|
Recepty -
nať
| Nať, latinsky herba, je nadzemní část rostliny, spojující kořen s listy. Nať sbíráme např. u pelyňků, mateřídoušek či routy. Sušení se musí věnovat velká pozornost, neboť právě při této fázi zpracování léčivých rostlin se rozhoduje o tom, zda získaná sušina bude kvalitní či nikoliv. Optimální teplota se pohybuje od 30 °C do 45 °C, sušení je nutné provádět ve stínu v tenké vrstvě. Jestliže při sušení nať zhnědne či zčerná, jde o hrubé znehodnocení a musí se vyřadit. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
nať recepty - vyberte si požadovanou kategorii:
- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Nepečené - Ostatní - Pečené - Plněné - Bezlepkové - DIA - Redukční - DIA - Ostatní - Redukční - Ostatní - Redukční - Redukční - Domácí pekárna - Dorty - Drůbeží maso - Grilování - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Mikrovlnná trouba - Minutky - Mleté maso - Mořské plody - Bábovky - Dezerty, zákusky, poháry - Krémy, polevy, náplně - Nepečené a mražené - Ostatní - Řezy - Dia a bezlepkové - Drobné pečivo - Kynuté - Kynuté - Ostatní - Muffiny - Řezy s ovocem, bublaniny - Ostatní - Perníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny - Záviny, rolády - Nápoje - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Předkrmy - Přílohy - Pro děti - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Sladká jídla - Slané pečivo - Studená kuchyně - Sýry - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zdobení - Zeleninová jídla
Nalezeno: 2595 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 129 |
Nejlepší recept na Hovězí polévka skoro lepší jako od babičky- Phở Tai |
|
1-Vsade je vela receptov na tuto fantasticky Vietnamsku polievku ale vacsina zabuda ze tajomstvo tejto polievky je v jej zakladnej surovine hovadzom vyvare. Takze ziaden solamyl, ani sojova omacka ci mrkva alebo judasove ucho. Klasika pomaly a dlho varene suroviny na nizkom plame...
|
|
|
Letní bramborový salát z woku |
|
1-Zemiaky osupeme a nakrajame najlepsie V krajacom na hranolky. Dame varit v osolenej vode do "skoro" makka . Scedime a odlozime na stranu. Ja som pridal trosku praskovej kurkumi do vody aby mali peknu zltu farbu. 2-Mladu cukinu a mrkvu nakrajane V krajacom na jullien, na zapa...
|
|
|
Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille - recept od maminky |
|
Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte, papriky, lilek a pokračujte ve smažení zhruba 4–5 minut. Nakonec přidejte rajčata, rozmarýn, majoránku, sůl a pep...
|
|
|
Pangasius v listovém těstě |
|
Listové těsto rozválíme a rozdělíme ho na menší obdélníčky. Na každé těsto postupně klademe špenát a kousek ryby, které předtím lehce osolíme, lehce opepříme a pokapeme citronem. Vše do sebe zabalíme, vytvoříme tak z těsta kapsu. Vložíme do trouby...
|
|
|
|
Sendvič princezny (Принцеси Сандвичи) - recept od maminky |
|
Pekne meno, sandwich princeznej a super jednoduchy - vyborny domaci recept z Bulharska,kazdy ho robi trochu inac podla seba , ci prida paradajku alebo extra korenie. V miske rozdrobte fetu syr a zmiesajte s vajickami a ochutite , pazitkou alebo vnatkou, susenou cervenou paprikou...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Wrap s grilovaným kuřecím masem |
|
Kuřecí řízek mírně naklepeme a vetřeme do něj Fajita koření, necháme odpočinout v chladu a poté ugrilujeme. Maso nakrájíme na proužky. Tortillu krátce cca 10 sekund z každé strany ohřejeme na grilu. Ingredience naskládáme na tortillu a přelijeme dresingem...
|
|
|
Recept na Uheráková pomazánka |
|
Uherák, ementál, tvarůžek a vejce uvařené natvrdo nastrouháme na větších slzičkách, přidáme papriku, kterou také nastrouháme, nebo nasekáme nadrobno, všechno promícháme. Dále přidáme máslo, tavený sýr, zakysanou smetanu a pěkně utřeme všechno dohroma...
|
|
|
Rybí karbenátky v nálevu |
|
příprava: Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout. Připravíme si nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout, karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny. Poté zalijeme nálevem ...
|
|
|
Výborná pizza |
|
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly. Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm, podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme - jemně, posypeme bazalkou - výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba oli...
|
|
|
Nejlepší recept na Pikantní přírodní šťáva k masu |
|
Cibuli nakrájíme na velice drobno, žampiony sloupneme a i s nožkama nakrájíme na tenší plátky. V hrnci rozpustíme olej s máslem a cibuli na něm 1 minutu orestujeme, přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme 4 minuty restovat. Poté přidáme rajčata, vař...
|
|
|
Bruselské řezy |
|
Na pláty alobalu klademe vždy plátek šunky, který potřeme pomazánkou, na to plátek sýra a zase pomazánku, zase šunku a pomazánku a tak pořád dokola až nám vznikne kostka vysoká asi 2,5 cm. Poslední plátek je šunka. Celé to zabalíme do alobalu a dáme na 4 ho...
|
|
|
Plněný patizon - recept od maminky |
|
Patizón dobre umyjeme a odkrojíme vršok. Nelúpeme ! Semená vydlabeme von. Mleté mäso zmiešame s na kocky narezaným syrom a slaninou, sekanou vňaťou a cibuľkou, nadrobno nerezanou cibuľou, vajíčkom, osolíme a okoreníme. Patizón naplníme tak, že najprv vypln...
|
|
|
Nejlepší recept na Letní pomazánka z ricotty |
|
Smícháme tvaroh, gervais, ricottu a mléko, přidáme najemňoučko nasekané cibulky, kopr, nastrouhaný česnek a osolíme, opepříme. Pomazánka je jemná, výborná namazaná na rustikální bagetě nebo žitném chlebu. Dobrou chuť :-)...
|
|
|
Recept na Kardinálův řez |
|
sněhové těsto: z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr, těsto je hotové, když tvoří tzv. špičky piškotové těsto: Celá vajíčka, žloutky a cukr šleháme do husté pěny a poté vmícháme mouku s rozmíchaným práškem do pečiv...
|
|
|
Recept na Listový špenát |
|
Na pánvi popustíme (nebo do chrumkava vyškvaříme) slaninu na kostečky. Přidáme a krátce osmahneme česnek na tenké plátky. Přihodíme rozinky a čistý špenát, opepříme, opatrně dosolíme. Máme-li rádi křehký špenát, tak jej tepelně takřka neupravujeme...
|
|
|
Sýrová roláda s hroznovým vínem |
|
Šest plátků šunky poskládáme přes sebe. Na šunku dáme 2 plátky pl. sýra. Tavený sýr a pomazánkový krém smícháme dohromady a potřeme směsí plátky sýra. Doprostřed dáme hroznové víno, nejlepší jsou menší kuličky, vejde se jich tam cca 7, záleží na...
|
|
|
Levandulový med |
|
Větve opláchneme a dáme do kastrůlku s vodou, přidáme dobře omyté a pokrájené citrony a skořici. Přivedeme k bodu varu a vaříme cca 15 minut. Sundáme z plotny a necháme 24hodin louhovat. Druhý den výluh scedíme a opět přivedeme k varu a za stálého míchán...
|
|
|
Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě |
|
Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvičce v oleji, tak aby se maso zatáhlo. Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Po...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 129 | Nalezeno: 2595 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|