RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zelenina

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Zelenina, Jako zelenina jsou označovány jedlé části kulturních jednoletých nebo dvouletých rostlin. V některých případech též části (pokud jsou různé od plodů) více

Recepty - Zelenina

Jako zelenina jsou označovány jedlé části kulturních jednoletých nebo dvouletých rostlin. V některých případech též části (pokud jsou různé od plodů) víceletých rostlin. Mezi zeleninu ale nepatří plodiny s přesnějším zařazením (obilniny, luštěniny), zvláště ty, které jsou pěstovány pro semeno. Zelenina je v potravě důležitým zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny a dalších prospěšných látek. Některé její druhy se využívají v gastronomii jako koření nebo ve fytoterapii jako léčivky.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




Rozdělení podle surovin - zvolte si surovinu, se kterou chcete vařit:

brokolice - celer - česnek - chilli paprička - cibule - cuketa - feferonky - hlávkové zelí - hrášek - jarní cibulka - kapie - kapusta - kedlubna - kopr - křen - kukuřice - květák - kysané zelí - lilek - mrkev - nať - okurka - olivy - paprika - pažitka - petrželka - pórek - rajče - ředkev - ředkvičky - salát - špenát

Zelenina recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Bezlepkové - DIA - Ostatní - Redukční - Ostatní - Redukční - Redukční - Domácí pekárna - Dorty - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Mikrovlnná trouba - Minutky - Mleté maso - Nápoje - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Předkrmy - Přílohy - Pro děti - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Slané pečivo - Studená kuchyně - Sýry - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zdobení - Zeleninová jídla



