RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Bramborová jídla hladká mouka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhl

Recepty - Bramborová jídla hladká mouka

Bramborová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhlení. Přidejte k jídelníčku pár lehkých cviků a vejdete se znovu do všech úžasných kousku svého šatníku.Brambory mají tolik plus, až se tomu nechce věřit. Nejenže dokonale zasytí a dodají tělu chybějící energii, ale obsahem vody, komplexních uhlohydrátů a minerálních látek patří k těm nejlepším potravinám k dosažení štíhlé linie. Obsah kalorií na 100 g je ještě nižší než v jogurtu a vitamin C, který se v nich nachází v hojném množství, výborně spaluje tuky a stará se o stabilní hladinu cukru v krvi.

Hladká mouka je v podstatě rozmělněná vnitřní část obilného zrna (obilky) s menším podílem otrubnatých částic. Používá se zejména pro výrobu jídel. V české obchodní síti se pšeničná mouka (nejběžnější typ) běžně prodává ve čtyřech druzích rozlišených podle tloušťky zrn. Hladká mouka má nejjemnější zrnitost. Mouku je možné umlet z každé obiloviny. Kromě pšeničné je oblíbená také žitná mouka, která se využívá především k přípravě chleba nebo perníku. Známá je také špaldová mouka, vhodná do sladkých i slaných těst. Hladká mouka se dále vyrábí například z ječmene, kukuřice, pohanky, rýže nebo sóji. Poslední čtyři zmíněné mouky jsou bezlepkové.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 50 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky.Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno. Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme. Necháme opéct, aby nebyla v ...
Valašské podlesníky - recept od maminky
Valašské podlesníky Oloupané brambory nastrouháme, scedíme škrobovou vodu, přidáme vejce, hladkou mouku, mléko a sůl. Vymícháme řídší těsto, které tence namažeme na pomaštěné zelné(kapustové) listy a upečeme v předehřáté troubě. Při pečení podlesníky neobracíme. Po v...
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem Vytvoříme bramborové těsto. Z něj vyválíme nohavičku, nožem ukrajujeme kousky a pomocí válečku tvoříme placky - asi jako palacinky. Smažíme na pánvi na trošce oleje po obou stranách do zlatova. Poté mažeme povidlama podle chuti, sypeme mákem smíchaným s...
Recept na Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Řízek Ondráš  (poněkud jinak) Připravíme bramborákové těsto z nastrouhaných brambor a uvedených ingrediencí. Na rozehřátou pánev dáme sádlo a vrstvu bramborákového těsta. Na ni postupně klademe listy celeru a petrželky, nakrájenou Nivu, plátky měkkého a voňavějšího salámu. V...
Vošouchy (pálivé)
Vošouchy (pálivé) Brambory oloupeme,nastrouháme,půlku na jemném struhadle a druhou na hrubém.přidáme ostatní suroviny a uděláme si těsto na bramboráky.Smažíme z obou stran dozlatova....
Nejlepší recept na Bramborové zelňáky
Bramborové zelňáky Ve větší míse si smícháme překrájené zelí, nastrouháme brambory, pak mouku, vejce, trochu mléka, škvarky se sádlem nakrájené na menší kousky(nebo pomleté), kmín a sůl, všechno promícháme a dáme na pomoučený vál. Směs pak hněteme na těsto, které bud...
Zapečené noky se špenátem a uzeným
Zapečené noky se špenátem a uzeným V kastrůlku si připravíme světlou cibulovou jíšku. Přidáme rozmražený špenát (nebo čerstvý, ale ten u nás neseženu:-)), dobře rozmícháme, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek. Bramborové těsto si ...
Lahůdková cmunda-bramborák
Lahůdková cmunda-bramborák Oloupané brambory si nastrouháme na hrubo(je pak cmunda krásně křupavá) do mísy(někdo vykapává vodu z brambor, já to nedělám, je to škrob a ten váže těsto), přidáme ostatní suroviny: cibuli na drobno, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu, salám a sýr na...
Plněná pečená bramborová placka
