|
Recept na „Americké cookies“ s dvojí čokoládou
Recept na „Americké cookies“ s dvojí čokoládou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - drobné pečivo.
K přípravě „Americké cookies“ s dvojí čokoládou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
85g změklého másla 40g třtinového cukru 1 žloutek pokojové teploty 130g polohrubé mouky 1 vrchovatá lžička jedlé sody 3 a ½ hořké čokolády (nejlépe s vyšším procentem kakaa) 3 a ½ mléčné čokolády + 1 vrchovatá lžička mleté vanilky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na „Americké cookies“ s dvojí čokoládou
Recept na „Americké cookies“ s dvojí čokoládou: Nejprve je třeba nachystat si čokoládu, což je trošku piplačka. Mléčná čokoláda relativně spolupracuje, a když si vezmete nůž s ostrou a tenkou čepelí, měla by se vám podařit nakrájet na úhledné malé kousky – nejlépe to jde keramickým nožem. Jen musíte mít trpělivost a krájet opatrně a pomalu. Hořká čokoláda ale neobsahuje tolik tuku, proto se při krájení hodně láme a štěpí. Je tak dobré nechat ji lehce změknout (ale ne roztavit!!!). V létě ji proto dejte bleskově na sluníčko, v zimě pak na pár minut k topení. Potom by mělo krájení jít daleko snáz. Druhá varianta je krájet ji nahřátým nožem, ale to je hrozná práce – čokoláda se hodně nataví a jednotlivé kousky je třeba dávat na potravinovou fólii dál od sebe, aby se opět vzájemně nepřilepily. Misky s nakrájenými čokoládami je pak dobré na chvíli uložit do mrazáku, aby se vám při práci nelepily na ruce. Nastal čas na těsto: Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte v robotu do hladké směsi. Zvlášť smíchejte mouku, vanilku a jedlou sodu a přes jemné sítko je přesejte do máslové hmoty. Pomocí stěrky vytvořte hladké, mírně lepivé těsto, které přikryté uložte na chvíli do lednice. Mezitím si vyložte plechy pečicím papírem – budete potřebovat asi 4 plechy (záleží na velikosti). Z těsta vytvarujte kuličky o průměru asi centimetr a půl a naskládejte je na plech v uctivé vzdálenosti (těsto se opravdu hodně roztéká, tak ať se vám sušenky nespojí v jednu velkou placku). Rozehřejte si troubu na 200°C. Každou kuličku zploštěte na placku a tu ozdobte kousky mléčné i hořké čokolády a mírně je zamáčkněte do těsta. Nebojte se dávat čokoládu až úplně ke krajům, těsto se hodně roztéká a okraje by tak zůstaly zbytečně prázdné. Jedna várka se peče velmi rychle – stačí tak 6 až7 minut (podle typu trouby). Proto než začnete péct, připravte si většinu plechů dopředu (jinak je nemáte šanci ohlídat a dílo se vám připálí). Upečené sušenky nechte trochu vychladnout, aby se vám při manipulaci nerozpadly a opatrně je přesuňte pomocí obracečky na mřížku (nebo tác) úplně vystydnout. Podávejte k odpolední kávě nebo čaji, případně zabalte jako chutnou svačinku manželovi do práce či dětem do školy.
Poznámka k receptu na „Americké cookies“ s dvojí čokoládou: Tipy a triky + detailní fotky z přípravy cookiesek najdete na mém webu FOODstyle: www.foodstyle.cz Konkrétně zde: www.foodstyle.cz/products/americke-cookies-s-dvoji...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Americké cookies“ s dvojí čokoládou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 16.12.2012
- Počet porcí: 30
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Drobné pečivo
- Suroviny: 85g změklého másla 40g třtinového cukru 1 žloutek pokojové teploty 130g polohrubé mouky 1 vrchovatá lžička jedlé sody 3 a ½ hořké čokolády (nejlépe s vyšším procentem kakaa) 3 a ½ mléčné čokolády + 1 vrchovatá lžička mleté vanilky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „americké cookies“ s dvojí čokoládou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Americké cookies“ s dvojí čokoládou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Americké cookies“ s dvojí čokoládou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|