|
Recept na Silný vývar z opečených vepřových kostí
Recept na Silný vývar z opečených vepřových kostí je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Silný vývar z opečených vepřových kostí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřové kosti (asi dvě - podle velikosti) kousek vepřové kůže 1 mrkev 1 petržel 1/2 středně velkého celeru 2 cibule 1 rajče 4 stroužky česneku 1/2 pórku 4 bobkové listy lžíce kuliček nového koření lžička celého pepře pár lístků libečku pár lístků petrželky lžíce sekané pažitky čerstvá zelenina dle sezóny - kedlubna, několik ředkviček, kapusta sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Silný vývar z opečených vepřových kostí
Recept na Silný vývar z opečených vepřových kostí: Kosti a kůže vložíme na plech a vložíme na 40 minut do rozehřáté trouby. Pečeme-li vepřové s kostí, například koleno, bůček, žebra... zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Do velkého hrnce vložíme opečené kosti, kořenovou zeleninu a pórek, nakrájené na větší kusy, přepůlenou cibuli i s očištěnou slupkou, neoloupané stroužky česneku, celé rajče a další zeleninu (již v menším množství). Přidáme lžíci soli, koření a bylinky a zalijeme cca čtyřmi litry studené vody. Přivedeme k varu, okamžitě stáhneme teplotu na minimum a necháme mírně táhnout 4-5 hodin. Poté scedíme a necháme vychladnout. Vychladlý vývar získá rosolovitou konzistenci. Rozdělíme na porce, část třeba zamrazíme a používáme buď k přípravě polévky, nebo jinde v teplé kuchyni.
Poznámka k receptu na Silný vývar z opečených vepřových kostí: Moncik: Rajče v polévce funguje jako přírodní glutasol.Vytáhne zdůrazní chuť masa či kostí ve vývaru.Dávám do každého vývaru,vždy jej vylepší.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Silný vývar z opečených vepřových kostí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 10.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: vepřové kosti (asi dvě - podle velikosti) kousek vepřové kůže 1 mrkev 1 petržel 1/2 středně velkého celeru 2 cibule 1 rajče 4 stroužky česneku 1/2 pórku 4 bobkové listy lžíce kuliček nového koření lžička celého pepře pár lístků libečku pár lístků petrželky lžíce sekané pažitky čerstvá zelenina dle sezóny - kedlubna, několik ředkviček, kapusta sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na silný vývar z opečených vepřových kostí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Silný vývar z opečených vepřových kostí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Silný vývar z opečených vepřových kostí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|