RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Bramborová jídla mák

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhl

Recepty - Bramborová jídla mák

Bramborová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhlení. Přidejte k jídelníčku pár lehkých cviků a vejdete se znovu do všech úžasných kousku svého šatníku.Brambory mají tolik plus, až se tomu nechce věřit. Nejenže dokonale zasytí a dodají tělu chybějící energii, ale obsahem vody, komplexních uhlohydrátů a minerálních látek patří k těm nejlepším potravinám k dosažení štíhlé linie. Obsah kalorií na 100 g je ještě nižší než v jogurtu a vitamin C, který se v nich nachází v hojném množství, výborně spaluje tuky a stará se o stabilní hladinu cukru v krvi.

Máky jsou jednoleté, dvouleté i vytrvalé byliny. Obsahují latex. Plody jsou tobolky – makovice.Téměř všechna produkce je určena pro potravinářství, makovina (makovice) je využívána ve farmacii. Mák se široce používá především při přípravě makového pečiva. Přes 4/5 produkce jsou exportovány, především do slovanských zemí, kde je mák tradiční pochoutkou. V západních zemích jsou makové produkty často pokládány za nevhodné, protože je částečně mylně předpokládáno, že obsahují návykové látky. V potravinářském máku, který je pěstovaný v České republice, by však morfinu a kodeinu mělo být jen nepatrné množství. Nedávný výzkum provedený lékařským týmem fakultní nemocnice v Plzni však naznačuje, že hodnoty těchto látek v krvi by mohly ve výjimečných případech dosáhnout hodnot, které sice k navození euforického stavu ještě nevedou, ale mohly by postihnout reakční rychlost řidiče. Při hodnocení policejní hlídkou by velké jedlíky makových koláčů proto mohlo čekat i obvinění z řízení pod vlivem omamných a psychotropních látek.7 Při sklizni máku je nutné klást důraz na zralost semene. Nedozrálé semeno máku může obsahovat více kodeinu, který má sedativní účinky.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem Vytvoříme bramborové těsto. Z něj vyválíme nohavičku, nožem ukrajujeme kousky a pomocí válečku tvoříme placky - asi jako palacinky. Smažíme na pánvi na trošce oleje po obou stranách do zlatova. Poté mažeme povidlama podle chuti, sypeme mákem smíchaným s...
Staročeský bác neboli liťák - recept od maminky
Staročeský bác neboli liťák Nejdříve dáme do trošky vlaž.mléka a špetky soli vykynout droždí, mezi tím do mísy nasypeme mouku, rozklepneme celá vejce, vlijeme zbytek mléka, přidáme koření dle chuti - pepř, sůl, lisovaný česnek, majoránku, na hrubo nastrouhané oba brambory, vlijeme vy...
Litina - recept od maminky
Litina Postavíme na kvásek ( droždí, cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlahého mléka). Nastrouháme brambory, slijeme vodu a přidáme mléko, vejce, sůl, mouku prolisovaný česnek, slaninu nebo salám, sadlo a majoránku. Umícháme těsto, do kterého vmícháme nakonec připra...
Radoušova bramboráková buchta
Radoušova bramboráková buchta Brambory oloupáme a nastrouháme (2/3 velká oka, 1/3 oka na mrkev). Vymačkáme vodu do misky a škrob, který se usadí na dně, vrátíme zpět k bramborám. Přidáme celé vejce, mouku, sůl, majoránku, pepř a sušený česnek a na malé kousky nakrájemnou feferonku. Pro...
Nejlepší recept na Litina od Janičky z Kovářova
Litina od Janičky z Kovářova Nastrouhat brambory, zalít horkým mlékem, trochu mléka odlít na kvásek. Přidat mouku, vejce, zalít kvasnicema. Zpracovat těsto, nechat 1 hod. kynout, nalít na vymaštěný, mákem vysypaný plech a znovu nechat chvíli odstát. Z množství se připraví asi dva plechy...
Nejlepší recept na Bramborové knedlíky se švestkami
