|
Recept na Babiččin domácí štrůdl
Recept na Babiččin domácí štrůdl je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - drobné pečivo.
K přípravě Babiččin domácí štrůdl budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: 150 g cukru moučka 2 vejce 1 balíček prášku do pečiva 120 g Hery 6 lžic mléka 450 g hladké mouky NÁPLŇ: 4 lžíce rozinek 1 balíček skořicového cukru Jablka 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů + vejce na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččin domácí štrůdl
Recept na Babiččin domácí štrůdl: Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Vařečkou promícháme a pak vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme chvíli uležet v chladu. Dále oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo. Z jablek vymačkáme v ruce šťávu. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut. Upečený závin necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Babiččin domácí štrůdl: tak vyskousela jsem,a je moc dobry ,..nestacil se ani vychladnout,dekuji za skvely recepr do moji zbirky,..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččin domácí štrůdl, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: SweetKiss
- Datum vložení: 16.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Drobné pečivo
- Suroviny: TĚSTO: 150 g cukru moučka 2 vejce 1 balíček prášku do pečiva 120 g Hery 6 lžic mléka 450 g hladké mouky NÁPLŇ: 4 lžíce rozinek 1 balíček skořicového cukru Jablka 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů + vejce na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččin domácí štrůdl,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččin domácí štrůdl - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččin domácí štrůdl
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|