Nalezeno: 670 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Pečený divočák - recept od maminky
Pečený divočák Na dno plechu dáme trochu nastrouhané zeleniny, já měla zeleninu s cibulí, česnekem a slaninou, vše promíchané v jedné misce. Na zeleninu naskládáme maso, opět trošku zeleniny, koření od každého tak 5-6 ks a lžíci sádla. Podlijem vodou a dáme péct na 250°C...
ČÍNSKÉ NUDLE, PODLE SEBE ...津津有味 - recept od maminky
ČÍNSKÉ NUDLE, PODLE SEBE ...津津有味 Příprava: Maso nakrájíme na nudličky, zeleninu taktéž. Celer na kolečka. Cibuli na plátky. Vývar z masoxu. Oloupaný česnek. Uvařené nudle. ---------------------------------------------------------------- Jako první si naložíme maso. Maso smícháme s vyl...
Nejlepší recept na Zavařování v mikrovlnce
Zavařování v mikrovlnce Ovoce i s nálevem (dle vlastní receptury) naplníme do sklenic až po okraj tak, aby pod víčkem zůstalo volných jen asi 5 mm. Okraje sklenic osušíme a uzavřeme šroubovacím víčkem (nutné opravdu šroubovací víčko), ale nedotahujeme příliš pevně. Na otočný ta...
Recept na Jezevec na zelenině
Jezevec na zelenině Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované špekem, osolené a posypané kořením na divočinu. Uzavřeme druhým pekáčem a v troubě ...
Nejlepší recept na Domácí rybí salát
Domácí rybí salát Rybičku i cibulku si nakrájíme na malé kostičky, přidáme uvařenou studenou zeleninku, nakonec majonézu a dochutíme. Množstvi si určete sami podle stravniků. Salát je moc dobrý, jako kupovaný....
Nejlepší recept na Rybí salát (cejn, kapr)
Rybí salát (cejn, kapr) Vykuchané a očištěné ryby obalíme v soli. Malé můžeme celé, větší naporcujeme. Dáme do sklenice na 3-4 dny. Po této době ryby propláchneme pod tekoucí vodou a naložíme do nálevu z octa a vody (2díly vody a jeden díl octa). Ryby prokládáme cibulí a takto ...
Plíčky na smetaně (pajšl)
Plíčky na smetaně (pajšl) Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okoř...
Nejlepší recept na Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové
Tondovo kuře podle Jiřiny Bohdalové Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj cibulu a zeleninu nakrájenou na plátky. Na ně položíme porce osolená a opepřená stehýnka, která svrchu potřeme utřeným česnekem a pak protlakem s kečupem (případně trochou cukru). Přidáme bobkový list a jalov...
Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Domácí zavináče  z kapra - dělal manžel Kapry nafiletujeme a hodně osolíme. Vložíme do nádoby a dáme do lednice. Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme zpět do lednice. Opět za dva dny vyjmeme z lednice a zbavíme ryby ko...
Slaný dort (k narozeninám)
Slaný dort (k narozeninám) Položíme si první vrstvu toustového chleba, podle toho jak chceme velký dort (ja dala 2x3) natřeme pomazánkou a dáme na ni další vrstvu toustového chleba, na kterou natřeme druhou pomazánku, třetí vrstvu sem natřela pomazánkovým máslem, ale klidně můžete pro...
Směs do tortily
Směs do tortily Na oleji zpěníme na drobno pokrájenou cibuli a přidáme na malé kousky nakrájené maso. Restujeme a po chvilce přidáme krájené žampióny, na jemno nakrájené čínské zelí a mraženou zeleninu. Okořeníme a necháme restovat, dokud vše nezměkne. Dochutíme a napl...
Obložené mísy-zdobení - recept od maminky
Obložené mísy-zdobení Mísy zdobíme podle své fantazie,vykrajujeme kytičky z ředkviček,bílé ředkve,mrkve či červené řepy,lístečky děláme z cukety nebo salátové okurky....
Nejlepší recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) Zvěřinu je nutné alespoň dva dny předem naložit. Maso odblaníme, prošpikujeme špekem, ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a dáme k masu. Přidáme pět kuliček nového koření, tř...
Recept na Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně
Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně Srnčí hřbet odblaníme, prošpikujeme ho slaninou, osolíme a vetřeme do něj koření na divočinu. Mezitím si očistíme zeleninu, kterou nastrouháme na hrubším struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Na másle a sádle orestujeme zbytek slaniny, na ní pak zprudka h...
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Silný vývar z opečených vepřových kostí Kosti a kůže vložíme na plech a vložíme na 40 minut do rozehřáté trouby. Pečeme-li vepřové s kostí, například koleno, bůček, žebra... zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Do velkého hrnce vloží...
Slaný dort - KAPR - recept od maminky
Slaný dort - KAPR Pomazánka : Všechny ingredience dobře vyšleháme do jemného krému, nakonec přidáme asi tak dvě lžíce rozpuštěné želatiny a znova promícháme. Toustový chléb rozprostřeme na tác jak chceme mít kapra velkého, nožem seřízneme do tvaru kapra, pomažeme po...
Masíčko na léto
Masíčko na léto Na sádle nebo oleji orestujeme slaninku, přidáme drobně pokrájené masíčko a zprudka orestujeme, přidáme cibuli na nudličky, ostatní ingredience a ještě chvilku vše podusíme na pánvi ve vlastní šťávě. Pak to vše přendáme do pomalého hrnce, zalijeme tep...
Obložené mísy - recept od maminky
Obložené mísy Zdobíme dle vlastní fantazie a chuti... co kdo má rád....
Nejlepší recept na Smažený sýr z mikrovlnky
Smažený sýr z mikrovlnky Sýr si nastrouháme na hrubém struhadle, uzeninu nakrájíme na drobné kostičky (já jsem si pro výraznější chuť kostičky anglické trošku osmažila) nebo také můžete nastrouhat, vejce si ve skleničce rozšleháme. Hrníček nebo misku vymažeme tukem a vysypeme st...
Recept na Cuketový salát
Cuketový salát Cuketu oloupeme, vybereme měkkou dužinu se semeny a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli, papriku zbavenou semen a okurky nakrájet na plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme na struhadle s většími oky. Takto připravenou zeleninu dáme do mísy, zasypeme cukrem,...
1 | | ...
Nalezeno: 670 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady

Zelenina
  - brokolice
  - celer
  - česnek
  - chilli paprička
  - cibule
  - cuketa
  - feferonky
  - hlávkové zelí
  - hrášek
  - jarní cibulka
  - kapie
  - kapusta
  - kedlubna
  - kopr
  - křen
  - kukuřice
  - květák
  - kysané zelí
  - lilek
  - mrkev
  - nať
  - okurka
  - olivy
  - paprika
  - pažitka
  - petrželka
  - pórek
  - rajče
  - ředkev
  - ředkvičky
  - salát
  - špenát


Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist