Recept na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky
Recept na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky je zařazen v kategorii cukroví - nepečené - plněné.
K přípravě „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
130g čokolády s alespoň 70% kakaa (nebo speciální čokolády na pralinky) 2 lžíce zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky) 30g marcipánu ¼ lžičky kakaa cukrové zdobení (pecičky) + silikonová forma na pralinky + kuchyňský teploměr + zdobicí sáček s asi půlcentimetrovým otvorem + malé vykrajovátko ve tvaru kytičky + čistý tenký štětec.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky
Recept na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky: Čistou silikonovou formu na pralinky vložte do mrazničky vychladit. Čokoládu rozmixujte, nebo rozbijte paličkou na maso na malé kousky (bude se pak lépe rozpouštět). Dejte ji do tepluvzdorné (ale ne nerezové) mísy a postavte ji nad hrnec s mírně vroucí vodou. Pozvolna ji rozehřívejte, až dosáhne teploty 46°C (viz tipy a triky). Mezitím si nachystejte do dřezu větší nádobu se studenou vodou a kousky ledu, do které přesunete mísu s čokoládou, jakmile se ohřeje na správnou teplotu. V ledové lázni čokoládu prudce zchlaďte na 27°C (neustále ji přitom míchejte, ať stydne rovnoměrně). Ihned přesuňte zpátky nad hrnec s vroucí vodou a ohřeje na 32-33°C (ale ne víc!). Pomocí štetečku vytřete pralinkovou formu vrstvou čokolády a uložte na cca 2 minuty do mrazničky. Každou pralinku vyplňte troškou salka, ale nedejte ho tam moc, aby nepřečnívalo přes okraj (nešlo by pak vytvořit rovné dno). Na salko rozetřete další vrstvu čokolády, čímž pralinky „zavíčkujete“ a na pár minut uložte naposledy do mrazničky. Marcipán obarvěte kakaem do hnědé barvy a mezi dvěma potravinovými fóliemi rozválejte do tenké vrstvy. Z marcipánu vykrajujte malé kytičky, kterými ozdobte vršky pralinek. Nakonec do každé kytičky umístěte cukrové pecičky jakožto ozdobné středy květin. Pralinky se hodí nejen jako lahodný dezert ke kávě. Naaranžujete-li je do pěkné krabičky máte krásný dárek k jakékoli příležitosti.
Poznámka k receptu na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky: Kompletně rozfocený postup, tipy a triky najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Je tam i diskuze, tak mi můžete něco napsat u mě :) Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/karamelove-pralin...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 31.12.2012
- Počet porcí: 24 pralinek
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Nepečené - Plněné
- Suroviny: 130g čokolády s alespoň 70% kakaa (nebo speciální čokolády na pralinky) 2 lžíce zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky) 30g marcipánu ¼ lžičky kakaa cukrové zdobení (pecičky) + silikonová forma na pralinky + kuchyňský teploměr + zdobicí sáček s asi půlcentimetrovým otvorem + malé vykrajovátko ve tvaru kytičky + čistý tenký štětec
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „bonboniéru můžete udělat i doma“: karamelové pralinky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Bonboniéru můžete udělat i doma“: Karamelové pralinky
|
|