Plněná pečená bramborová placka Cibuli a maso si orestujeme, pridame na prouzky nakrajenou papriku, koreni, trochu kecupu a chvili podusime. Smes nechame vychladit a mezitim si pripravime testo na bramborove placky. Pote si vymazeme zapekaci misku ci pekacek. Do zapekaci misky nalejeme testo a na nej rozvrstvim...
Bramborový guláš s fazolemi
Bramborový guláš s fazolemi Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso (přední, zadní)omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji osmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso a opečeme. Přidáme sůl, pepř, kmnín, česnek nakrájený na plátky a nakonec 3 zarovanan...
Bramboráčky s játrovou směsí
Bramboráčky s játrovou směsí Bramboráčky : Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, majoránku, mouku, sůl, pepř. Vše zamícháme a necháme chvilku uležet. Mezitím, co se nám játra dusí, můžeme smažit bramboráčky do zlatova. Játrová směs : Játra omyjeme a ...
Recept na Příborská trinčka speciál
Příborská trinčka speciál Oloupané brambory nastrouháme spolu s česnekem, přidáme koření, vajíčko, mouku, najemno nakrájenou cibuli s uzeným bůčkem, nahrubo nastrouhanou uzenou cihlu, osolíme a důkladně promícháme. Zvolna smažíme z obou stran na sádle. Podáváme s dobrým mlékem....
Křupavé bramboráky s ovesnými vločkami
Křupavé bramboráky s ovesnými vločkami Brambory a česnek nastrouháme, přidáme ovesné vločky, vejce a koření - dle chuti. Záměrně neuvádím množství.Vše smícháme dohromady a necháme chvilku odležet, aby vločky pěkně nasákly. Poté zahustíme hladkou moukou. Smažíme placky na oleji po obou stran...
Zuzančiny stískance
Zuzančiny stískance Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku a sůl. Množství (přibližné): 1 kg brambor, 1 lžička soli, 400 - 500 g mouky, vše záleží na kvalitě brambor Utvoříme těsto, konstistence na br. knedlíky. Rozdělíme na porce.Poté vyválíme ...
Nejlepší recept na Bramboráky bez česneku
Bramboráky bez česneku Vše smícháme a upečeme bramborové placky....
Recept na Plněné bramborové závitky se zelím
Plněné bramborové závitky se zelím Připravíme si bramborové těsto z brambor nastrouhaných najemno, vajec, soli, mouky a krupice, dosypáváme pouze hrubou moukou když je zapotřebí. Uděláme si tři placky, které naplníme slaninou, vepřovkou bez tuku, párkem, sýrem, tymiánem a zavineme. Smažíme pom...
Recept na Škubánky
Škubánky 1.- Nakrájené brambory z litrového hrnce přesypeme do velkého (aby se později lépe šťouchaly) s NEsolenou vodou, aby nad brambory bylo cca 2cm vody a dáme vařit. 2.- Do hrnce, kde jsme odměřili brambory, nasypeme postupně vrstvu 1/3 -Hrubou mouku, vrstvu 1/3 -Poloh...
Bramborák - Sejkorky
Bramborák - Sejkorky Okrájíme a nastrouháme najemno brambory,zmačkneme je a slijeme vodu.Nastrouháme cihlu,přidáme 1-2 vajíčka,osolíme ,opepříme.Nasypeme kmín, majoránku,prolisovaný česnek.Nakonec zahustíme hladkou moukou a strouhankou.Těsto by nemělo být řídké, přidáme více...
Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou - recept od maminky
Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou Vinnou klobásu připravuji následovně: strouhanku si zvlášť v misce zaliji smetanou na vaření a necham ji celou nasáknout (konzistence "blátíčka"), 2-3x umelu maso, aby z něho vznikla jemná kašička. Následně smíchám maso s rozmočenou strouhankou. Přidám tro...
Recept na Lovecký bramborový guláš
Lovecký bramborový guláš Na oleji, nakrájené anglické slanině a nakrájeného uzeného špeku si osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky s česnekem na plátky do růžova, přihodíme mouku a uděláme jíšku do světlehněda, tu rozředíme vývarem, nebo vodou, mícháme a přivedeme do varu....
1 |
Nalezeno: 50 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla

Bramborová jídla

Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist