|
Recepty -
Bramborová jídla okurkaBramborová jídla - návody k vaření - online kuchařka
| Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhlení. Přidejte k jídelníčku pár lehkých cviků a vejdete se znovu do všech úžasných kousku svého šatníku.Brambory mají tolik plus, až se tomu nechce věřit. Nejenže dokonale zasytí a dodají tělu chybějící energii, ale obsahem vody, komplexních uhlohydrátů a minerálních látek patří k těm nejlepším potravinám k dosažení štíhlé linie. Obsah kalorií na 100 g je ještě nižší než v jogurtu a vitamin C, který se v nich nachází v hojném množství, výborně spaluje tuky a stará se o stabilní hladinu cukru v krvi.
Věděli jste, že ze 100 g okurky získá lidské tělo 8 mg vitamínu C? Okurky jsou také bohaté na minerální látky, jinak však obsahují 90 - 96 % vody. Jejich kladem je, že obsahují značné množství draslíku, takže dokáží zcela přirozeným způsobem odvodňovat organismus. Jsou velmi vhodnou zeleninou pro osoby trpící dnou nebo revmatismem. Dobře působí na krevní oběh. Navíc okurky jsou nízkoenergetické, což lze využít při léčbě obezity. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Bramborová omáčka |
|
Nejdříve si dáme do osolené vody vařit oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vaříme skoro do měkka. Mezitím si na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou, trošku opražíme a zalijeme mlékem a vývarem z brambor. Pořádně rozmíchám...
|
|
|
Nejlepší recept na Moje zapečené brambory se zeleninou |
|
Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova česnek, přelejeme na velký pekáč, poskládáme maso a párek, popaprikujeme a osolíme, poklademe cibulí a zeleninou a nakonec poklademe bramborama, které okmínujeme a posypeme vegetou. Vše zalijeme mlékem nebo smetanou a dáme p...
|
|
|
Plněné zapékané brambory - recept od maminky |
|
Brambory řádně opláchnout a i se slupkou podélně rozříznout a uvařit v osolené vodě. Po změknutí každou půlku vydlabat, trochu posolit, naplnit Lučinou nebo sýrem cottage, zakápnout olivovým olejem a brambory plněné Lučinou ještě posypat bazalkou. Velko...
|
|
|
Pytt i panna (Maličkost v pekáčku) - recept od maminky |
|
V pekáčku opečeme na kostky nakrájené maso a slaninu s cibulí a předem namočenými houbami. Když je maso upečené, přidáme uvařené nakrájené brambory s uzeninou a promícháme. Osolíme a opepříme, přidáme grilovací koření a zapékáme do zlatova. Pekáček...
|
|
|
Moje kaplické cmundičky |
|
Brambory oloupeme, nastrouháme napůl najemno a nahrubo, přidáme nastrouhanou okurku a pokrájené vymačkané zelí, na kostičky nakrájené uzené maso, polohroubou mouku, trochu mléka, vejce, koření. Vše smícháme v těsto a smažíme bramboráčky :)...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|