|
Recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kančí kýta (nebo jiná libovější zvěřina) min 500 g kořenová zelenina - 3x větší mrkev, 1x menší celer, 2x kořenová petržel 2x cibule kousek špeku višňový kompot sklenička brusinek dva kelímky smetany ke šlehání 1x citrón jalovec nové koření bobkový list sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny): Zvěřinu je nutné alespoň dva dny předem naložit. Maso odblaníme, prošpikujeme špekem, ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a dáme k masu. Přidáme pět kuliček nového koření, tři bobkové listy, asi deset kuliček jalovce a zhruba dvacet višní. Pokapeme šťávou z půlky citrónu, zalijeme vodou a vložíme do ledničky. Když je maso pěkně uleželé, vyndáme jej z pekáče a slijeme vodu ze zeleniny (nevylíváme, necháme si na podlévání). Do hrnce si dáme asi čtvrt kostky másla a zeleninu orestujeme i s kořením a višněmi. Zelenina by měla mít lehce nahnědlou barvu. K zelenině přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran. Vše pak vložíme do pekáče a pečeme do měkka asi na 180 °C, podléváme vodou z naloženého masa. Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky. Zeleninu propasírujeme přes cedník, přidáme brusinky (asi dvě lžíce) a pak ještě rozmixujeme. Přidáme třičtvrtě kelímku smetany a dolijeme vodou aby byla omáčka tak akorát hustá. Nemělo by být potřeba jí zahušťovat. Dosolíme, dopepříme a protože má být omáčka lehce do kysela, tak dochutíme šťávou z citrónu. Do hotové omáčky vložíme maso a necháme prohřát. Podáváme s domácím houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Ozdobíme šlehačkou ze zbytku smetany a brusinkami.
Poznámka k receptu na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny): Tento recept mám od maminky a i jako kuchařka začátečník jsem to zvládla. Je to dobrota :) Fotky nejsou nic moc, je to z mobilu. Dodám lepší :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Scathy (Kateřina Slabá)
- Datum vložení: 09.02.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: kančí kýta (nebo jiná libovější zvěřina) min 500 g kořenová zelenina - 3x větší mrkev, 1x menší celer, 2x kořenová petržel 2x cibule kousek špeku višňový kompot sklenička brusinek dva kelímky smetany ke šlehání 1x citrón jalovec nové koření bobkový list sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kančí svíčková (i z jiné zvěřiny),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|