolecka nakrajena vejce natvrdo. Na zaver dat druhou vrstvu brambor a slabe posypat podravkou. Ve...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|