|
Recept na Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Recept na Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle) je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g polohruba muka (moze byt aj primes hrubej) 5 vajec 1/2 CL sol 200 az 250 ml voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Recept na Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle): Rucnym slahacom s hakovymi nadstavcami vymiesame polotuhe cesto. Ak nemate slahac, tak varechou. Ma sa miesat kym sa netvoria pri vytahovani cesta smerom nahor pod vrstvou cesta bubliny. Toto som sa docitala az ked som mala specle odvarene….netusim, ci to moje cesto tie bubliny tvorilo. Pripravime si lopatku a dlhy noz a namocime ich do vriacej vody. Na dosticku rozotrieme po celej sirke a dlzke v tenkej vrstve cesto a nozom zacneme oddelovat dlhe pasy a rychlym pohybom hadzeme do vriacej vody. Ako som nahadzala celu lopatku do vody, premiesala som specle a hned som si pripavila dalsiu lopatku. Po priprave som vybrala sitkom specle z vody. Neodporuca sa dlho nechavat vriet vo vode….tie moje tam boli max. 2 minuty. Su tenke, takze im netreba dlho. Specle hned premyjeme studenou vodou a vyklopime do misy…pofrkame ich olejovym maslom.
Poznámka k receptu na Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle): Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2529
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 05.06.2014
- Počet porcí: 4 porcie
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 500 g polohruba muka (moze byt aj primes hrubej) 5 vajec 1/2 CL sol 200 az 250 ml voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bavorské špecle - základní těsto (spätzle),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|