|
Recepty -
Bezmasá jídla polohrubá moukaBezmasá jídla - návody k vaření - online kuchařka
| Tato kategorie obsahuje pokrmy, které v základní podobě neobsahují maso. Do této kategorie nejsou zahrnuty nápoje. Děti jedí málo masa. Některým nechutná, u jiných na něm zase netrvají rodiče. Přibývá dokonce rodin, ve kterých děti jedí jen vegetariánská nebo makrobiotická jídla.
Polohrubá mouka je v podstatě rozmělněná vnitřní část obilného zrna (obilky) s menším podílem otrubnatých částic. Používá se zejména pro výrobu jídel. V české obchodní síti se pšeničná mouka (nejběžnější typ) běžně prodává ve čtyřech druzích rozlišených podle tloušťky zrn. Polohrubá mouka má střední zrnitost. Mouku je možné umlet z každé obiloviny. Kromě pšeničné je oblíbená také žitná mouka, která se využívá především k přípravě chleba nebo perníku. Známá je také špaldová mouka, vhodná do sladkých i slaných těst. Polohrubá mouka se dále vyrábí například z ječmene, kukuřice, pohanky, rýže nebo sóji. Poslední čtyři zmíněné mouky jsou bezlepkové. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů | |
Nejlepší recept na Karbanátky z patizonu |
|
Cibuli nakrájíme najemno, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, natrouhaný gothaj, nahrubo nastrouhaný patizon, vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku. Důkladně promícháme, směs obalujeme jako karbanátky ve strouhance a smažíme na oleji. P...
|
|
|
Recept na Ovocné knedlíky z krupičné kaše |
|
Z mléka a krupice uvaříme hustou kaši. Do prochladlé vmícháme vejce, sůl, cukr a tolik mouky, aby vzniklo husté hladké těsto. Z těsta vykrajujeme kousky a plníme ovocem čerstvím či mraženým. Knedlíky vaříme 5-7 min. Podle chuti pocukrujeme, posypeme skořic...
|
|
|
Bramborovo tvarohové placičky s nivovým přelivem |
|
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle,nebo prolisujeme lisem na brambory ny vál.Přidáme tvaroh,sůl,1vejce,1 prolisovaný stružek česneku,polohrubou mouku podle hustoty těsta.Vypracujeme těsto,vyválíme placku o síle asi 5 mm a skleni...
|
|
|
Jablka v županu |
|
Na lívanečníku rozpálím olej, naliju trochu těsta, dám kolečko jablka a zaliju zase těstíčkem. Smažíme z obou stran a pak pocukrujeme....
|
|
|
Halušky - recept od maminky |
|
Do mouky rozklempneme vejce. Postupně přidáváme vodu, až těsto teče jako med. Přes síto na halušky ho protlačíme do vroucí osolené vody. Halušky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu. Vedle osmahneme slaninu a v kastrůlku rozehřejeme tavený sýr s mlékem. H...
|
|
|
|
Květákové placičky s zaziky kořením |
|
Uvařím květák do měkka ve slané vodě a rozmačkám. Do vychladlého květáku přidám 1/2 lžičky zaziky koření( koupíte v Jednotě)salám, mouku, žloutky, pepř, dosolím dle potřeby a zlehka vmíchám sníh z bílků.S mažíme z obou stran do zlatova....
|
|
| |
| Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|