Bramborové  knedlíky se švestkami Uvařené brambory jemně nastrouháme a s moukou,vejcem,špetkou soli a špetkou kypřicího prášku do pečiva zpracujeme v hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše rozválíme ne tenký plát,rádýlkem nakrájíme na čtverce a naplníme omytými švestkami....
Hnětenky Retro
Hnětenky   Retro Vařené brambory se oloupají, rozstrouhají a prohnětou se s pšeničnou nebo ječnou moukou. Z těsta se pak vyválejí tenké placky, které se pak na plotně upekou, pečené se omastí a posypou tlučeným mákem, promíchaným s cukrem....
Nejlepší recept na Bramborové halabalky
Bramborové halabalky Spaříme hrst vloček, přiklopíme, necháme bobtnat. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Nastrouháme vařené brambory, přidáme spařené vločky a ostatní suroviny, dobře propracujeme /nesolíme/, škrobem zaděláme ne příliš tuhé těsto, které vyválíme ...
Bramborové taštičky s povidlím
Bramborové taštičky s povidlím Na vál dáme mouku, krupici, osolíme, přidáme najemno nasrouhané brambory a vejce. Vypracujeme těsto, které vyválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi tři milimetry. Radýlkem nakrájíme na čtverce 8 x 8 cm. Do prostředka každého dáme truchu povidel smíc...
Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem
Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a smícháme ze zelím, které jsme vymačkali a pokrájeli nadrobno a moukou a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme placičky, které pečeme na suché plotýnce z obou stran, pomastíme je sádlem, potřeme povidly, svineme ...
Nejlepší recept na Bramborový salát s cibulkami a pečenou makrelou
Bramborový salát s cibulkami a pečenou makrelou Brambory i se slupkou, pokud mají pěknou, nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi nebo v troubě na plechu. Vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme přebytečný tuk. Po částečném zchladnutí je vložíme do misky, přidáme cibulky bez nálevu, pokrájené jarní ci...
Bramborové smaženky
Bramborové smaženky Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a nastrúhame. Vodu s maslom privedieme k varu, vsypeme múku a cesto odpaľujeme. Necháme vychladnúť, postupne vmiešame vajcia. Nakoniec vmiešame nastrúhané zemiaky, nadrobno nakrájanú klobásu, ochutíme soľou, korením...
Bramborové knedlíky s kapustou (DlabemeZdrave) - recept od maminky
Bramborové knedlíky s kapustou (DlabemeZdrave) Brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem (pokud chcete jemné hladké knedlíky, tak brambory nastrouhejte, ale já mám raději s kousky brambor). Přidáme mouku, krupici, vejce a rychle propracujeme těsto (nejlépe hnětačem, aby se moc...
Recept na Moje škubánky
Moje škubánky Oloupané a pokrájené brambory zalijeme studenou vodou osolíme a zasypeme hladkou moukou aby nám udělala takovou čepici.Dáme vařit, když jsou brambory měkké tak slijeme, maličko vody se může nechat a řádně rozštoucháme dohladka.Omaštěnou lžící vykrajíme m...
Bramborové šišky - recept od maminky
Bramborové šišky Uvařené, studené brambory nastrouháme, zasypeme moukou, osolíme, přidáme vejce a zpracujeme těsto. Z těsta vyválíme dlouhé válečky, ze kterých krájíme krátké silné kousky a tvarujeme šišky. Vhodíme do vroucí vody a vaříme asi 4 minuty (až vyplavou) Pak ...
Bramborové lodičky s makrelou
Bramborové lodičky s makrelou Brambory oloupeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme střed tak, aby z nich vznikly lodičky. Vydlabanou hmotu smícháme s natrhanou makrelou, Lučinou, najemno nakájenou šalotkou a bylinkami. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Hmotou naplníme bramborové lodičky a dáme d...
Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla

Bramborová jídla

Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist