|
Recept na Zavařování v mikrovlnce
Recept na Zavařování v mikrovlnce je zařazen v kategorii mikrovlnná trouba.
K přípravě Zavařování v mikrovlnce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Meruňky, broskve, jablka, rybíz, jahody, hrušky ... prostě jakékoliv ovoce, okurky, zelenina..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zavařování v mikrovlnce
Recept na Zavařování v mikrovlnce: Ovoce i s nálevem (dle vlastní receptury) naplníme do sklenic až po okraj tak, aby pod víčkem zůstalo volných jen asi 5 mm. Okraje sklenic osušíme a uzavřeme šroubovacím víčkem (nutné opravdu šroubovací víčko), ale nedotahujeme příliš pevně. Na otočný talíř v mikrovnce vložte plastovou misku používanou pod květináče (zachytí nálev, když obsah překypí). Sklenice rovnoměrně rozložte na misku, pokud máte jen jednu, dejte jí doprostřed. Nastavte na maximální výkon a sterilujte: Výkon a čas pro sklenice o objemu 720 ml: Výkon 700 W = 6 min/1 ks Výkon 750 W = 5 1/2 min/1 ks Výkon 800 W = 5 1/4 min/1 ks Výkon 850 W = 5 min/1 ks Výkon 900 W = 4 1/2 min/1 ks Tyto časy platí pro sterilizaci 1 sklenice. Pokud jich zavařujete víc, čas musíte vynásobit počtem kusů. Např: při výkonu mikrovlnky 700 W budete 2 sklenice vlnit 12 minut (2x 6), 3 sklenice 18 min a 4 sklenice 24 min. Víc sklenic se do mikrovnky nevejde. Já osobně zavařuji sklenice jednu po druhé, protože čas se větším množstvím neušetří, a mám obavu, že 4 sklenice měkkého ovoce (např. meruňky) by se za 20 min. mohly rozvařit - i když jsem to nezkoušela a nemám to ověřené. A navíc větší množství ovoce zavařuji v myčce. Zavařování v mikrovnce je ideální třeba při postupném dozrávání okurek Sklenice o objemu 370 ml vlníme 3 minuty Sklenice o objemu 450 ml (viz obr. č. 2) vlníme 4 minuty. Na obrázku č. 7 vidíte malé sklenice - 3 ks se dohromady mikrovlnily 11 minut na 750 W. Po skončení sterilizace sklenice z trouby vyndejte, znovu utáhněte víčko, obraťte a na 5 minut nechte stát dnem vzhůru, aby se uvnitř vyrovnala teplota. Popište si na štítek dobu, čas a datum sterilizace (já to lepím na dno). Výhodou tohoto zavařování je jeho rychlost, na 10 sklenic spotřebujete jen 1 KWh, můžete společně zavařovat okurky i ovoce a výhodně zavaříte i malé množství .
Poznámka k receptu na Zavařování v mikrovlnce: Návod z knihy A. Balaštíka: Vaříme rádi ( otištěný v Knihovničce receptů 07/09). Pokud se vyskytne problém - např. obsah sklenice překypí - je vždy problém ve víčku. Měla by se používat vždy víčka nová. Je to běžné, využívat již použivá víčka, jen si vždy vzpomeňte, jak je otevíráte, když nejdou otevřít (poklepáním, loktem atd...). Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovnce nevydrží.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zavařování v mikrovlnce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 09.10.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mikrovlnná trouba
- Suroviny: Meruňky, broskve, jablka, rybíz, jahody, hrušky ... prostě jakékoliv ovoce, okurky, zelenina.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zavařování v mikrovlnce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zavařování v mikrovlnce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zavařování v mikrovlnce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|